Η βρώμικη βιομηχανία φαρμάκων έφερε τα σούπερ-μικρόβια

Η βιομηχανική ρύπανση από φαρμακευτικές εταιρείες στην Ινδία, οι οποίες παράγουν και προμηθεύουν με φάρμακα τις περισσότερες μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, δημιουργεί τα θανατηφόρα superbugs (σούπερ-μικρόβια), υποστηρίζει μια νέα επιστημονική έρευνα. Κι όμως… οι παγκόσμιες υγειονομικές αρχές δεν έχουν θεσπίσει κανονισμούς για να σταματήσουν αυτό το φαινόμενο.
Μια πολύ σημαντική μελέτη που μόλις δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Infection, έδειξε «υπερβολικά υψηλά» επίπεδα αντιβιοτικών και αντιμυκητιακών υπολειμμάτων
φαρμάκων σε πηγές νερού μέσα και γύρω από το σημαντικό κέντρο παραγωγής φαρμάκων στην ινδική πόλη Hyderabad, καθώς και υψηλά επίπεδα βακτηρίων και μυκήτων ανθεκτικά σε αυτά τα φάρμακα.
Η παρουσία κατάλοιπων φαρμάκων στο φυσικό περιβάλλον επιτρέπει στα μικρόβια που ζουν εκεί να δημιουργούν αντοχή στα συστατικά των φαρμάκων που υποτίθεται ότι θα τα σκοτώσουν, μετατρέποντάς τα αντίθετα σε αυτά που ονομάζουμε superbugs. Τα ανθεκτικά μικρόβια ταξιδεύουν εύκολα και έχουν πολλαπλασιαστεί σε τεράστιους αριθμούς σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα