ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΓΙΑ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΝΤΕΡΛΕ.ΤΙ ΑΛΛΗ ΠΑΠΑΡΙΑ ΘΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ SPREADS???

Σχέδιο ελεγχόμενης πτώχευσης για χρεοκοπημένα κράτη της ευρωζώνης προτείνουν οι σύμβουλοι του Γερμανού υπ. Οικονομίας Ράινερ Μπρούντερλε (FDP). Το επιστημονικό συμβούλιο του φιλελεύθερου υπουργού θεωρεί ότι μία χώρα θα πρέπει να μπορεί να πτωχεύσει ακόμη και αν είναι μέλος της ευρωζώνης. Σύμφωνα με αναφορές του γερμανικού τύπου (Spiege-online, Frankfurter Rundschau), οι σύμβουλοι του κ. Μπρούντερλε προτείνουν ένα σχέδιο ελεγχόμενης πτώχευσης με διπλό στόχο.

Πρώτο, να στείλει "ένα σημαντικό μήνυμα" στους ιδιώτες επενδυτές ώστε να λάβουν σοβαρά υπόψη το ρίσκο της στάσης πληρωμών ενός κράτους και, δεύτερο, να επηρεάσει θετικά τη δημοσιονομική συμπεριφορά των κρατών-μελών.

"Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι στο μέλλον κανένα κράτος-μέλος δεν θα μπορεί να επαναπαυτεί ότι θα γλιτώσει την πτώχευση έχοντας την οικονομική στήριξη των εταίρων", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα των συμβούλων. Σημειώνεται πως ενώ σε πολιτικό επίπεδο στη Γερμανία υπάρχει συγκράτηση σε δηλώσεις κ
Keywords
Τυχαία Θέματα