Αντιδρασεις για την διαταξη που επιτρεπει σε βουλευτες να εχουν offshore

ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ...ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ,ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ...ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΟΥΡΚΟ ΜΕ ΣΚΑΤΑ ΒΡΑΖΟΥΝ.ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ!
Νέα
σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρει πως η κυβέρνηση, με ρύθμιση που πέρασε μέσω του πολυνομοσχεδίου, άνοιξε παράθυρο για συμμετοχή υπουργών σε εξωχώριες εταιρείες (off-shore).

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος αναφέρει πως με το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου προβλέπεται ότι υπουργοί, βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι μπορούν πλέον να μετέχουν σε εξωχώριες εταιρίες, αρκεί η έδρα τους να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, ακόμα και αν οι χώρες αυτές χαρακτηρίζονται από το υπουργείο Οικονομικών ως «φορολογικοί παράδεισοι», όπως οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα Νησιά Κέιμαν, Τζέρσεϊ, οι Βερμούδες κ.ά. όπου τα εισοδήματα φορολογούνται από 50% έως 100% χαμηλότερα σε σχέση με το αν θα φορολογούνταν στην χώρα μας.

Επίσης, κατά την ίδια πηγή, η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ, με την κυβέρνηση να κατηγορείται ότι δίνει άφεση αμαρτιών σε κάποιους που ενδεχομένως δεν ήταν έως τώρα «νόμιμοι» και κινδύνευαν να έχουν αυστηρές συνέπειες.

Το θέμα προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
29-5-2016
Keywords
Τυχαία Θέματα