Υπουργείο Εξωτερικών: Μαζικές αλλαγές πρέσβεων -και σε κρίσιμες- πρεσβείες

20:19 7/5/2021 - Πηγή: Antinews

Σε εκτεταμένες αλλαγές πρέσβεων, σε ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες στο εξωτερικό, αρκετές εκ των οποίων θεωρούνται νευραλγικής σημασίας για την εξωτερική πολιτική, προβαίνει η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με εσωτερική ανακοίνωσή της, με την οποία κοινοποιεί στα στελέχη του υπουργείου την απόφασή της και ζητάει από τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να καλύψουν τις θέσεις.

Ανάμεσα στα άλλα πόστα, είναι αυτό του πρέσβη στην Άγκυρα, Μ.Χ. Διάμεση, εν μέσω πάντως μιας λίαν τεταμένης περιόδου στα ελληνο-τουρκικά και ιδιαίτερης διπλωματικής κινητικότητας. Είναι

ο δεύτερος πρέσβης που αλλάζει από τις βουλευτικές εκλογές του 2019 και μετά. Ο Μ.Χ. Διάμεσης, πάντως, έχει κλείσει διετία στην Αγκυρα.

Αντίστοιχες αλλαγές θα γίνουν σε πρεσβείες στο Παρίσι, την Ιταλία, στις μόνιμες αντιπροσωπείες στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, δηλαδή σε διπλωματικές αντιπροσωπείες - κλειδιά.

Μένει να φανεί με ποια κριτήρια και ποια πρόσωπα θα στελεχωθούν τώρα τα πρεσβευτικά πόστα που θα «αδειάσουν». Το 2019, πάντως, είχαν καταγραφεί πάμπολλες αλλοπρόσαλλες κινήσεις, με κραυγαλέες περιπτώσεις τοποθετήσεων διπλωματών σε νευραλγικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα πρεσβείες (π.χ. Κύπρος), την τοποθέτηση των οποίων στη συνέχεια ανακάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: lawandorder.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα