Υπουργείο Άμυνας, ΕΥΠ, αλλά και ο ΓΑΠ διαψεύδουν πληροφορίες περί … πραξικοπήματος

(Ανανεωμένο)

«Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Παπανδρέου και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν και τότε διαψευστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση

σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας».

Νωρίτερα, και με αφορμή την ανάρτηση στο vima.gr, για “αποκάλυψη βόμβα”, περί ενός “πραξικοπήματος που δεν έγινε” ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…»

Με αφορμή το ίδιο δημοσίευμα, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κ. Μπίκας δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΕΕ, ότι ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα, ούτε η ΕΥΠ έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Περίεργο έ;

Keywords
Τυχαία Θέματα