Υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην της ΧΑ η τροπολογία για τα αναδρομικά

Με ομοφωνία πέρασε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την επιστροφή περικοπών στους ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς, δικαστικούς και μέλη Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών , Θεσσαλονίκης και Λυρικής Σκηνής.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκε τόσο η αξιωματική όσο και όλα τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων και το ΚΚΕ

δια του κ. Νίκου Καραθανασόπουλου. H Χρυσή Αυγή ψήφισε "παρών".

Από την πλευρά της ΔΗΣΥ πάντως ζητήθηκε να αποσυρθεί η διάταξη της τροπολογίας που βάζει "κόφτη" στην επιστροφή των περικοπών μέχρι το νόμο Κατρούγκαλου, ζητώντας την απόσυρσή του. Όπως είπε ο Δ. Κωνσταντόπουλος της ΔΗΣΥ "δεν ψηφίζουμε το άρθρο 6 της επίμαχης τροπολογίας γιατί δεν δίνει την δυνατότητα και στους υπόλοιπους συνταξιούχους να ζητήσουν κι αυτοί αναδρομικά". Ο ίδιος ανακοίνωσε πως η ΔΗΣΥ θα φέρει δική της τροπολογία για το θέμα αυτό.

Από την πλευρά της ΝΔ ασκήθηκε έντονη κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για ψηφοθηρική πολιτική και προεκλογικές παροχές. Όπως είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε και μπορούσε να συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση πριν από δύο χρόνια, ενώ θύμισε πως όταν η ΝΔ έδωσε πίσω το 50% των μνημονιακών περικοπών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε την διάταξη.

Εν τω μεταξύ και μετά το εντυπωσιακό μπαράζ δηλώσεων από υπουργούς οι οποίοι ανακοίνωσαν παροχές και προσλήψεις στις 23 νομοθετικές παρεμβάσεις που θα έρθουν εντός του Νοεμβρίου στην Βουλή, το κτίριο του Κοινοβουλίου άδειασε εξίσου εντυπωσιακά.

Το κτίριο σχεδόν "εκκενώθηκε" μετά την ολιγόλεπτη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού και στην αίθουσα της Ολομέλειας έμειναν μόνοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και λίγοι βουλευτές που είχαν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών κυρίως από την αντιπολίτευση και ελάχιστοι από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά και τις ανακοινώσεις υπερψήφισης της επίμαχης τροπολογίας από τα κόμματα αποσύρθηκε αθόρυβα και η "απειλή" της πλειοψηφίας να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας ώστε, όπως έλεγαν τις προηγούμενες μέρες βουλευτές της, να έρθει σε δύσκολη θέση η αντιπολίτευση.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα