Βρέθηκε ο «νέος χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Ισλαμικού Κράτους αυτοανακηρύχθηκε νέος χαλίφης μετά από αναφορές για το θάνατο του Αμπού Μπακ Αλ Μπαγκντάτι, ανέφερε ένα πρακτορείο ειδήσεων στο Ιράκ. Ο λόγος για τον Αμπού Χαϊτάμ αλ-Ομπαΐντι, δεύτερο στη σειρά της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Χαουίζα στο βόρειο Ιράκ. Χθες το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι είχε "επιβεβαιωμένες πληροφορίες" ότι ο Μπαγκντάντι είχε σκοτωθεί, αφού η Ρωσία ισχυρίστηκε τον περασμένο μήνα ότι ο αυτοαποκαλούμενος χαλίφης

σκοτώθηκε από αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Ράκα. Έχει επίσης αναφερθεί ότι το IS επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μπαγκντάντι με δήλωση, ενώ ξέσπασε σύγκρουση μεταξύ των ανώτερων προσωπικοτήτων της ομάδας.

Ο Ομπαΐντι, ανώτερος στρατιωτικός διοικητής της ομάδας, είχε αποσύρει τους δεκάδες πιστούς οπαδούς του στα δυτικά της Χαουίζα - που βρίσκεται στην επαρχία Κιρκούκ - για να προετοιμαστούν για μια σύγκρουση με άλλα μέλη του IS. Το ΙS πραγματοποίησε συλλήψεις και επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας σε μια προσπάθεια να καταστείλει τις μάχες, ανέφερε το Alsumaria News.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι, ανακοίνωσε μια τελική νίκη επί του IS στην Μοσούλη, τη μεγαλύτερη πόλη που είχε καταλάβει στη χώρα και τον τόπο από όπου ο Μπαγκντάντι είχε ανακηρύξει το χαλιφάτο του το 2014. Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ράμι Αμπντλ Ράχμαν, δήλωσε χθες ότι οι "ανώτεροι διοικητές" του IS επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Μπαγκντάντι.

Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι δεν είχε πληροφορίες για να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς.

Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον πρόσθεσε: "Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτό το ρεπορτάζ, αλλά ελπίζουμε ότι είναι αλήθεια".

dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα