Βουλιάζοντας… στο μίσος και τον διχασμό

Μια ανόητη μικρή αθλήτρια, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γράφει σταsocialmediaένα ανόητο ανέκδοτο. Ρατσιστικό, βλακώδες, φασιστικό; Όπως θέλετε το λέτε.

Το Ολυμπιακό ιδεώδες δεν επιτρέπει στην αποστολή να επιτρέψει στην αθλήτρια αυτή να συμμετάσχει στους κορυφαίους αγώνες και την τιμωρεί αποκλείοντάς την.

Είναι 2012 και η Χρυσή Αυγή

ήδη κάνει «πάρτι» στην ελληνική κοινωνία, με ευθύνη όλων των συστημικών κομμάτων, και της αριστεράς με την οποία κατέβαιναν στις ίδιες πλατείες και μούντζωναν τη Βουλή.

Η εν λόγω αθλήτρια φέρεται να έχει… χρυσαυγίτικες απόψεις, να έχει σχέσεις και με χρυσαυγίτη, οπότε μπαίνει στο στόχαστρο.

Τα χρόνια περνάνε το «χαζοκοριτσάκι» γίνεται μεγάλη γυναίκα, παντρεύεται, κάνει παιδί αλλά συνεχίζει να είναι στο υψηλό επίπεδο. Να φέρνει μετάλλια για την Ελλάδα, να σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία, το φρόνημα των Ελλήνων.

Το κοριτσάκι που έγινε γυναίκα έχει ζητήσει χίλιες φορές συγγνώμη για το ανόητο ανέκδοτο που της έκοψε, πιθανότατα, μια μεγάλη καριέρα.

Έχει πει χίλιες φορές πόσο έχει μετανιώσει και πώς δεν μπορεί να πάρει πίσω αυτό που έγραψε, αλλά ωρίμασε, κατάλαβε, δηλώνει παρούσα. Δεν σκότωσε ανθρώπους, δεν δολοφόνησε συνειδήσεις, δεν βγήκε καν με τις σημαίες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Έκλεισε το παρελθόν της και προχώρησε στο μέλλον της.

Αυτή η ίδια αθλήτρια σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία παίρνοντας χρυσό μετάλλιο και προσφέροντάς το στη «μαύρη» Ελλάδα που θρηνεί τους νεκρούς της.

Και ξαφνικά η αριστεράτζα που το παίζει προοδευτική θυμήθηκε τι είπε πριν από 6 χρόνια. Βγήκε και κάποιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ένας ανύπαρκτος Γιώργος Κυρίτσης και επέκρινε τον πρωθυπουργό γιατί έδωσε συγχαρητήρια.

«Μα συγχαρητήρια στην Χρυσαυγίτισσα;» ήταν λίγο – πολύ η μόνιμη επωδός των τελευταίων ημερών.

Αυτό ακριβώς είμαστε και γι’ αυτό η χώρα μας καταστρέφεται. Ένας μάτσο αγνώμονες που δεν ξέρουν ούτε τα βασικά να διαχωρίζουν.

Μα καλά; Βρομάνε και τα χρυσά μετάλλια; Βρομάει η διάκριση ή ποιος σηκώνει στην Ευρώπη ψηλά την ελληνική σημαία;

Τι έχει προσφέρει ο Κυρίτσης στην πατρίδα; Που αισθάνθηκε η Ελλάδα περήφανη για το τέκνο της, τον Κυρίτση, όπως αισθάνθηκε για την… «μετανοημένη χρυσαυγίτισσα»;

Μα καλά τόσα χρόνια δεν την ενισχύαμε αυτήν την κοπέλα για να μας φέρει διακρίσεις; Δεν της δίναμε κίνητρα για να σηκώσει τη σημαία ψηλά. Και ως ΝΔ και ως ΠΑΣΟΚ και ως ΣΥΡΙΖΑ δεν την στηρίξαμε οικονομικά και όχι μόνο γιατί πιστεύαμε στο ταλέντο της;

Τώρα θυμηθήκαμε τι είπε το 2012; Και της ζητάμε και πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων;

Ήσουν χρυσαυγίτισσα δεν έχεις δικαίωμα να πάρει μετάλλιο; Δεν έχεις δικαίωμα να σηκώσεις την ελληνική σημαία; Δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις περήφανους τους Έλληνες; Δεν έχεις δικαίωμα να τους βγάλεις από τη μαυρίλα τους, να ξεχάσουν για λίγο την τραγωδία.

Πήρες μετάλλιο; Δεν έγινε και τίποτε, γιατί να σε αποθεώσουμε; Έχουμε τον Κυρίτση να αποθεώσουμε, τον Κουφοντίνα με τους 11 δολοφονημένους να επιβραβεύσουμε, τον κάθε άπλυτο ανόητο να αναδείξουμε, τον κάθε ατάλαντο Καρανίκα να ανεβάσουμε κοινωνικά.

Γιατί η Παπαχρήστου δεν ήταν αριστερή. Αν ήταν σταλίνα στα νιάτα της κι έλεγε «θάνατος στους δεξιούς», όλα καλά ε; Θα την αποθεώναμε και το μετάλλιό της θα το βάζαμε σε περίοπτη θέση. Τώρα είναι φασιστόμουτρο και πρέπει να της θυμίσουμε την ανοησία της. Να την βουλιάξουμε, να την σκοτώσουμε αν είναι δυνατόν.

Αυτή η Ελλάδα είμαστε. Αυτό το μίσος και τον διχασμό αποδεχόμαστε.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα