Βαν παρέσυρε πιστούς έξω από ισλαμικό τέμενος στο Λονδίνο - ένας νεκρός

Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες είναι ο απολογισμός του νέου περιστατικού που σκόρπισε τον τρόμο χθες το βράδυ στο βόρειο Λονδίνο, όταν ένα βαν έπεσε πάνω σε περαστικούς κοντά σε τέμενος. Το περιστατικό αυτό, έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας τρομοκρατικής ενέργειας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

"Υπάρχει ένας νεκρός από το περιστατικό αυτό", ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία του Λονδίνου και ενημέρωσε ότι οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο

σημείο του περιστατικού.

Ο 48χρονος οδηγός που απομονώθηκε από το πλήθος, συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου και θα εξεταστεί από ψυχιάτρους.

Το περιστατικό αυτό, αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση από την αστυνομία, σύμφωνα με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.


Η βρετανική αστυνομία σε νεώτερή της ανακοίνωση διευκρίνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να αποφανθεί αν ο θάνατος ενός άνδρα σήμερα κοντά σε τέμενος στο βόρειο Λονδίνο οφείλεται στην επίθεση ενός οδηγού μικρού φορτηγού εναντίον πλήθους πιστών.

"Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ένας άνδρας ήδη λάμβανε τις πρώτες βοήθειες, δυστυχώς ο άνδρας αυτός πέθανε", δήλωσε ο Νιλ Μπάσου, ανώτερο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής.

"Οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του θανάτου του και της επίθεσης θα αποτελέσει μέρος της έρευνας. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι οφείλεται στην επίθεση αυτή", πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε ότι δύο από τους δέκα τραυματίες της επίθεσης είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Μπάσου επεσήμανε ότι ακόμη δεν είναι γνωστό το κίνητρο του δράστη της επίθεσης, όμως το συμβάν έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ τόνισε ότι όλα τα θύματα είναι μουσουλμάνοι.

Προς το παρόν δεν έχουν εντοπιστεί συνεργοί και η αστυνομία δεν έχει βρει στοιχεία για καταγγελία σχετικά με μια επίθεση με μαχαίρι στο ίδιο σημείο.

Το χρονικό της νέας επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα τοπικής ώρας (2:20 π.μ. ώρα Ελλάδας) όταν η αστυνομία είπε ότι πήρε κλήση για σύγκρουση στην οδόSevenSisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου. Η εφημερίδα Sun είπε ότι ένα μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στο ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού (βαν) παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από το ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.

"Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων στα οποία παρέχεται βοήθεια", είπε η αστυνομία του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι "έχει συλληφθεί ένα άτομο".

Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον ένα άτομο μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο, ενώ υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί και ασθενοφόρα στην περιοχή.

Άλλος μάρτυρας είπε στο BBC ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία άτομα σοβαρά τραυματισμένα.



Reuters Top News ✔@Reuters

UPDATE: Van appeared to hit people coming out of Finsbury Park mosque in London, at least three seriously injured - witness tells BBC

4:17 AM - 19 Jun 2017

639639 Retweets 262262 likes


Μέι: Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι το περιστατικό με το βαν κοντά στο μουσουλμανικό τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο, αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

"Οι σκέψεις μας είναι με αυτούς που τραυματίστηκαν", πρόσθεσε.


The Guardian ✔@guardian

London van crash: casualties as vehicle collides with worshippers leaving mosque – latest updates http://trib.al/riAXWDO

4:58 AM - 19 Jun 2017

London van incident: casualties as car collides with pedestrians in Finsbury Park – live updates

Follow the developments after one person is arrested after a vehicle struck pedestrians in Seven Sisters Road, north London

theguardian.com 193193 Retweets 8282 likes


Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε "απόλυτα συγκλονισμένος” από το νέο αυτό περιστατικό της επίθεσης στο τέμενος.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα