Τσίπρας σε ευρωσοσιαλιστές: "Όχι" σε ακραία ένταση με Ρωσία

Να αντιμετωπίσει η Ε.Ε την υπόθεση στο Σαλισμπέρι (με τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στη Μ. Βρετανία) με τρόπο προσεκτικό και υπεύθυνο, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Ο έλληνας πρωθυπουργός μάλιστα, τηρώντας μετριοπαθή γραμμή, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές την "αποφασιστική καταδίκη του γεγονότος, χωρίς όμως να φτάνουμε σε ακραία ένταση με τη Ρωσία".

Επικοινωνία Τσίπρα- Πούτιν

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα, έγινε γνωστό από επίσημη ανακοίνωση της Κυβέρνησης, ότιο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικάμε τον Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

Βάσει των ίδιων πηγών, "Κατά την επικοινωνία τους οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία, πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας, να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στη στάση της Τουρκίας".

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, Τσίπρας και Πούτιν συζήτησαν και για την υπόθεση του Σαλισμπέρι και των "ισχυρισμών" της Μ. Βρετανίας εναντίον της Ρωσίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Στήριξη για τους δύο

Παραλλήλως, ο έλληνας πρωθυπουργός, κατά την παρέμβασή του στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην οποία συμμετείχε, ενημέρωσε για την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ζητώντας μάλιστα τη στήριξη και της πολιτικής οικογένειας των Σοσιαλιστών στο ζήτημα.

"Πρέπει να είμαστε πολύ ευθείς προς την τουρκική πλευρά"

"Πρέπει να είμαστε πολύ ευθείς και σαφείς ως προς την τουρκική πλευρά, ως προς τις υποχρεώσεις τους και κυρίως ως προς το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διατηρήσουμε ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου", σημείωσεκατά την είσοδό του στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς για το αν πρέπει η ΕΕ να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με την Τουρκία.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα