Τσίπρας: Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση, κατανομή 13ης σύνταξης

20:25 7/5/2019 - Πηγή: Antinews

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% στο 13%, μείωση του ΦΠΑ σε ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο στο 6% από 13%, καθώς και κατανομή 13ης σύνταξης περιλαμβάνεται στο πακέτο παροχών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου, με το οικονομικό επιτελείο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ζάππειο Μέγαρο.

Όπως δήλωσε στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Τσίπρας "πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που σήκωσε δυσανάλογο βάρος και δεν έχει αισθανθεί τις θετικές συνέπειες της εξόδου της χώρα από τα μνημόνια".

Μίλησε για ένα εντυπωσιακό απόθεμα ρευστότητας, το μισό εκ του οποίου είναι "το λεγόμενο μαξιλάρι ενώ το υπόλοιπο είναι οι κόποι του ελληνικού λαού. Τους οποίους δεν σκοπεύουμε να ξοδέψουμε αλόγιστα δεξιά και αριστερά. Σκοπεύουμε να τους επενδύσουμε στο μέλλον του ελληνικού λαού, στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας".

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πολλές φορές πως πρόκειται για "μέτρα μόνιμου χαρακτήρα", ενώ εξήγησε πως το "πακέτο" χωρίζεται σε δυο μέρη: αυτά που θα εφαρμοστούν το 2019 και θα νομοθετηθούν άμεσα και αυτά που θα εφαρμοστούν το 202 και θα νομοθετηθούν αργότερα, αλλά θα περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.

Τα μέτρα όπως τα ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας είναι τα εξής:

- Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση από 24% στο 13% και μετάταξη όλων των τροφίμων στον συντελεστή 13%
- Μείωση του ΦΠΑ για ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο στο 6%, από 13% σήμερα
- Κατανομή της 13ης σύνταξης -θα είναι στο ύψος του δώρου του Πάσχα

Το 2020

- Θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα έως 20.000 ευρώ

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords