Τσίπρας: «Αριστερός Καρατζαφέρης» ο Φ. Κουβέλης

Ανέβασε πολύ τον πήχη της αντιπαράθεσης ο Τσίπρας καταδικάζοντας το σχέδιο Βενιζέλου να υπάρξει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον «κύριο 6%». Την ίδια ώρα φαίνεται πως συνεχίζεται το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ

με τον Κουβέλη να μην αντέχει το βάρος της πρωθυπουργίας.

Ενδεικτικό είναι το μήνυμα στο twitter της ΔΗΜΑΡ ότι «ο κ. Κουβέλης δεν αποδέχεται την πρωθυπουργία» που σημαίνει ότι το κόμμα είναι μέσα στο «κόλπο», αλλά με άλλον πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση θα αποδειχθεί αύριο αν γίνεται η κυβέρνηση που προωθεί ο Βενιζέλος, καθώς στις 10 το πρωί θα δει τον Σαμαρά.

Από την πλευρά του ο Τσίπρας εμμέσως πλην  σαφώς χαρακτήρισε τον Κουβέλη ως «αριστερό Καρατζαφέρη». Τόνισε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέλουν να εφαρμόσουν την πολιτική του μνημονίου και «έψαχναν ένα αριστερό Καρατζαφέρη». Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, δεν θα προδώσει την ελπίδα του λαού για να πάρει τρία υπουργεία.

Κατά τα άλλα ο κ. Τσίπρας πρέπει να κατεβάσει κάπως τους τόνους.

Μπορεί να είναι το ποσοστό που πήρε, μπορεί οι… δημοσκοπήσεις που του δίνουν 25% ή μπορεί η αλαζονεία να είναι έμφυτη, όμως πρέπει να σταματήσει το πανηγυράκι που έχει στήσει τις τελευταίες ημέρες. Με τους όρους που επέβαλε, με τις δηλώσεις μετάνοιας που ζητούσε και με τη λογική της σύγκρουσης σε όλα τα μέτωπα με τους δανειστές μας από την αρχή δεν ήθελε να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση.

Κι ενώ όλες οι σοβαρές φωνές εκλιπαρούν για την εξεύρεση λύσης το συντομότερο δυνατό για να μη μένει η χώρα ακυβέρνητη, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια. Πρόκειται για τα ίδια παιχνίδια που έκανε επί χρόνια ο δικομματισμός και που ο λαός καταδίκασε.

Μάλλον ο κ. Τσίπρας δεν έλαβε το μήνυμα του κόσμου και επιλέγει το δικό του δρόμο πιστεύοντας ότι και το 68% που ψήφισε κατά του Μνημονίου είναι υπέρ της εξόδου από το ευρώ. Αμ δεν είναι έτσι τα πράγματα και σίγουρα οι επόμενες εκλογές μπορούν να πάρουν μορφή δημοψηφιστική. Θέλετε το ευρώ ή όχι;

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, δεν μπορεί να δεχθεί άλλα μέτρα, άλλα Μνημόνια. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το έχουν καταλάβει.

Άλλο όμως αυτό κι άλλο η μετωπική σύγκρουση που θα οδηγήσει σε έξοδο της χώρας από το ευρώ. Κάποιοι δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τι μπορεί να σημαίνει αυτό και παίζουν με τη φωτιά. Η λύση, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα είναι μία: Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και αλλαγή των επαχθών όρων του.

Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Τσίπρας τα τσιτάτα περί αριστερού Καρατζαφέρη γιατί τον είδαμε και τον… δεξιό Καρατζαφέρη ο οποίος δεν είναι καν στη Βουλή. Ας συμβάλει, ως δεύτερο κόμμα, στη σωτηρία της χώρας. Γιατί το λάδι στο καντήλι της χώρας έχει αρχίσει και τελειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα