Τσαβούσογλου: Ο γκόλφερ – Τούρκος Καμμένος

(Ανανεωμένο) Όλα τα’ χαμε, αυτό μας έλειπε. Ένας Τούρκος Καμμένος, ντυμένος με στολή παραλλαγής. Ο “λάτρης” του γκόλφ, ο οποίος το καλοκαίρι του 2017, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένοι διπλωμάτες, κατά τη διάρκεια της διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, στο Κρανς Μοντανά, στην ορεινή Ελβετία, αναζητούσε μέρος για να παίξει γκόλφ (τόσο πολύ σοβαρά αποφασισμένος ήταν να “λύσει” το Κυπριακό), τώρα, παράτησε το μπαστούνι του γκόλφ, και

ντύθηκε στρατιωτάκι.

Σκιαχτήκαμε, μπρέ!

[photo_0]

Πέραν της πλάκας, όμως, εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Διότι δεν πρόκειται για κάποιον υπουργό Άμυνας που αίφνης φόρεσε στολή παραλλαγής και θέλει να παίξει τα στρατιωτάκια. Αλλά για τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ενδύθηκε την στρατιωτική στολή για να είναι και αυτός στο κλίμα της νέας, δεύτερης τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη Συρία, αυτή τη φορά κατά των Κούρδων της “Ροχάβα”.

Ανεξαρτήτως του φαιδρού, η εικόνα είναι πολύ ανησυχητική, διότι πρόκειται για “στρατιωτικοποίηση” της εξωτερικής πολιτικής. Και είναι πράγματι κάτι αδιανόητο υπουργός Εξωτερικών χώρας να ενδύεται στρατιωτική στολή και να εμφανίζει, όπως ο Τσαβούσογλου, τις φωτογραφίες του στον προσωπικό λογαριασμό του, στο Instagram. Οι υπουργοί Άμυνας ή ακόμα και οι πρωθυπουργοί και οι πρόεδροι χωρών, ενίοτε το κάνουν. Ουδέποτε, όμως, οι υπουργοί Εξωτερικών.

[photo_1]

Η αλλαγή του κοστουμιού, με το οποίο εμφανίζεται ο Τσαβούσογλου στις διαπραγματεύσεις του με την Ελλάδα και διεθνώς, με το τζάκετ παραλλαγής, δείχνει επί της ουσίας στρατιωτικοποίηση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Κάτι που δεν φαίνεται μόνον από τις αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας προς τη Συρία, αλλά και από τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), με ερευνητικά σκάφη, συνοδευόμενα από πολεμικά πλοία, και την περικύκλωση της μεγαλονήσου.

Και να φανταστεί κανείς ότι ο Τσαβούσογλου διαρκώς παραπονιόταν, και με επίσημες ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, επειδή ο Πάνος Καμμένος, όσο ήταν υπουργός Άμυνας, φορούσε το χακί και εξαπέλυε… πύρινους λόγους κατά της Τουρκίας. Άλλο που δεν ήθελε βέβαια τόσο ο Τσαβούσογλου, όσο και ο Καμμένος, να κάνουν πόλεμο δηλώσεων, αλείφοντας έτσι βούτυρο ο ένας στο ψωμί του άλλου.

[photo_2]

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ένας, κατά κοινή ομολογία μετρίου επιπέδου πολιτικών και διπλωματικών ικανοτήτων, και με εμφανή τα κόμπλεξ κατωτερότητας, όπως αναφέρουν άτομα που τον γνώρισαν, εξαιτίας της έλλειψης ουσιαστικού επιπέδου εκπαίδευσής του, θέλει να “μεγαλοδείχνει”, μιμούμενος όλους εκείνους τους “μεγάλους” του κόσμου, που συνδυάζουν τις υψηλές διεθνείς επαφές και τα φόρα με το γκόλφ και άλλα παρόμοια “ευγενή” σπόρ. Στο Κρανς Μοντανά, λέγεται πως ο ίδιος αναζητούσε μέρος για τη Διάσκεψη, όπου θα υπήρχε ξενοδοχείο το οποίο θα είχε και γήπεδο γκόλφ.

Εμφανίστηκε, μάλιστα, με στολή γκόλφερ και αμαξάκι να πηγαίνει για γκόλφ, ενώ η ίδια η Διάσκεψη είχε πάρει “φωτιά”. Τόσο σοβαρά είχε πάρει το θέμα της επίλυσης του Κυπριακού, όπως φάνηκε άλλωστε εκ του αποτελέσματος. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε πάει εκεί απλά και μόνο για να παίξει γκολφ, να τορπιλίσει τον διάλογο, και όχι να λύσει το Κυπριακό. Κι ας αναπαράγουν τα εγχώρια και ξένα παπαγαλάκια τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η ελληνική πλευρά οδήγησε σε αδιέξοδο τη Διάσκεψη.

[photo_3]

[photo_4]

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα