Τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Νέας Υόρκης

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν σε τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε με μικρό φορτηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες στο νότιο Μανχάταν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, στις 3:05 περίπου ο 29χρονος δράστης οδήγησε ένα νοικιασμένο Home Depot φορηγάκι στο πεζόδρομο/ ποδηλατόδρομο στον αυτοκινητόδρομο West St. στο Lower Manhattan.

Στην πορεία του το

όχημα χτύπησε και παρέσυρε πολλούς ανθρώπους, σκοτώντας οκτώ και τραυματίζοντας 11 σοβαρά. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή των τραυματιών, αν και τα τραύματα τους είναι σοβαρά.

Το φορτηγό συνέχισε την πορεία του μέχρι που συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό.

Στη συνέχεια, το άτομο βγήκε από το όχημα, κρατώντας ένα αεροβόλο και ένα όπλο πέιντμπολ. Ένας αστυνομικός τον πυροβόλησε στο στομάχι και ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση, καταλήγει η ενημέρωση της αστυνομίας.

MSNBC ✔@MSNBC

Police say suspect in NYC incident jumped out of rental truck and yelled “Allahu akbar,” per @Tom_Winter

23:04 - 31 Oct 2017

8787 Replies341341 Retweets184184 likes

Αρκετά τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης της επίθεσης φώναξε "Αλλάχου Ακμπάρ".

Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

Η "δήλωση" που έκανε ο ύποπτος βγαίνοντας, αμέσως μετά, από το όχημά του "συνάδει" με τρομοκρατική επίθεση, πρόσθεσε.

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: "Δεν θα τους αφήσουμε να νικήσουν"

"Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα αυτή είναι μια θρασύδειλη τρομοκρατική επίθεση με στόχο αθώους πολίτες που δεν είχαν ιδέα τι θα συμβεί", ανέφερε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio στις πρώτες δηλώσεις του στον Τύπο μαζί με τον κυβερνήτη Andrew Cuomo.

Επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν οκτώ νεκροί και αρκετοί τραυματίες από την επίθεση.

"Γνωρίζουμε ότι η επίθεση αυτή είχε στόχο να λυγίσει τη θέληση μας, αλλά οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης είναι δυνατοί δεν θα μας λυγίσουν ποτέ.. Έχουμε ζήσει και έχουμε πολεμήσει στο παρελθόν τον πόνο, θα προχωρήσουμε μαζί, δεν θα τους αφήσουμε να νικήσουν", δήλωσε ο de Blasio. "Αν αλλάξουμε τις ζωές μας θα νικήσουν αυτοί", υπογράμμισε.

"Δεν υπάρχει απειλή", ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται. "Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε – θα δείτε περισσότερες δυνάμεις ασφαλείας στους δρόμους αλλά αυτό είναι για την ασφάλεια όλων μας. Θα υπάρξει δικαιοσύνη", πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης Andrew Cuomo δήλωσε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως δεν υπάρχει ένα ευρύτερο δίκτυο πίσω από την επίθεση, αλλά φαίνεται να είναι "οι ενέργειες ενός ατόμου που θέλησε να σπείρει τον θάνατο και τον τρόμο".

"Θα παραμείνουμε σε επιφυλακή, θα δείτε περισσότερους αστυνομικούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι περιμένουμε νέες επιθέσεις", δήλωσε.

Νέα Υόρκη είναι παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας και δημοκρατίας και αυτό μας κάνει υπερήφανους αλλά αυτό μας καθιστά επίσης στόχο για τους ανθρώπους που πολεμάνε αυτά τα ιδανικά".


Josh Caplan @joshdcaplan

Scene of incident in lower Manhattan, where multiple people are injured.

21:46 - 31 Oct 2017

1212 Replies4545 Retweets3030 likes

Τραμπ: Μία ακόμη επίθεση από ένα πολύ άρρωστο κι ανισόρροπο άτομο

"Στη Νέα Υόρκη, φαίνεται σαν μία ακόμη επίθεση από ένα πολύ άρρωστο κι ανισόρροπο άτομο", σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

"Οι δυνάμεις της τάξης εξετάζουν προσεκτικά το ζήτημα. Όχι στις ΗΠΑ!" πρόσθεσε ο ίδιος.

Donald J. Trump ✔@realDonaldTrump

In NYC, looks like another attack by a very sick and deranged person. Law enforcement is following this closely. NOT IN THE U.S.A.!

11:30 μ.μ. - 31 Οκτ 2017

11.49011.490 απαντήσεις10.20010.200 Retweet32.72232.722 "μου αρέσει"

Νωρίτερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η περιοχή κοντά στον αυτοκινητόδρομο West Side και την Chambers Street, όπου βρίσκονται το Stuyvesant High School και το Borough of Manhattan Community College, έχει αποκλειστεί. Η αστυνομία έκλεισε επίσης ορισμένα σημεία του αυτοκινητοδρόμου West Side Highway και του FDR Drive.

Το επεισόδιο έληξε περίπου μία ώρα αργότερα. "Δεν υπάρχει ενεργή απειλή", σύμφωνα με ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν εκπρόσωπο του δήμου.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην εφημερίδα New York Times έκαναν λόγο για σκηνές πανικού. "Θεέ μου! Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε δύο ανθρώπους και συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο. Βλέπω δύο πτώματα και κατεστραμμένα ποδήλατα στο οδόστρωμα" έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Μια 14χρονη μαθήτρια του Λυκείου Στίβεσαντ που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο, είπε ότι ο ύποπτος κρατούσε δύο όπλα. "Νομίζαμε ότι είχε σχέση με το Χάλογουιν. Άρχισε να τρέχει στον δρόμο. Ήταν και ένας δεύτερος άνδρας με πράσινο πουκάμισο που τον κυνηγούσε. Άκουσα τέσσερις με έξι πυροβολισμούς. Όλοι άρχισαν να τρέχουν" αφηγήθηκε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα