Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου

«Η διαδικασία των υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, ολοκληρώθηκε χθες με πλήρη τήρηση των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, στο πλαίσιο που έχουν ορίσει οι εποπτικοί θεσμοί του Ευρωπαϊκού συστήματος. Πραγματοποιήσαμε, έτσι, ένα ακόμη βήμα στην πορεία αναδιάρθρωσης της Τράπεζας

Πειραιώς, με γνώμονα τη σταθερότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, τα συμφέροντα των μετόχων και των πελατών μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Γιώργος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

«Δέσμευση και στόχος μας είναι να παραμείνει η Τράπεζα βασικός πυλώνας της ελληνικής αγοράς, ενδυναμώνοντας την προοπτική της στο σημερινό περιβάλλον», καταλήγει.

Οπως γράφει η «Ημερησία», το θέμα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς είναι πολύ πιθανό να κλείσει στη συνεδρίαση του ΔΣ της 14ης Δεκεμβρίου. Αλλωστε ο Πρόεδρος της τράπεζας βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Φρανκφούρτη προκειμένου να συζητήσει με τις εποπτικές αρχές το θέμα της διοικητικής εκκρεμότητας και φέρεται να ζήτησε χρονικό περιθώριο μέχρι τα Χριστούγεννα.

Χθες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής επιλογής στην Τράπεζα Πειραιώς που περιελάμβανε τις συνεντεύξεις των τεσσάρων υποψηφίων για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Συνέντευξη παραχώρησαν οι κ.κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, Άνθιμος Θωμόπουλος, Στέλιος Παπαδόπουλος και Μαριάννα Πολιτοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πρώτοι αποτελούν την πρόταση της επιτροπής προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

Κύκλοι της αγοράς εκφράζουν την ελπίδα πως την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει και αυτή η εκκρεμότητα.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα