Το σχέδιο της επόμενης ημέρας συζητήθηκε στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Τη στιγμή που στην επικαιρότητα τα σενάρια περί εκλογών και ανασχηματισμού της συγκυβέρνησης στήνουν χορό, η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά υπό τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, έθεσε επί τάπητος το σχεδιασμό της μετά την 20η Αυγούστου ημέρας.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, το σχέδιο της Κουμουνδούρου για την μετά-μνημονιακή περίοδο θα λάβει την τελική του μορφή στη συνεδρίαση της

κεντρικής επιτροπής της Κουμουνδούρου η οποία αναμένεται πως θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του επόμενου μήνα.

Ο Α. Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του, επιχειρούν να στήσουν τα επόμενα αφηγήματά τους με στόχο να στηρίξουν το περιβόητο επιχείρημα της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια. Σύμφωνα πάντα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου για να τεθεί επί τάπητος η στόχευση του δημοσιονομικού περιθωρίου των 700 εκατ. ευρώ, αλλά και το κοινωνικό πακέτο που θα εξαγγείλει ο Α. Τσίπρας από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνουν στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, το 2019 στο μεσοπρόθεσμο αποτυπώνεται μια υπέρβαση στόχου που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 800 εκατ. ευρώ. Παράλληλα θυμίζουν ότι ο πρωθυπουργός έχει αναφέρει ότι αυτή η υπεραπόδοση δεν είναι εφάπαξ, αλλά υπάρχει ένας διαρκής δημοσιονομικός χώρος ώστε να ενταχθούν μόνιμες ελαφρύνσεις κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Αναφορικά με τους Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν, πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι το θέμα είναι λήξαν.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα