Το δάκρυ του Καραμανλή θα τους στοιχειώνει...

Ακούμε τις τελευταίες ημέρες για την 151η ψήφο που θα δώσει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να κυβερνήσει και φυσικά να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών.

Κι όλοι λένε «να ο Δανέλλης έδωσε ανάσα ζωής στον Τσίπρα. Αν δεν ήταν αυτός δεν θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση και θα πηγαίναμε σε εκλογές».

Είναι έτσι τα πράγματα ή μήπως είναι πιο διαφορετικά; Και πάλι θα στεναχωρήσουμε ορισμένους αναγνώστες αλλά ας κάνουν την ανάλυσή τους,

ας κάνουν την αυτοκριτική τους και ας δουν την πραγματικότητα όπως ακριβώς είναι κι όχι όπως συμφέρει.

Γιατί να είναι ο Δανέλλης η ψήφος νούμερο 151 και να μην είναι η Κατερίνα Παπακώστα η οποία ορκίζεται στην οικογένεια Καραμανλή; Και γιατί ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος εντίμως βεβαίως θα πάει και θα ψηφίσει κατά τη συμφωνίας, να μην πει στην Παπακώστα να σταματήσει το έγκλημα που είναι σε εξέλιξη;

Θα πει κανείς; Είναι ελεύθεροι όλοι οι βουλευτές, επομένως και η Παπακώστα, να ψηφίζουν ότι θέλουν, δεν είναι πρόβατα. Είναι τελικά έτσι; Η Παπακώστα ή ακόμη και ο επαναστάτης Μπάνος θα συνεργούσαν στο έγκλημα της Μακεδονίας αν υπήρχε σθεναρή αντίσταση και αντίδραση από τον Καραμανλή;

Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να μπει στο τραπέζι λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή αλλά και λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση για τη συμφωνία των Πρεσπών. Μήπως η τελευταία ψήφος και κρισιμότερη είναι καραμανλική;

Και γιατί να μην υπάρξει ακόμη και τώρα παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου; Συμφωνεί με τις Πρέσπες; Θα υπογράψει κι αυτός στο ξεπούλημά της; Αν παρενέβαινε αυτή την ώρα δεν θα μπορούσε να αποτραπεί η κατάσταση που δημιουργείται;

Γιατί να μην παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές και ας αποφασίσει ο λαός και για την κυβέρνηση και για τις Πρέσπες; Έτσι θα έσωζε και το δικό του πολιτικό κεφάλαιο και την τιμή του και την υστεροφημία του. Και θα έφευγε από το πολιτικό σκηνικό κάθε υπόνοια ότι οι καραμανλικοί συγκυβερνούν με τον Τσίπρα και οδηγούν τη χώρα σ’ αυτήν την επαίσχυντη συμφωνία.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για όλους. Εδώ δε χωράνε ούτε υπεκφυγές, ούτε μισόλογα. Ας άρει η Παπακώστα τη στήριξή της στην κυβέρνηση κι όχι να παραιτείται προσχηματικά. Ας το κάνει η προερχόμενη από τη Δεξιά και κόρη βασιλικού, Έλενα Κουντουρά.

Ας το κάνει εντέλει ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος, με όλο το σεβασμό που έχουμε στο πρόσωπο και στον θεσμό. Εδώ που φτάσαμε δεν μπορεί να αποφεύγονται οι ευθύνες όλων.

Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση φέρνει άρον – άρον τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή λες και είναι μια απλή τροπολογία. Όπως κάνει με τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που με διαδικασίες – εξπρές θέλει να τελειώσει. Σήμερα θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης και την Παρασκευή θα ξυπνήσουμε με τη συμφωνία κατατεθειμένη στις επιτροπές λες και είναι ένα άνευ ουσίας νομοσχέδιο. Θα συζητηθεί και μία ημέρα στη Βουλή και μετά θα σηκώσουν όλοι τα χεράκια τους και θα την ψηφίσουν. Και η ζωή συνεχίζεται…

Εμ δεν είναι έτσι. Πρόκειται για τη χειρότερη πολιτική κατάσταση από τη Μεταπολίτευση και δυστυχώς σ’ αυτήν βοηθούν να διαιωνίζεται δεξιοί βουλευτές.

Έχουμε ή δεν έχουμε άθλια συναλλαγή είναι το ερώτημα και με ποιο τίμημα;

Η Κατερίνα Παπακώστα εξελέγη με τη ΝΔ και με συγκεκριμένη ατζέντα. Πήρε την έδρα της και την παρέδωσε στον Τσίπρα και μ’ αυτήν θα ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Ομοίως και η Κουντουρά με τον Παπαχριστόπουλο θα ψηφίσουν τις Πρέσπες αν και εξελέγησαν με τους ΑΝΕΛ που είχαν ένα συγκεκριμένο καταστατικό το οποίο απέκλειε τον όρο Μακεδονία.

Συμπέρασμα: Ας κοιταχθούν όλοι στον καθρέπτη και ας δουν το τέρας που κρύβουν μέσα τους. Και κυρίως ας μην κρύβονται πίσω από τους Συριζαίους ή τους Ποταμίσιους. Από αυτούς όλα τα περιμέναμε. Αλλά από τους δεξιούς ή τους «δεξιούς» άλλα περίμενε ο ελληνικός λαός και κυρίως οι Μακεδόνες.

Τελεία και παύλα, αυτή είναι η αλήθεια. Ένα νεύμα χρειάζεται, μια κουβέντα, τίποτε άλλο. Που 'σαι καημένε Κωνσταντίνε Καραμανλή που δάκρυζες στο αεροδρόμιο για το όνομα της Μακεδονίας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα