Το "μπαλάκι" σε Τσίπρα πετάει η Ράνια Αντωνοπούλου

Σφοδρή δυσαρέσκεια εκφράζει το Μαξίμου για την Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία δέχθηκε... επιδότηση από το Δημόσιο για το ενοίκιο της κατοικίας της, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και την... κατόπιν εορτής αντίδραση της Κυβέρνησης.

Στο κάλεσμα που της απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας ότι περιμένει απάντηση, η κ. Αντωνοπούλου ανταποκρίθηκε με γραπτή της δήλωση στην οποία τονίζει:

1. Σταμάτησα να παίρνω το επίδομα

από τον Αύγουστο του 2017

2. Ξεκινώ διαδικασίες επιστροφής του επιδόματος

3. Παραμένω στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

Ουσιαστικά, η αν υπουργός , η οποία δεν υπέβαλε έως τώρα την παραίτησή της, "πετάει" το μπαλάκι της πολιτικής απόφασης για το εάν θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από την Κυβέρνηση, στον Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, το Capital.gr, μετέδιδε: Με την αν. υπουργό επικοινώνησε ο Αλέξης Τσίπρας,ο οποίος της εξέφρασε την ενόχλησή του και να της είπε: "περιμένω την απάντησή σου". Αυτό αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε ραδιοφωνική του παρέμβαση ( Real).

Συγκεκριμένα ανέφερε: "Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, από εκεί και πέρα περιμένουμε και τη δική της τοποθέτηση. Με αυτή την έννοια δεν θέλω να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο".

Τούτων δοθέντων, η κ. Αντωνοπούλου φέρεται να τελεί ήδη υπό παραίτηση.

Νωρίτερα, συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Α. Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Σενάρια ανασχηματισμού

Οι πυρ ομαδόν πιέσεις που δέχεται η Ράνια Αντωνοπούλου επαναφέρουν στο προσκήνιο σενάρια , για "μίνι" έστω ανασχηματισμό.

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός πορτ παρόλ πάντως, ανέφερε πως: "Δεν προαναγγέλλονται οι ανασχηματισμοί. Όταν ο Πρωθυπουργός κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για ανασχηματισμό, θα τον ανακοινώσει".

Ο Γ. Μουζάλας είναι παγίως στους υπό "αντικατάσταση" υπουργούς ενώ υπενθυμίζεται ότι μετά την παραίτηση του Κ. Ζουράρι, "ορφανή" παραμένει η θέση του υφυπουργού Παιδείας, παρότι οι αρμοδιότητες έχουν περάσει στον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

"Ενδοκυβερνητικά" πυρά

Την ενόχλησή τους για τη χρήση της διάταξης ( την οποία θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015) εκφράζουν και στελέχη της κυβέρνησης, δείχνοντας ουσιαστικά ως "μονόδρομο" την παραίτηση της Ρ. Αντωνοπούλου.

"Αυτή η κίνηση, αυτή η αποδοχή θολώνει ένα έργο το οποίο κάνει η ίδια υπουργός και αυτό με στεναχωρεί", ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης.

Να διευκολύνει την Κυβέρνηση με την παραίτησή της, ζήτησε και ο Δημήτρης καμμένος, βουλευτής των ΑΝΕΛ. "Είναι καθαρό ότι υπάρχει ζήτημα" , είπε.

Θύελλα αντιδράσεων

Αργά λειτούργησαν τα κυβερνητικά ανακλαστικά καθώς οι αντιδράσεις από το Μαξίμου, ήρθαν μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αντιπολίτευση.

Νέα Δημοκρατία: Χάθηκε το φιλότιμο

Σχολιάζοντας την είδηση του επιδόματος ενοικίου της κας Αντωνοπούλου, η Νέα Δημοκρατία προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

"H κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε και έλαβε 1.000 ευρώ μηνιαίως επίδομα ενοικίου ως κάτοικος Νέας Υόρκης.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να επιστρέψει αμέσως και εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες.

Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε παραίτηση, αλλά κάτι τέτοιο σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν συνηθίζεται ακόμη και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εδώ όμως χάθηκε και το φιλότιμο".

Παράλληλα και το Ποτάμι εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση , σε ιδιαίτερα ειρωνικούς τόνους:

Όταν ένας από τους πλούσιους υπουργούς εισπράττει επιδότηση ενοικίου 1.000 ευρώ το μήνα από τα χρήματα των φορολογουμένων, για ποιά κοινωνική δικαιοσύνη μπορεί να μιλάει; Ποιά ευαισθησία μπορεί να επικαλείται; Η υποκρισία και ο κυνισμός, βασικά στοιχεία της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε όλο τους το μεγαλείο. Ας το βλέπουν όσοι ακόμη τους πιστεύουν.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα