Τι συμβαίνει με τον “Κούρδο” που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη;

Διαδήλωση της DHKP-C

«Ο σύντροφος μας Μεχμέτ Μπασμπάγ συμμετείχε σε επιχειρήσεις της οργάνωσης μας στην Μαύρη Θάλασσα. Ζητάμε όμως συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για κάθε ηθική και υλική βλάβη που υπέστη. Η σημαντικότερη παρηγοριά μας από αυτό το ατύχημα είναι ότι δεν συνέβη κανένα κακό στον αδελφό ελληνικό λαό. Θα ζητήσουμε λογαριασμό για τους μάρτυρες μας».

Αυτά αναφέρονται σε προκήρυξη-ανακοίνωση της τουρκικής οργάνωσης «Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο» (DHKP – C), την πρώην «Ντεβ Σολ», για τον θάνατο ενός 32χρονου Κούρδου από έκρηξη

χειροβομβίδας, πριν από δέκα ημέρες, σε διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου 27 στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν την προκήρυξη στο διαμέρισμα βρέθηκαν αντιαρματικός εκτοξευτής τύπου low, νάρκες, χειροβομβίδες, καλάσνικοφ, όπλο μάρκας scorpion, εκρηκτικές ύλες κ.λπ.

Στο κείμενο της οργάνωσης  το θύμα της έκρηξης χαρακτηρίζεται ως «πολεμιστής της οργάνωσης», ήταν συγγενής Κούρδου που είχε πεθάνει το 1984 σε απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές. Ενώ παρατίθενται πλήθος στοιχείων για την πορεία του 32χρονου στην

Τέλος, στην ανακοίνωση της οργάνωσης δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για τον «στόχο» του οπλοστασίου που εντοπίσθηκε στο διαμέρισμα του 32χρονου στην συμπρωτεύουσα. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, «εμείς είμαστε μία πολεμική οργάνωση. Και ο πόλεμος έχει τους δικούς του κανόνες».

ο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου 27 στην Τριανδρία,όπου σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 32χρονου μέλους της «Ντεβ Σολ» (Φωτό ΒΗΜΑ)

Είχαμε ασχοληθεί για πρώτη φορά με το θέμα εδώ: Σοβαρά ερωτήματα για την “τρομοκρατική υπόθεση” της Θεσσαλονίκης. Γράφαμε τότε μεταξύ άλλων: “Όσο περνούσε η χθεσινή ημέρα  τα ερωτήματα πλήθαιναν και μας κάνουν να σκεφτόμαστε μήπως υπάρχουν πράγματα που δεν αντιλαμβανόμαστε και που μας κρύβουν. Γιατί όντως πολλά περίεργα πράγματα συμβαίνουν γύρω από την υπόθεση της έκρηξης χειροβομβίδας στη Θεσσαλονίκη και του θανάτου 32χρονου Κούρδου που φέρεται να είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης…”

Δυστυχώς τα ερωτήματα που θέσαμε τότε δεν απασχόλησαν όσο θα έπρεπε τα εύπεπτα σε γκρίζα προπαγάνδα ελληνικά ΜΜΕ και κάποιους πολύ υπερπατριώτες του Διαδικτύου.

Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι πρόκειται ξεκάθαρα για εσωτερική τουρκική υπόθεση και ο “Κούρδος” είναι Κούρδος όσο οι Ξηροί ηταν Ικαριώτες.

ΔΕΝ υπάρχει σχέση με το ΡΚΚ ή τα γεράκια του Κουρδιστάν. Και κακώς, κάκιστα,σ υνδέεται το θέμα με το Κουρδικό εν γένει. Εξάλλου, κύκλοι του ΡΚΚ εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεση τους σε συμπεριφορές  αυτού του είδους σε φίλη χώρα και διαχωρίζουν την θέση τους.

ΔΕΝ υπάρχει «εθνικοαπελευθερωτικό» στοιχείο στην υπόθεση, είναι αυτό που λέμε ξερά «τρομοκρατία», α λα 17 Ν κλπ.

Δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα για την χώρα, που εξουδετερώνει σε μεγάλο βαθμό τα όποια αβαντάζ έχουμε αυτήν την στιγμή λόγω τουρκικών συμπεριφορών στην Α. Μεσόγειο. Επειδή εμ

Keywords
Τυχαία Θέματα