Θα μπορέσει να τσακίσει τον «λαϊκισμό» ο Κυριάκος;

Έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές ότι η ανύπαρκτη αστική τάξη είναι η αιτία που στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα είναι μπάχαλο κι έχουν αναδειχθεί βλαμμένοι, κρυφά λαμόγια, ανίκανοι και αμόρφωτοι. Αν υπήρχε μια πραγματική αστική τάξη που θα έμπαινε ως ασπίδα στον λαϊκισμό, στην πορεία προς την καταστροφή, στην έξαρση των άκρων ίσως να μην είχαμε φτάσει ως εδώ.

Κι όταν εννοούμε αστική τάξη μην πάει ο νους σας στα βόρεια προάστια και τους πάμπλουτους τύπους που

δεν έχουν τίποτε να χάσουν έτσι κι αλλιώς.

Για να καταλάβετε τι έγινε με την αστική τάξη, με τους νοικοκύρηδες διαβάστε από το Wikipedia την ανάλυση του όρου.

«Αστική τάξη ονομάζεται η κοινωνική τάξη η οποία αποτελείται από ανθρώπους που ασχολούνται κυρίως με τον δευτερογενή και τριτογενή τομέα οικονομικής παραγωγής. Η αστική τάξη στη σύγχρονη μορφή της δημιουργήθηκε από τη βιομηχανική επανάσταση του 18ου αιώνα. Στη σοσιαλιστική ορολογία ο όρος αστική τάξη ταυτίζεται συνήθως με τον όρο μπουρζουαζία υποδηλώνοντας την άρχουσα τάξη μίας καπιταλιστικής κοινωνίας.

Η έννοια της αστικής τάξης πολεμήθηκε ιδεολογικά και επικοινωνιακά από τον σοσιαλισμό ο οποίος την στιγμάτισε με τον όρο «μπουρζουαζία» κι έτσι καθάρισε για δεκαετίες.

Αυτήν την αστική τάξη τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα την έχασε, είτε γιατί οι παραγωγικοί τομείς της οικονομίας έπεσαν σε ανυπαρξία, είτε γιατί δεν υπήρχαν ηγέτες που θα την κάνουν ξανά ισχυρή. Κι άλλες χώρες έχουν πάνω – κάτω το ίδιο πρόβλημα, εξ ού και η ενδυνάμωση των ακραίων. Στη χώρα μας η επικράτηση του αριστερού λαϊκισμού οφείλεται κατά κύριο λόγο στη Νέα Δημοκρατία που δεν στάθηκε ικανή να εκπροσωπήσει την αστική τάξη αλλά και στο ΠΑΣΟΚ που με τα ψεύτικα διλήμματα και συνθήματα ουσιαστικά της έδωσε μια και την έριξε στον γκρεμό. Από το 2010 και μετά στην Ελλάδα κυριαρχεί ο άκρατος λαϊκισμός, αυτό που στη Λατινική Αμερική κάποιοι ονομάζουν «ποπουλισμό». Είναι η επικράτηση κομμάτων που στηρίζονται σε ανέξοδες υποσχέσεις οι οποίες αγγίζουν το λαό αλλά τελικά είναι η φενάκη για την κοροϊδία. Στηρίζονται επίσης σε «ηγέτες» λαμπερούς, νέους, με καλό λόγο αλλά συνήθως κενούς περιεχομένου. Καλή ώρα ο Τσίπρας.

Ή ακόμη και ο Βαρουφάκης ο οποίος να είστε σίγουροι ότι αν κάνει κόμμα θα μπει στη Βουλή. Εδώ οι ψεκασμένοι είναι μέσα και δεν θα τα καταφέρει ένας πολιτικός και οικονομικός ολετήρας που ακόμη και σήμερα υπάρχουν συμπατριώτες μας που πιστεύουν ότι είναι αδικημένος;

Αυτό που η Αμερική έζησε με τον Τραμπ, δηλαδή την επικράτηση ενός λαϊκιστή, δημαγωγού που δεν έχει κανένα πρόβλημα να πει ψέματα, να κοροϊδέψει, να εξαπατήσει, να εκμεταλλευτεί την απογοήτευση, την αδυναμία του λαού και την απαισιοδοξία του για το μέλλον το έχουμε κάνει ήδη εμείς πολύ καιρό τώρα. Ο Τσίπρας και το αντιμνημονιακό τσίρκο στον ΣΥΡΙΖΑ, στους ΑΝΕΛ, σε κάτι ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ, ΕΠΑΜ και λοιπά πολιτικά σχήματα όλα τα παραπάνω εκμεταλλεύτηκαν. Άλλοι έγιναν βουλευτές και υπουργοί, άλλο πήραν τα 15 λεπτά δημοσιότητας που δικαιούνταν. Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα… ξανά στην πρωτοπορία τον έφαγε λάχανο τον Τραμπ.

Όμως, το αντιμνημονιακό μέτωπο, η αντισυστημική ψήφος, όλοι αυτοί που πιστεύουν ακόμη ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα εκτός Ευρώπης και στη δραχμή, αναζητούν ακόμη έκφραση. Ο Λαφαζάνης γέρασε, η Ζωή δεν πολυτραβάει, κάτι άλλα σούργελα δεν ξέρουν ούτε πόσο κάνει ένα κι ένα. Μόνον ο Βαρουφάκης θα μπορούσε να ηγηθεί ενός αντιμνημονιακού θιάσου με διάφορους καραγκιόζηδες να μιλάνε για πράγματα που δεν ξέρουν. Κι επειδή ψεκασμένοι υπάρχουν ακόμη πολλοί στην Ελλάδα μην απορήσετε αν τον δείτε να γίνεται ξανά βουλευτής, ποιος αυτός που κατέστρεψε τη χώρα και την φόρτωσε με ένα αχρείαστο μνημόνιο. Υπό τις διαταγές του Τσίπρα βεβαίως, αλλά μην ξεχνάμε. Αυτόν τον απίθανο τύπο που ήρθε από το Τέξας και που τον έκαναν γνωστό τα τηλεπαράθυρα του Αυτιά, αυτόν τον ψήφισαν 140 χιλιάδες άνθρωποι, σιγά μη δεν βρεθούν κάποιοι από αυτούς να το ξανακάνουν. Η ουσία είναι ότι ο λαϊκισμός ποτέ δεν πεθαίνει και τώρα που ο Τσίπρας έγινε συστημικός αναζητά έκφραση, ειδικά από τη στιγμή που έχει ως… υπέρτατο ηγέτη τον Τραμπ.

Η αλήθεια είναι ότι αυτόν τον ρόλο θα μπορούσε να τον παίξει η Χρυσή Αυγή αν δεν ήταν ένα τσούρμο ψευτόμαγκες, άθλιοι τύποι που είναι μισητοί. Κι ευτυχώς να λέμε και να ανάβουμε κανένα καντήλι στον άτυχο Φύσσα που σκοτώθηκε για να αποκαλυφθεί η πραγματική εικόνα της οργάνωσης. Αν δεν γινόταν η δολοφονία τώρα ίσως να μιλούσαμε για τους… Λεπέν που ετοιμάζονται να κατακτήσουν την εξουσία.

Επανερχόμενοι στην αρχική σκέψη, λοιπόν, λέμε ότι ο λαϊκισμός μόνο από μια ισχυρή, καθαρή, αξιοκρατική αστική τάξη μπορεί να νικηθεί. Κι εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα και η βασική αποστολή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν παραμείνουν κολλημένοι στο πρόσφατο παρελθόν, σε ένα «αστικό» κόμμα βουτηγμένο στην αμαρτία, το ρουσφέτι, την αναξιοκρατία, τους κολλητούς και τους κουμπάρους τότε θα επιταχύνουν την έλευση ενός «σωτήρα» που δεν αποκλείεται να είναι ακόμη και ο… Σώρρας. Αν η ΝΔ και ο Κυριάκος δεν καταλάβουν ότι η πατρίδα χρειάζεται μια ισχυρή ομάδα νοικοκυραίων καθαρών κι όχι μια ακόμη παράταξη γεμάτη λαμόγια που θα κυβερνά για την τσέπη και όχι για τον λαό τότε θα έχει αποτύχει και θα έχει επιταχύνει την καταστροφή της Ελλάδας, ακόμη και να πέσει στα χέρια ναζιστών, εγκληματιών, ψευτών, αμόρφωτων και ανθελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα