Θα αντέξει η ΝΔ την μητσοτακική λαίλαπα;

Ούτε ενάμιση χρόνο δεν έχει κλείσει η μητσοτακική διακυβέρνηση και έχει αρχίσει να καταρρέει.

Και είναι δεδομένο ότι αν υπήρχε σοβαρή αντιπολίτευση ενδεχομένως να είχε ήδη καταρρεύσει.

Νομοτελειακά ωστόσο ο ασόβαρος Τσίπρας, στην επίμαχη στιγμή, θα εισπράξει κομμάτι της λαϊκής δυσαρέσκειας γιατί δεν θα υπάρχει εναλλακτική.

Ο λαός δηλαδή θα εκβιαστεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα μη μπορώντας να αντιδράσει.

Το θέμα εντούτοις είναι αν θα καταφέρει η ΝΔ

να μην καταντήσει ΠΑΣΟΚ και βρεθεί η χώρα στο έλεος του θεού.

Δύσκολη εξίσωση.

Προσωπικά πιστεύουμε ότι η παράταξη φλερτάρει με την συντριβή.

Και πολύ φοβούμαστε ότι ο Μητσοτάκης πιθανόν να είναι ο τελευταίος της πρόεδρος.

Ίσως να τον βολεύει και τον ίδιο να την διαλύσει, δημιουργώντας ένα απόκομμα προς διασφάλιση του μεριδίου εξουσίας που πιστεύει ότι του ανήκει.

Άλλωστε διαθέτει την ευφυΐα να αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται ποτέ να την ελέγξει όσο «συγκατοικεί» με τις καραμανλικές και τις σαμαρικές συνιστώσες.

Συνεπώς το... κλείσιμο του μαγαζιού είναι μονόδρομος για την πολιτική του επιβίωση.

Μην αυταπατάστε, η αγία οικογένεια λειτουργεί σαν μαφία.

Δεν νοιάζεται ούτε για την χώρα, ούτε για τον λαό.

Παρά μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της.

Και για να τα κατοχυρώσει, πρέπει να ελέγχει απόλυτα έναν πολιτικό οργανισμό που θα λειτουργεί ως βιτρίνα εκτέλεσης συμβολαίων, ώστε να διατηρεί την αναγκαία εξουσία προς μακροημέρευση της φαμίλιας.

Αυτό προσπάθησε να κάνει τόσο ο πατέρας όσο και η αδελφή, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Και καλείται τώρα ο γιος και αδελφός (ο ανιψιός φαγώθηκε από το... ζαμπόν του Μεγάλου Περιπάτου) να πάρει εκδίκηση για την αποτυχία του παρελθόντος.

Άραγε θα βγάλει ασπροπρόσωπη την οικογένεια;

Μέχρι στιγμής πάντως ζορίζεται.

Οι νεοφιλελεύθερες εμμονές και ο ραγιαδισμός τον έχουν εγκλωβίσει και αγκομαχά να απεγκλωβιστεί μέσω της καθεστωτικής προπαγάνδας και της εκμετάλλευσης του αόρατου εχθρού.

Όχι με ιδιαίτερη επιτυχία.

Τα τραγικά λάθη του καλοκαιριού για να μην θίγει η ολιγαρχία μετατρέπουν τον λοιμό σε λιμό, κι ο Μητσοτάκης επιχειρεί να γεμίσει τα στομάχια των πεινασμένων πολιτών με λόγια του αέρα για ανάπτυξη το ’21 και επενδύσεις που συντηρούν αποκλειστικά την ευμάρεια των λίγων.

Στο μεταξύ ο εθνομηδενισμός έχει ρίξει ενδοκυβερνητικό μπουρλότο. Ούτε καν τολμάει να φέρει τα... σκοπιανά μνημόνια στη Βουλή, καθώς οι πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ συνεχίζουν να διαμαρτύρονται. Είμαστε περίεργοι να δούμε τι θα συμβεί όταν βρεθούμε μια ανάσα από τις Πρέσπες του Αιγαίου.

Ταυτόχρονα οι αποτυχίες στην διαχείριση του μεταναστευτικού, των καταστροφών, της παιδείας και της υγείας, έχουν εξαγριώσει την κοινωνία με άγνωστες τις συνέπειες.

Που σημαίνει ότι αν ο Μητσοτάκης δεν αλλάξει ρότα δεν θα είναι σε θέση να πάρει εκδίκηση για την οικογένεια.

Υπάρχει όμως κι άλλη προσέγγιση στην τακτική του. Να προκαλεί συνειδητά χάος, υπηρετώντας τις εντολές των δυναστών της χώρας για την απαραίτητη στήριξη, ώστε να την παγιδέψει στα τετελεσμένα που θα δημιουργήσει.

Κι εκεί να πετάξει το τυράκι της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας -για να απαλλαγεί από την εκλογική συντριβή που αναφέραμε στην αρχή- εκβιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά κόμματα με το περίφημο χαρτί που τραβιέται εδώ και δέκα χρόνια. Της... λύτρωσης της χώρας.

Κάτι που θα του επιτρέψει να καθαρίσει την Νέα Δημοκρατία από καραμανλικούς, σαμαρικούς και λοιπά εμπόδια, μετατρέποντάς την σε ένα αμιγώς μητσοτακικό μαγαζί με άλλη ταμπέλα μπας και εξασφαλίσει στην αγία οικογένεια την... αέναη παραμονή στην εξουσία.

Όπως αντιλαμβάνεστε αν ισχύσουν και τελικά ευοδωθούν επιτυχώς τα παραπάνω, δεν θα διαλυθεί μονάχα η παράταξη αλλά και η ίδια η χώρα, η οποία δεν θα μπορεί να κάνει βήμα δίχως την συναίνεση των εταίρων - τυράννων της.

Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

Γιατί οι πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ δεν επεμβαίνουν ουσιαστικά μπας και αποφύγουμε τα χειρότερα, αλλά προτιμούν να παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι;

Πότε θα κινηθούν, όταν ο Μητσοτάκης διαλύσει την παράταξη και η Ελλάδα δεν θα μπορεί να σπάσει τις αλυσίδες της αιχμαλωσίας;

Άραγε δεν αντιλαμβάνονται ότι με την στάση τους επί της ουσίας εξυπηρετούν τις μητσοτακικές μεθοδεύσεις, με κίνδυνο να ευνουχιστούν και να μην υπάρχει διέξοδος από το τέλμα;

Ευελπιστούμε στην αφύπνισή τους, προτού να είναι αργά!!!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα