ΣΥΡΙΖΑ: Θέλουν να γίνουν κυβέρνηση και δεν ξέρουν πως θα διοικήσουν δήμους και περιφέρειες που κέρδισαν!

Το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα για να πάρει τελικά την έγκριση απ’ την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε συνεργασίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με κεντροαριστερές και γενικότερα «αντιμνημονιακές» δυνάμεις και βουλευτές άλλων πολιτικών χώρων συνίσταται στην άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης και να έρθει αυτός

στην εξουσία.

Συμπεραίνει κανείς απ’ αυτά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει έτσι έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα. Η πραγματικότητα όμως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το εντελώς αντίθετο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λυμένο παρά τις διακηρύξεις του ούτε πως θα διοικήσει τους δήμους και τις περιφέρειες που κέρδισε στις πρόσφατες εκλογές. Είναι παντελώς ανέτοιμος.

Είναι πολύ χαρακτηριστικά αυτά που ανέφερε ο Θοδωρής Γαλιατσάτος εκλεγμένος με το ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Είπε συγκεκριμένα: «Δεν μπορεί για παράδειγμα ο Χατζηλάμπρος στη Δυτική Ελλάδα, που είναι στην αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου, να καταψηφίζει τις 5μηνες συμβάσεις των εργαζομένων, τα ΣΔΙΤ κλπ και εκεί που έχουμε τη διοίκηση των περιφερειών όπως στα Ιόνια και την Αττική να κάνουμε άλλα. Πρέπει να το λύσουμε γιατί αν δεν το λύσουμε αμέσως αυτό το ζήτημα, τότε θα διαλυθούμε»!

Κατά τ’ άλλα «τρεις κάλπες μια ψήφος» για να φύγει το μνημόνιο, να μπει τέρμα στη λιτότητα, να φύγει η τρόικα και η κυβέρνηση. Κατά τ’ άλλα ζητούν ψήφο εξουσίας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος μετά τις εκλογές για μια κοινή γραμμή σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες είτε από θέση αντιπολίτευσης είτε από τη θέση της διοίκησης.

Προεκλογικά δεν ήταν λυμένο αυτό το θέμα; Τότε πως και για ποιο σκοπό απευθύνονταν στους πολίτες και ζητούσαν την ψήφο τους; Αυτό θα πει πολιτική αξιοπιστία…

Κάλχας

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα