ΣΥΡΙΖΑ- Αυτοδιοικητικές: Τέλη Οκτωβρίου "κλειδώνουν" οι βασικές υποψηφιότητες

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εκλογή του νέου οργάνου που θα διαδεχθεί την Πολιτική Γραμματεία να είναι ενιαίο και μικρότερο ( Σήμερα αριθμεί 29 μέλη και το πιθανότερο είναι να "πέσει" στα 19).

Αυτό προέκυψε από τη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος στην Κουμουνδούρου, η οποία αποφάσισε και υπό τον νέο της Γραμματέα, Πάνο Σκουρλέτη , τη συνεδρίαση της επόμενης Κεντρικής Επιτροπής για το διήμερο 5-6 Οκτωβρίου.

Στην Κεντρική Επιτροπή αυτή η ατζέντα θα είναι ο προγραμματισμός της επόμενης περιόδου ( Αυτοδιοικητικές-

Ευρωεκλογές) καθώς και η ψήφιση των μελών του νέου οργάνου που θα διαδεχθεί τη σημερινή Πολιτική Γραμματεία.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές εξάλλου, το κυβερνών κόμμα έχει αποφασίσει ότι έως τα τέλη του Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο βασικός "κορμός" των υποψηφιοτήτων που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Περιφέρεια και Δήμους.

Βάσει των ίδιων πηγών, στη σημερινή συνεδρίαση , στην οποία παρών ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας, έγινε εκτενής συζήτηση για την αποτίμηση της ΔΕΘ, τόσο των εμφανίσεων του πρωθυπουργού όσο και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνομολογήθηκε ότι είναι θετικό ότι η πολιτική σύγκρουση θα γίνει βάσει δύο διακριτών και διαφορετικών σχεδίων καθώς και ότι το κλίμα για το κυβερνών κόμμα, μετά την εμφάνιση Τσίπρα στο Βελλίδειο, είναι θετικό.

Κατά τις ίδιες πηγές, το "αποτύπωμα" από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες είναι θετικό και υπάρχουν προσδοκίες από τους Πολίτες να δουν εμπράκτως στην καθημερινότητά τους τις αλλαγές στις οποίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα