Στον ΣΥΡΙΖΑ "χωνεύουν" την "Πασοκοποίηση" μετά το τελεσίγραφο Τσίπρα

Δείχνουν να "μεταβολίζουν" τελικώς στον ΣΥΡΙΖΑ την "πασοκοποίηση" του κόμματος στον "μετασχηματισμό" του ως "ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία".

Δεν έγινε ανέφελα ασφαλώς τούτο , καθώς από το ίδιο βράδυ της 7ης Ιουλίου όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε αποδεχόμενος την ήττα του στις εθνικές εκλογές ότι "τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ

που ξέρατε" ( ή κάπως έτσι) , άρχισαν οι μάχες οπισθοφυλακής στην "αριστερή" του πτέρυγα.

Μετά πολλών επεισοδίων και κλεφτοπολέμου μεταξύ των δύο εσωκομματικών στρατοπέδων "προεδρικής" και "παλαιάς φρουράς", οι φωνές αντίδρασης στο εσωτερικό του κόμματος , σίγησαν.

Ουδόλως τυχαία εξέλιξη ασφαλώς, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του σαββατοκύριακου, φρόντισε - όχι με χαμηλούς τόνους πάντα- να δείξει στην εσωκομματική αντιπολίτευση "ποιος είναι το αφεντικό στην Κουμουνδούρου".

Αρχικώς με την οργίλη παρέμβασή του προς τους διαφωνούντες "κομμένη η πλάκα" , μήνυμα που σκλήρυνε έτι περαιτέρω εν είδει τελεσιγράφου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Alpha): Όποιος διαφωνεί, δεν υπονομεύει, φεύγει.

Σίγησαν οι φωνές

Κατόπιν τούτου, τα οξυμμένα πνεύματα δείχνουν να κατασιγάζουν στο εσωκομματικό πεδίο.

Ουδείς από τους "ανησυχούντες" σήκωσε το "γάντι" που έριξε ο πρόεδρός τους, αντιθέτως στις δημόσιες παρεμβάσεις που ακολούθησαν, άπαντες ορκίστηκαν στην ενότητα του κόμματος εν όψει της επόμενης ημέρας ( η οποία θα κριθεί στο μαγιάτικο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ).

Το εάν οι αριστερόστροφοι της Κουμουνδούρου και η "παλιά φρουρά" των κομματικών, θα μεταβολίσει τοις πράγμασι την αλλαγή των συσχετισμών στο κόμμα, μετά το άνοιγμα των θυρών του σε πασοκογενείς ( άλλα και κεντροδεξιές) αφίξεις, θα αποδειχθεί το επόμενο διάστημα.

Άλλωστε το πραγματικό πεδίο αντιπαράθεσης και χαρακωμάτων για τα "στρατόπεδα" του κόμματος, εκεί που θα "μετρηθεί" στην πραγματικότητα το "μπόι" πλειοψηφίας και μειοψηφίας, θα είναι το Συνέδριο "μετασχηματισμού" του "ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία".

Έως τότε, ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να δείξει τα "δόντια" του στους εσωκομματικούς αμφισβητίες του πλάνου της διεύρυνσης.

Το γεγονός ότι όχι μόνον "εξουδετέρωσε" πολιτικά το ανώτατο κομματικό Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την Κεντρική Επιτροπή, με το "χουνέρι" που έκανε να πάρει "λευκή επιταγή" για την αλλαγή της ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να εκφωνήσει καν την πρότασή του για το ποια θα είναι αυτή η προσθήκη που θα γίνει, ήταν ενδεικτικό των προθέσεών του.

προεκλογικό τέμπο

Είτε γιατί φοβούνται πράγματι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές μετά το Φθινόπωρο είτε γιατί τα προεκλογικά σενάρια βοηθούν πάντοτε στη συσπείρωση των κομμάτων , η ηγεσία της Κουμουνδούρου αποφάσισε να κινηθεί σε προεκλογικό τέμπο.

Ανοίγει το αντιπολιτευτικό της διάνυσμα σε πεδία όπως το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά, με αιχμή του δόρατος την άρση προστασίας της α' κατοικίας όπου εκεί θα επιδιώξει συμπόρευση με την Φώφη Γεννηματά.

Σαν να βρίσκεται η χώρα σε προεκλογική περίοδο θα είναι άλλωστε και το κλίμα της κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης που ετοιμάζουν για το προσεχές Σάββατο, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Εκεί όπου θα περιγραφούν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα ...δεινά που έχουν βρει την χώρα 8 μήνες μετά την εκλογή της Ν.Δ στο τιμόνι της χώρας.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα