Σκληρή επίθεση στην «αλλαγή ατζέντας» που επιχειρεί η κυβέρνηση

Επιχείρηση «αλλαγή ατζέντας» δρομολογεί η κυβέρνηση καθώς βρίσκεται στριμωγμένη και με πολλά βαρίδια να την πιέζουν προς τα κάτω. Η αρχή έγινε στην Κοζάνη με τις ανακοινώσεις για το σχέδιο ανάπτυξης από τον πρωθυπουργό, θα συνεχιστεί σε όλη την Ελλάδα το ίδιο τροπάριο ενώ δεν περνά απαρατήρητο ότι ο Τσίπρας θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στα κρίσιμα υπουργεία.

Η υγεία πάει καλά,

η παιδεία ακόμη καλύτερα, η ανεργία εξαφανίζεται, η ανάπτυξη έρχεται, βγαίνουμε και στις αγορές, ο Πολάκης κρατάει πάντα το επίπεδό του, η Θάνου βρήκε τη θέση που της αρμόζει, ο Πάνος Καμμένος είναι στεναχωρημένος από την… περιπέτεια που περνά, τι άλλο να θέλει δηλαδή ένας λαός;

Η εβδομάδα αυτή θα περάσει με τα πανηγύρια για την έξοδο στις αγορές που θα συνοδευτεί από διάφορα λογύδρια για το τέλος των μνημονίων. Την Παρασκευή δε θα γίνει η συζήτηση για το Noor 1 που μάλλον θα καλυφθεί από άλλα θέματα πιο ισχυρής επικαιρότητας. Όχι ότι η εξεταστική για το ναρκοπλοίο δεν πρέπει να γίνει, όμως, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να χτυπήσει την κυβέρνηση με τα ίδια όπλα. Οι νέες αυταπάτες για ανάκαμψη της οικονομίας δεν πρέπει να περάσουν έτσι απλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να επαναχαράξει τη στρατηγική του.

Διότι μπορεί να είναι πρόσκαιρη η έξοδος στις αγορές, μπορεί η καθημερινότητα να μην βελτιώνεται, μπορεί να είναι κυρίως επικοινωνιακή, ωστόσο, η τακτική της καταστροφολογίας από την πλευρά της αντιπολίτευσης πρέπει να αναθεωρηθεί.

Αυτό που πρέπει να κάνει η ΝΔ είναι να κινηθεί σε δύο μέτωπα, χωρίς βέβαια να ξεχνά τα… παραστρατήματα του Καμμένου.

Το πρώτο είναι να υπερτονίζει και με στοιχεία να αναδεικνύει τη λάθος τακτική της κυβέρνησης στην οικονομία. Να δείξει στον κόσμο ότι η λιτότητα που τον περιμένει είναι χειρότερη από τα προηγούμενα χρόνια κι ότι πάνω σ’ αυτήν στηρίζεται το success story της κυβέρνησης. Δηλαδή δεν μπορεί να διαλύεται ο κοινωνικός ιστός, να αυξάνονται δραματικά οι φόροι και να μειώνονται τα εισοδήματα μόνο και μόνο για να κάνει ο Τσίπρας το κομμάτι του.

Τα εκκαθαριστικά για το φόρο του 2016 είναι ενδεικτικά της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής που περιμένει τη χώρα εξαιτίας αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση. Και που θα βυθίσει στην απελπισία χιλιάδες πολίτες τα επόμενα χρόνια. Η ΝΔ πρέπει να δώσει την «άλλη» λύση, την περικοπή των κρατικών δαπανών, την ανάπτυξη μέσω μείωσης των φόρων για προσέλκυση επενδυτών.

Το δεύτερο και ίσως πιο σημαντικό σημείο της στρατηγικής του Κ. Μητσοτάκη ακούει στο όνομα «σχέδιο Β». Στις 4 Αυγούστου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, παραγράφονται όλα τα αδικήματα που μπορεί να χρεωθεί η κυβέρνηση για το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και το μουρλό σχέδιο Βαρουφάκη, και τις κλειστές τράπεζες, και τα capital controls, και τα 17 δις που χάθηκαν από τις μετοχές των τραπεζών και μια σειρά από ζημιές που έφερε η περήφανη διαπραγμάτευση.

Κατά την αντιπολίτευση δεν παραγράφονται τα αδικήματα στις 4 Αυγούστου που κλείνει η βουλή για το καλοκαίρι, αλλά την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Οπότε, υπάρχει πολύς χρόνος για εξεταστική επιτροπή ώστε όλα να πέσουν στο τραπέζι και ο κάθε κατεργάρης στο… Ειδικό του Δικαστήριο. Όχι, δεν πρέπει να αφήσουμε τον Βαρουφάκη, τον Κιμ, τους υπουργούς και τον ίδιο τον Τσίπρα να την… σκαπουλάρουν.

Η ΝΔ κατά κύριο λόγο πρέπει να οδηγήσει την ατζέντα εκεί που πρέπει κι όχι εκεί που θέλει ο Τσίπρας. Πρέπει η οικονομία να ανακάμψει πραγματικά αλλά και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της τραγωδίας των προηγούμενων δύο ετών.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα