Σκάνδαλο Κοριόπολις: Αυτοί κρίθηκαν ένοχοι για τους στημένους αγώνες

Ολοκληρώθηκε στο Εφετείο της Αθήνας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, γνωστό ως σκάνδαλο Κοριόπολις.

Eνοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση του σκανδάλου κρίθηκαν οι Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάννης, Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Μποροβήλος, Δημήτρης Μπάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδινός.

Την Τετάρτη (28/2) ξεκίνησε και πάλι η εκδίκαση του σκανδάλου που ταλαιπωρεί

το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2011 με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να ανακοινώνει τις αποφάσεις με τους κύριους πρωταγωνιστές να κρίνονται ένοχοι, καθώς απορρίφθηκε η πρόταση της Εισαγγελέας Παγώνα Ζέκα για να απαλλαγούν από τα αδικήματα για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα.

Συγκεκριμένα:

Αχιλλέας Μπέος: Ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου που διεξήχθη στις 12/3/2011, Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Γιώργος Τσακογιάννης: Ένοχος για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή. Είχε κατηγορίες για τους αγώνες Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Ηλιούπολη-Εθνικός.

Γιάννης Κομπότης: Ένοχος για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4.

Δημήτρης Μπάκος και Γιώργος Μποροβήλος: Ένοχοι για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες, Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα-Αστερας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου.

Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός: Ένοχοι με την ίδια κατηγορία περί συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Νίκος Παντέλης: Ένοχος με τις κατηγορίες της δωροδοκίας-δωροληψίας στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός, συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Άγγελος Τραυλός: Ένοχος για συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ’ εξακολούθηση.

Γιάννης Παπαδόπουλος: Ένοχος για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Μιχάλης Νικολόπουλος: Ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Από εκεί και πέρα, αθώοι κρίθηκαν οι: Μιχάλης Κουντούρης (για την κατηγορία της παράβασης του αθλητικού νόμου περί βίας) και Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης και Νίκος Πηρούνιας.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα