Σε υστερία ο Ερντογάν - Μπαράζ προκλήσεων εν μέσω πανδημίας

Τελικά, ο κορονοϊός δεν κατάφερε να "μολύνει" την ελληνοτουρκική ένταση, όπως σημείωνε πρόσφατα το Antinews.

Αντί να ασχοληθεί με τα του οίκου του, όπου η επιδημία έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις, παρ' ότι ο ίδιος δεν το παραδέχεται, και "αγγίζει" επικίνδυνα, εκτός των ανθρώπινων ζωών, και την οικονομία της γείτονος, ο Ερντογάν, σε μια επίδειξη υστερίας, εξάγει τα εσωτερικά προβλήματά του, με επιθετικές κινήσεις προς την Ελλάδα.

Έτσι, σήμερα, για τέταρτη συνεχή ημέρα καταγράφεται μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο, με υπερπτήσεις, μάλιστα, τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Χίο και τη Λέσβο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, βέβαια, εκ του ασφαλούς, σε μεγάλο υψόμετρο, και υπό το "πρέσινγκ" των ελληνικών μαχητικών που σπεύδουν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη.

[photo_0]

Το άκρως ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι η Άγκυρα έχει ανοίξει τρία μέτωπα με την Ελλάδα:

1.Στο Αιγαίο με συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά, και μάλιστα μεγάλα, και εικονικές αερομαχίες, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους ενός "ατυχήματος".

2.Στον Έβρο, όπου ακόμα παραμένουν και οι στρατοχωροφύλακες που έχουν σταλεί εδώ και εβδομάδες εκεί όπως επίσης και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες μετανάστες που συνεχίζουν τις προσπάθειες για να μπουν σε ελληνικό έδαφος.

Ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τις τελευταίες ημέρες κάλεσε τις τουρκικές δυνάμεις και τους μετανάστες να ασκήσουν εκ νέου πιέσεις στα ελληνικά σύνορα.

Να σημειωθεί η Στρατοχωροφυλακή, όπως και το Λιμενικό, ανήκουν στην αρμοδιότητα του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών και θεωρούνται Σώματα πραιτοριανών.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ένα τμήμα των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται εδώ και αρκετές εβδομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα, "αποσύρθηκε", και, ιδιαίτερα κάποιοι από εκείνους που προέρχονται από την Βόρειο Αφρική, στάλθηκαν αεροπορικώς στη πατρίδα τους.

Είναι εμφανές, πάντως, ότι η Άγκυρα, με τις συνεχείς πιέσεις στον φράχτη, στον Έβρο, αποσκοπεί στο να εξασθενίσει τις ελληνικές δυνάμεις που είναι εκεί. Εκμεταλλευόμενη και την πανδημία του κορονοϊού.

3.Σε διπλωματικό επίπεδο. Κάτι που φάνηκε από την κατάθεση στον ΟΗΕ, στις 18 Μαρτίου, γεωγραφικών συντεταγμένων με βάση τη συμφωνία της Άγκυρας και της κυβέρνησης - μαριονέτας της Τρίπολης (Λιβύη) του περασμένου Νοεμβρίου, όπου, με παντελώς αυθαίρετο τρόπο διαγράφει την ΑΟΖ τεσσάρων ελληνικών νησιών και αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα και δικαιώματα εκμετάλλευσης της Κύπρου (Απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ: Η τουρκική εμμονή στην παραβατικότητα δε δημιουργεί ούτε δίκαιο, ούτε δικαιώματα).

Προς το παρόν, βέβαια, η Άγκυρα προβαίνει σε διπλωματικές κινήσεις, αλά δεν αποκλείεται να προβεί σε έμπρακτες προκλήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ή και σε θαλάσσιες περιοχές κοντά σε ελληνικά νησιά.

[photo_1]

Υπερπτήσεις

Μέχρι στιγμής, σήμερα, κατεγράφησαν οι εξής υπερπτήσεις:

-Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16, στις 13:57 πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Χίου στα 6.700 πόδια, στις 13:58 πάνω από τις Οινούσσες, στα 6.700 πόδια

-Στις 14:04 μεμονωμένο τουρκικό F-16 έκανε υπέρπτηση πάνω από το νότιο άκρο της Χίου στα 15.000 πόδια.

Στις 14:48 ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Παναγιά στα 33.000 πόδια.

Στις 14:56 ζεύγος τουρκικών F-16 έκανε πτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 33.000 πόδια.

Στις 15:05 δυο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το νοτιοανατολικό άκρο της Λέσβου στα 30.000 πόδια.

Να σημειωθεί πως εν μέσω των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων αυτό το διάστημα, καταγράφονται στην Ελλάδα ορισμένες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες "συμπτώσεις", όπως η σύλληψη 11 μελών της τουρκικής αριστερίστικης, παράνομης στην Τουρκία, οργάνωσης, "Ντεβ Σόλ". (Βλέπε: Όλα τα' χε η Μαργιωρή, οι συλλήψεις Τούρκων αντικαθεστωτικών της έλειπαν).

Tο ΥΠΕΘΑ διαψεύδει δημοσιεύματα για υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από Αλεξανδρούπολη και Καβάλα

Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρινίζεται κατηγορηματικά ότι χθεσινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υπερπτήσεις εντός Εθνικού Εναερίου Χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία υποτίθεται πως πέταξαν πάνω από Αλεξανδρούπολη μέχρι και Καβάλα -και δυστυχώς αναπαράγονται και σήμερα- είναι παντελώς ψευδή, αν όχι ευθέως υπονομευτικά για τα εθνικά συμφέροντα σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη συγκυρία.

Είναι εξωφρενικό ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης να διακινούν σενάρια εισόδου τουρκικών μαχητικών σε βάθος σχεδόν 100 ναυτικών μιλίων εντός του Εθνικού Εναερίου Χώρου και μάλιστα πάνω από χερσαίο έδαφος.

Οι πάσης φύσεως παραβάσεις, παραβιάσεις και υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών καταγράφονται και ανακοινώνονται καθημερινά προς τους διαπιστευμένους συντάκτες, κατά πάγια διαδικασία.

Βλέπε επίσης:

-Ο ιός δεν «μόλυνε» την ελληνοτουρκική ένταση …

Βλέπε παραβιάσεις τις τελευταίες ημέρες:

-Μπαράζ πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο λίγα λεπτά μετά τις πτήσεις των ελληνικών F-16 για την 25η Μαρτίου

-Κλιμάκωση προκλήσεων εν μέσω κορονοϊού - Πτήση τουρκικών F-16 πάνω από τη Χίο

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα