Σε εκλογική ετοιμότητα θέτει τη ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης

Μηνύματα εκλογικής ετοιμότητας και πανστρατιάς, εντός σκηνικού ρευστότητας όσον αφορά στο ενδεχόμενο ραγδαίων εξελίξεων, αναμένεται να στείλει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής. Σε ένα κομβικό για το μέλλον της χώρας σημείο, σχεδόν ένα μήνα πριν την τυπική λήξη του τρίτου προγράμματος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει στην προμετωπίδα του το τσεκούρωμα του… φτερό στον άνεμο πρωθυπουργικού αφηγήματος περί της "καθαρής εξόδου", με τον πλέον ισχυρό πόλο της "γαλάζιας" στρατηγικής να περνάει

μέσα από την αποδόμηση κάθε κυβερνητικής επιχείρησης ωραιοποίησης της κατάστασης και να φτάνει μέχρι την επικοινωνία του προγραμματικού λόγου της οδού Πειραιώς, με αιχμή την ελάφρυνση της φορολογίας.

"Το τρίτο πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο. Ωστόσο, δε θα κουραστούμε να το λέμε, η χώρα έχει δεσμευθεί σε βαριά μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Οι νέες μειώσεις των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου συνιστούν επί της ουσίας ένα τέταρτο Μνημόνιο. Ένα τέταρτο Μνημόνιο που έχει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου. Με νέα μέτρα τα οποία, μάλιστα, δε συνοδεύονται από πρόσθετη χρηματοδότηση", συνηθίζει να επισημαίνει, στις δημόσιες παρεμβάσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δε θα εστιάσει μόνο στις… Συμπληγάδες που ανοίγονται στον ορίζοντα της χώρας μετά την 20η Αυγούστου. Θα επισημάνει την ανάγκη να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, προκειμένου μέσα από την πολιτική αλλαγή να προκύψει μία νέα κυβέρνηση, με έντονα μεταρρυθμιστικό πρόσημο, διαμηνύοντας, παράλληλα, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναδείξει τα θετικά του μηνύματα, γυρίζοντας την πλάτη στο κλίμα πόλωσης που επιχειρεί να στήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ζητήσει από άπαντα τα "γαλάζια" στελέχη να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας. Στην οπτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτή θα έρθει στο προσκήνιο από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής, το κυβερνητικό οικοσύστημα ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων παραπαίει ημέρα με την ημέρα και, ελέω αυτής της κατάρρευσης, οι εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. "Δεν υπάρχουν διακοπές", αναμένεται να είναι το μήνυμα που θα στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαράσσοντας το δρόμο των "γαλάζιων" για τους επόμενους μήνες.

Tι περιλαμβάνει ο δρόμος αυτός; Ισχυρή πεποίθηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι η οδός Πειραιώς θα συνεχίσει να επιζητεί τη θετική ψήφο της κοινωνίας, πραγματοποιώντας ανοίγματα σε νέες δεξαμενές πολιτών, ανεξάρτητα του τι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Το κάλεσμα της συμπόρευσης για τη δημιουργία μίας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας είναι κομβικό, όπως και η επικοινωνία της στρατηγικής για την οικονομία και την καθημερινότητα.

Όσο, δε, η πυξίδα της οδού Πειραιώς δείχνει προς το μέλλον, τοποθετώντας τους ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητους Έλληνες στο "χθες", ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύει το διακύβευμα της επόμενης κάλπης, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εκείνο το μείγμα των επιθετικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα ανοίξουν την πόρτα στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις και στη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, καταπολεμώντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της πολιτικής επιτροπής θα διαμηνύσει ότι η οδός Πειραιώς δεν θα ακολουθήσει την κυβέρνηση στο δρόμο της λάσπης. "Όποτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέγει αυτό το δρόμο, θα το μετανιώνει", αναμένεται ότι θα επισημάνει ο Κ. Μητσοτάκης.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης,mitsotakis