Σαμαράς: “Tο «βαθύτερο ΠΑΣΟΚ» μετακόμισε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α”

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη συνέντευξη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά

Ολάντ, αλλά και τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι το νόμισμα δεν αποτελεί «φετίχ».

Ο Αλέξης Τσίπρας «παίζει με την Ελλάδα», είπε ο κ. Σαμαράς σε προεκλογική εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» και αναρωτήθηκε: «Τι θα πει ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ, όπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας; Ταμπού είναι η καταστροφή της χώρας και δεν τη ρισκάρουμε με τίποτε».

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του κ. Ολάντ στο Mega, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «συγκλονιστικό» τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος, όπως είπε, προειδοποίησε τον ελληνικό λαό ότι υπάρχουν χώρες της ΕΕ που καιροφυλακτούν να κάνει κάποια παρασπονδία η Ελλάδα για να τη βγάλουν εκτός ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως το διαπίστωσε και ο ίδιος, ότι υπάρχει μια μειοψηφία χωρών στην Ε.Ε. που περιμένει την ευκαιρία να δείξει στην Ελλάδα την έξοδο από το ευρώ, όμως, όπως τόνισε, η πλειοψηφία των χωρών θέλει τη χώρα μας στο ευρώ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «παραμύθια της Χαλιμάς» αυτά που λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και προειδοποίησε πως αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, τότε η καταστροφή που θα συμβεί δεν διορθώνεται. Δεν υπάρχει τρόπος ύστερα από 6 μήνες να επιστρέψει στο ευρώ, ξεκαθάρισε , υπογραμμίζοντας: «Αν βγούμε από το ευρώ, αν έρθουμε σε ρήξη με τους εταίρους, θα τιναχτούν όλα στον αέρα».

Επισήμανε, επίσης, ότι το «βαθύτερο ΠΑΣΟΚ» μετακόμισε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τον σπρώχνει στην αρρώστια του κρατισμού, στον λαϊκισμό και σε μάχες οπισθοφυλακής.

Την ίδια ώρα απευθύνθηκε σε όσους θέλουν να «διαγράψουν» την Ελλάδα με τον στίχο «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».

Για τη νεολαία είπε ότι είναι το πιο δυναμικό και το πιο αδικημένο κομμάτι του πληθυσμού, σημειώνοντας ότι η ανεργία είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα και πολλά παιδιά αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό για να σπουδάσουν ή να βρουν εργασία. Πρόσθεσε πως προκειμένου να μείνουν στην Ελλάδα, η Ν.Δ. προτείνει να διαμορφωθούν στη χώρα μας οι συνθήκες που υπάρχουν στο εξωτερικό, με τη δημιουργία νέων θέσεων και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Όμως, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, σε αυτή τη θετική εξέλιξη τα εμπόδια βρίσκονται στο πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τον κατηγόρησε ότι «διώχνει» τις επενδύσεις στον τουρισμό και τη ναυτιλία, και έτσι παρεμποδίζει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Η Ν.Δ. θέλει πραγματική ανάπτυξη, όχι ανάπτυξη με δανεικά» τόνισε, τέλος, ο κ. Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα