Προϋπολογισμό έχουμε…Aθλητισμό θα έχουμε;

Την ώρα που τελείωσε η ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2014 στη Βουλή ξεκίνησε η αγωνία των αθλητικών ομοσπονδιών για την επιβίωσή τους και τη νέα χρονιά.

Κι όταν λέμε επιβίωση ακριβολογούμε αφού ο ελληνικός ερασιτεχνικός , για να ακριβολογούμε, αθλητισμός «φυτοζωεί» από πέρυσι βγάζοντας με εξαιρετική δυσκολία την φετινή χρονιά αν και ακόμη αυτή δεν έχει τελειώσει. Ακόμη και λίγες μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για

τους φορείς που κρατούν τα ινία του αθλητισμού κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται… «μήπως τα χειρότερα έρχονται;».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ομοσπονδίες που έχουν στις τάξεις τους χιλιάδες αθλητές όπως ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσαν ανακοίνωση για την καθυστέρηση της τελευταίας δόσης της επιχορήγησης του 2013 αλλά και προειδοποιώντας ότι ένα πιθανό «κούρεμα» του προϋπολογισμού του 2014 θα βάλει την ταφόπλακα στον αθλητισμό.

Και μια που η τελευταία δόση έχει λίγο πολύ , έστω και με καθυστέρηση, δρομολογηθεί ας δούμε τι γίνεται με τη νέα χρονιά. Πέρυσι οι Ολυμπιακές ομοσπονδίες υπέστησαν ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ μαθαίνοντας αρχικά ότι θα μοιραστούν περίπου 14 εκ ευρώ . Ποσό μειωμένο κατά περίπου 60% από τον προϋπολογισμό του 2012. Μάλιστα δεν ήταν λίγες εκείνες που ήταν έτοιμες να παραδώσουν τα κλειδιά στην Πολιτεία αφού τα χρήματα αυτά δεν έφταναν να καλύψουν ούτε τα ανελαστικά , τα πάγια έξοδά τους.

Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να εκταμιεύσει ακόμη 11 εκ ήρθε ως μάνα εξ ουρανού για να απαλύνει τον πόνο και να δώσει ανάσα ζωής στον «κλινικά νεκρό» αθλητισμό. Τελικά στην πορεία τα 11 εκ έγιναν 9 ενώ η περικοπή σε σχέση με το 2012 περιορίστηκε στο 30%. Δύσκολα και πάλι αλλά οι Ομοσπονδίες με αιματηρές περικοπές όχι μόνο τα κατάφεραν ενώ οι Έλληνες αθλητές έφεραν για μια ακόμη χρονιά σπουδαίες επιτυχίες στη χώρα μας .

Από το βράδυ του Σαββάτου αρχίζει το νέο θρίλερ για τις ομοσπονδίες μέχρι να μάθουν τα χρήματα που θα μπορέσουν να διαχειριστούν για τη νέα χρονιά. Στο σύνολό τους οι άνθρωποι που βρίσκονται στο τιμόνι των Ομοσπονδιών δεν διανοούνται να ακούσουν άλλη μείωση αφού ήδη λειτουργούσαν με…μηχανική υποστήριξη.

Τα αποθέματα ψυχικής δύναμης έχουν τελειώσει.. όπως το πετρέλαιο στις πισίνες, η θέρμανση στα γυμναστήρια και τα χρήματα στις τσέπες των γονιών που θέλουν να δουν τα παιδιά τους να γυμνάζονται. Ο τόπος που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες από πρωταγωνιστής κινδυνεύει να γίνει απλός θεατής.

Keywords
Τυχαία Θέματα