Προσαγωγές ομογενών στο A.T. Αργυροκάστρου μετά την κηδεία Κατσίφα

Δώδεκα είναι τελικά τα άτομα, τα οποία έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες.

Για τις προσαγωγές έχει ενημερωθεί από την Αλβανική Αστυνομία το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..

Τα άτομα αυτά, ανέφερε ο κ Ντούλες, έχουν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων και διευκρίνισε πως σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει

μέχρι και 10 ώρες.

Οι τέσσερις από τους δώδεκα προσαχθέντες είναι οι Μπάμπης Καραθάνος Πρόεδρος Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Θωμάς Στέφος πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Χρήστος Ντούτση πρώην Έπαρχος Άνω Δρόπολης και Αντρέας Κούρτης σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την είδηση για τις προσαγωγές τονίζοντας ότι παρέχεται προξενική συνδρομή. Ενημέρωσε επίσης ότι οι υπόλοιποι 'Ελληνες πολίτες που είχαν μεταβεί στους Βουλιαράτες για την κηδεία έχουν επιστρέψει στη χώρα μας.

Nωρίτερα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε συλληφθεί και ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ο οποίος όμως στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς επρόκειτο για παρεξήγηση ενώ το πρωί συνελήφθησαν τέσσερα ακόμα άτομα στην Κακαβιά τα οποία επίσης αφέθηκαν ελεύθερα.

Σημειώνεται ότι μετά την κηδεία του 35χρονου ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του ομογενούς στον δρόμο Αργυροκάστρου - Κακαβιάς.

Προς το παρόν οι αλβανικές αρχές δεν έχουν ενημερώσει αναφορικά με τους λόγους που έχουν προχωρήσει στις τέσσερις προσαγωγές.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα