Προς διάσπαση η Νέα Δημοκρατία;

20:37 3/2/2021 - Πηγή: Antinews

Με τα γαλάζια εσωκομματικά μαχαιρώματα να μην λένε να σταματήσουν, δεν χρειάζεται να είσαι δεινός ρεπόρτερ ή πολιτικός αναλυτής για να αντιληφθείς ότι οι τρεις φατρίες που κάνουν κουμάντο στη ΝΔ δεν δύνανται πλέον να συγκατοικήσουν.

Η αρχή έγινε με τους μύδρους που εξαπέλυσε ο Σαμαράς κατά της εθνομηδενιστικής εξωτερικής πολιτικής του Μητσοτάκη, με αφορμή την εκκίνηση των διερευνητικών με τα μεμέτια που φέρνουν πιο κοντά ακόμη μια εθνική ταπείνωση.

Ακολούθησαν οι πιο ήπιες, αλλά σε ανάλογο ύφος, τοποθετήσεις

ακραιφνών καραμανλικών, με αποκορύφωμα τις διαρροές που διαψεύστηκαν κατόπιν (πρωτοφανές... χα χα) περί της μη συμμετοχής του ίδιου του Καραμανλή στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Παράλληλα, ο Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να αμυνθεί από τα αυτονόητα που του διαμήνυσε ο Σαμαράς, αντί να του απαντήσει ευθέως επέλεξε να κινηθεί δια της τεθλασμένης μέσω χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη. Τη «βρώμικη» δουλειά ανέλαβαν κορυφαίος-δεξί χέρι υπουργός, η πρωθυπουργική αδελφή και οι γνωστοί-άγνωστοι καλολαδωμένοι παπαγάλοι του Μαξίμου.

Μαθαίνουμε ότι οι μητσοτακικοί έφτασαν στο σημείο να προβούν σε ραδιουργίες μέχρι και στη Μεσσηνία, με στόχο να φανεί ο Σαμαράς αδύναμος μέσα στην έδρα του.

Ωστόσο, οι δολοπλοκίες εγκαταλείφθηκαν πάραυτα για ευνόητους λόγους, με τους wannabe ιντριγκαδόρους να στέλνουν τα απαραίτητα μηνύματα κατευνασμού στο σαμαρικό στρατόπεδο.

Όπως καταλαβαίνετε από τα συμφραζόμενα, η ΝΔ βρίσκεται ένα βήμα από τη διάσπαση.

Είναι προφανές, ότι αν ο Κυριάκος επέλεγε να ρίξει νερό στο κρασί του εγκαταλείποντας τη μειοδοτική προσέγγιση στα ελληνοτουρκικά, αυτομάτως θα επικρατούσε ειρήνη στο γαλάζιο κάστρο και οι τρεις φατρίες θα συγκατοικούσαν μονοιασμένες.

Από τη στιγμή όμως που δεν υποχωρεί και κάνει τα πάντα για να επισπεύσει τις Πρέσπες του Αιγαίου, είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν αφήνει περιθώρια διαλλακτικότητας ούτε στον Σαμαρά ούτε στον Καραμανλή.

Συνεπώς, είναι ζήτημα χρόνου να επέλθει η οριστική ρήξη μεταξύ τους.

Ίσως τελικά να είναι αυτός ο σκοπός του Μητσοτάκη για να ελέγξει το κόμμα, όπως υποστηρίζουν κακές γλώσσες.

Κι αφού το... μπολιάσει με τα ορφανά του αρχιερέα της διαπλοκής και τους ποταμίσιους χάνους, να φτιάξει τον πόλο εξουσίας που εδώ και δεκαετίες ορέγεται η αγία οικογένεια.

Και μαζί με τον Τσίπρα, για τον οποίο επίσης ακούγεται ότι θέλει να απαλλαγεί από τους δικούς του ενοχλητικούς ώστε να αυτοανακηρυχθεί γενικός δερβέναγας, να συγκυβερνήσουν μετατρέποντας την Ελλάδα σε πλήρως ελεγχόμενη αποικία.

Ποιος ξέρει...

Θα επανέλθουμε...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα