Πως θα «λήξει» το Σκοπιανό;

Ενώ σήμερα στου Μαξίμου έχει σόου Αλέξη, το Antinews θα σας κάνει μια αποκάλυψη, που δεν είναι πρόβλεψη αλλά πληροφορία.

Το θέμα των Σκοπίων δεν θα λυθεί, όπως σας είχαμε γράψει, δεν πρόκειται να βρεθεί μια λύση συνολική κι ενιαία για όλα τα θέματα και θα «σαλαμοποιηθεί».

Με ευθύνη της κυβέρνησης που το άνοιξε και δεν μπορεί να το κλείσει, θα βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να είναι win–win.

Κανείς να μην είναι χαμένος, κανείς κερδισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούνιο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, τα Σκόπια θα ενταχθούν στην Ατλαντική Συμμαχία ως παρατηρητές. Όχι κανονικά μέλη δηλαδή αλλά με μια θέση που θα τους ικανοποιεί και θα ανοίγει το δρόμο για μελλοντική πλήρη ένταξη.

Με τις ευλογίες της Αθήνας θα είναι παρατηρητές και όλοι θα είναι ικανοποιημένοι. Τα Σκόπια θα είναι εντός της Συμμαχίας και ο Ζάεφ θα μπορεί να το «πουλήσει» στο εσωτερικό λέγοντας ότι δεν έκανε υποχωρήσεις.

Η Αθήνα θα λέει ότι δεν υποχώρησε σε μια συμφωνία που δεν αρέσει στους πολίτες, οι Αμερικανοί δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα, αλλά η οριστική λύση θα μετατεθεί για αργότερα. Η «καυτή πατάτα» στον επόμενο, με απλά λόγια.

Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρουμε πως η εκκρεμότητα με το Σύνταγμα των Σκοπίων θα παραμένει, θα είναι εν δυνάμει εχθρός η γειτονική χώρα, θα συνεχίσουν να λέγονται από 100 και πλέον χώρες «Μακεδονία», εμείς θα κάνουμε ότι εκνευριζόμαστε, οι ΗΠΑ θα έχουν ένα μάτι στα Βαλκάνια και όλα καλά κι ωραία.

Ο δε Τσίπρας θα μπορεί να λέει ότι θα αλλάξουν όνομα μερικοί κατσικόδρομοι.

Πρόκειται σαφώς για μη λύση, αλλά και για επικίνδυνη σαλαμοποίηση της διαδικασίας έτσι ώστε όλοι να γελάνε κι όλοι να πάνε στους ψηφοφόρους τους με το κεφάλι ψηλά.

Κι όπως έχει γράψει το Αntinews, το ζήτημα θα κλείσει ξαφνικά όπως άνοιξε, αλλά η ΝΔ ακόμη θα βασανίζεται με το ποια θα έπρεπε να ήταν η κανονική στάση στο θέμα.

Και θα φτάσουμε στον Ιούνιο, κι ακόμη πιο πέρα, έχοντας τον Τσίπρα να αλλάζει την ατζέντα όπως αυτός επιθυμεί αλλά τελικά να μην ενδιαφέρεται καθόλου για το αν θα βρει λύση στο πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα