Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στο κρησφύγετο των απαγωγέων του Μ. Λεμπιδάκη

s:15828:"

Ελεύθερος έπειτα από έξι μήνες ομηρείας είναι από το πρωί ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης μετά από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας είχε απαχθεί στις 30 Μαρτίου στην περιοχή του Ηρακλείου την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του.


Ο 54χρονος επιχειρηματίας απελευθερώθηκε στις επτάμισι το πρωί όταν οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε αποθήκη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που βρίσκεται σε περιοχή 4 χιλιομέτρων, έξω από την πόλη του Ρεθύμνου.



Στο σημείο εντοπίστηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης δεμένος και μαζί του ήταν

ο ιδιοκτήτης της μάντρας και ένας φύλακας, οι οποίοι και συνελήφθησαν.


Follow

Ελληνική Αστυνομία ✔@hellenicpolice

Ανακοίνωση για σημερινή αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη. #HellenicPolice

9:18 AM - Oct 2, 2017

1717 Replies 4242 Retweets 141141 likes

Twitter Ads info and privacy



Συνολικά έχουν γίνει 7 συλλήψεις ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την υπόθεση έχει προσαχθεί και εξετάζεται ένα ακόμα άτομο. Παράλληλα οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν κάποια άτομα που έχουν κατά το παρελθόν απασχολήσει τις αρχές ενώ φημολογείται πως υπάρχουν και άτομα από το περιβάλλον του επιχειρηματία.



Αργότερα η αστυνομία αναμένεται να προβεί και σε επίσημες ανακοινώσεις που θα αφορούν την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης.

Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας είναι καλά στην υγεία του αν και καταβεβλημένος. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr, ο γιος αλλά και ο αδερφός του είπαν ότι βρίσκεται σε ασφαλές σημείο. Ωστόσο, δήλωσαν, είναι αρκετά καταπονημένος και σαφώς αδυνατισμένος, έχοντας φθάσει τα 45 κιλά.

Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στο κρησφύγετο των απαγωγέων του Μ. Λεμπιδάκη

Περισσότερο από τρεις μήνες πριν, είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κάποιους απο τους δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη, αλλά δεν έκαναν καμία κίνηση έως ότου διασφαλίσουν απόλυτα τη ζωή και την ακεραιότητα του απαχθέντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες από τις 30 Μαρτίου 2017, οπότε απήγαγαν τον 53χρονο επιχειρηματία, είχαν αλλάξει τουλάχιστον πέντε κρυσφύγετα.

Το νήμα της υπόθεσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν σε έλεγχο που είχε γίνει στην Κρήτη, σε τρία άτομα επιβαίνοντες σε ΙΧ αυτοκίνητο, δεν έφερε κανένας κινητό τηλέφωνο και διαπιστώθηκε ότι τα είχαν πετάξει νωρίτερα. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν.

Από την στιγμή αυτή το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κρήτη με την πολύτιμη συνεργασία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νησί. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε τίποτα. Έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση ώσπου να λήξει η απαγωγή, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ύστερα από έρευνες και παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί κατάφεραν χτες να εντοπίσουν το κρυσφύγετο, όπου κρατείτο ο όμηρος, και χτες το μεσημέρι οργανώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωσή του, επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 8 το πρωί.

Η υπόθεση που έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή του κοινού ποινικού δικαίου, έληξε με τον πλέον ιδανικό τρόπο, καθώς ούτε λύτρα καταβλήθηκαν, ούτε "άνοιξε ρουθούνι", όπως λένε οι αστυνομικοί, και κυρίως ο επιχειρηματίας είναι πολύ καλά στην υγεία του, ενώ ο βασικός πυρήνας των δραστών είναι στα χέρια των Αρχών.

Λεμπιδάκης: Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους αστυνομικούς της Κρήτης

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία ήταν ευχαριστίες προς όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην δύσκολη αυτή επιχείρηση.

"Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους αστυνομικούς της Κρήτης που έκαναν τη δουλειά τους με ακρίβεια και μυστικότητα," είπε.

Τόσκας: Δεν δόθηκαν λύτρα

Ο άνθρωπος είναι σώος και κοντά στους δικούς του, τον εξετάζουν οι γιατροί αυτή τη στιγμή. Έχουν συλληφθεί αρκετοί απαγωγείς, δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ Τόσκας.

"Σώος είναι ο άνθρωπος και λύτρα δεν πλήρώθηκαν," πρόσθεσε ο κ. Τόσκας.

Η επιχείρηση όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκας, έγινε εντελώς αιφνίδια και τη σωστή χρονική στιγμή. Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι "Δε θα φέρναμε σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα του Μιχάλη Λεμπιδάκη".

Τσίπρας: Το όραμα της κυβέρνησης είναι μια αποτελεσματική αστυνομία

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχία της στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, δίνει ο πρωθυπουργός με ανάρτηση του στο twitter.

Ακολουθήστε

Prime Minister GR ✔@PrimeministerGR

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχία της στην υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη. 1/2

9:22 π.μ. - 2 Οκτ 2017

99 απαντήσεις 3737 Retweet 9595 "μου αρέσει"

Υπογραμμίζει πως το όραμα της κυβέρνησης είναι μια αποτελεσματική αστυνομία απεναντι στο οργανωμένο έγκλημα και φιλική προς τους πολίτες.


Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εκφράζει τα συγχαρητήριά του στην Ελληνική Αστυνομία "για την επιτυχία της στην υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη". Και προσθέτει: "Όραμά μας μια αστυνομία αποτελεσματική απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, φιλική και όχι αυταρχική απέναντι στους πολίτες".

Συγχαρητήρια από Κυρ. Μητσοτάκη στην ΕΛ. ΑΣ

Τα συγχαρητήριά του για την απελευθέρωση του Μ. Λεμπιδάκη έστειλε στην ΕΛ.ΑΣ μέσω ανάρτησής του στο Twitter, o Πρόεδρος της Ν.Δ, Κυριάκος Μητσοτάκης. "Έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές", έγραψε.

Ακολουθήστε

Kyriakos Mitsotakis ✔@kmitsotakis

Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση του Μ. Λεμπιδάκη!

Keywords
Τυχαία Θέματα