Πολιτικοί και επιχειρηματίες ήταν «στόχοι» της Πόλας Ρούπα

08:09 6/1/2017 - Πηγή: Antinews

Χτενίζει η αντιτρομοκρατική όλα τα ευρήματα που συνέλεξε από το διαμέρισμα στην Ηλιούπολη. Το laptop, οι χάρτες, τα χαρτάκια και τα τετράδια με τα ονόματα επιχειρηματιών, πολιτικών και άλλων προσώπων που βρέθηκαν εκεί έχουν μπει ήδη στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να “ακτινογραφήσουν” στόχους αλλά και τα σχέδια που είχαν η Ρούπα και οι συνεργοί της.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ σημαντικά τα συγκεκριμένα ευρήματα καθώς όπως λένε θα τους ανοίξει το δρόμο των ερευνών. “Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ανοίγει ένας νέος κύκλος που έχει να κάνει όχι μόνο με γιάφκες αλλά και με πρόσωπα. Οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές” λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.

Όπως προέκυψε η Πόλα Ρούπα συνήθιζε να καταγράφει σε σημειώσεις τις σκέψεις και τις κινήσεις της προφανώς σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα της οργάνωσης. Την ίδια ώρα, στο γκαράζ της περιοχής του Αλίμου βρέθηκαν δυο βαλίτσες που περιείχαν φυσίγγια από καλάσνικοφ, εκρηκτικά, όχι όμως όπλα και έτσι οι αστυνομικοί εκτιμούν πως υπάρχει και δεύτερη γιάφκα στην οποία κρύβεται ο οπλισμός της οργανωσης ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τα δύο αυτοκίνητα: το Hyundai και ένα Golf με πινακίδες που αντιστοιχούν σε άλλα οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έφθασαν στο γκαράζ της οδού Κύπρου στον Άλιμο, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και του αρχιληστή, στη Νέα Σμύρνη και την Ηλιούπολη απο υλικό που βρέθηκε στα διαμερίσματα της Ηλιούπολης και του Αγίου Δημητρίου όπου έμενε η 25χρονη που συνελήφθη μαζί με την Πόλα Ρούπα.

Το χρονικό της σύλληψης Ρούπα

Σε διαμέρισμα της Ηλιούπολης συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης η Πόλα Ρούπα, μαζί με τον ανήλικο γιο της.

Η επί δύο χρόνια καταζητούμενη κατηγορείται για τη συμμετοχή της στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φέρεται να ηγείται μετά τη φυλάκιση του συντρόφου και πατέρα του παιδιού της Νίκου Μαζιώτη, μετά τη σύλληψή του στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2014.

Ωστόσο, «πηγή» που έχει πρόσβαση στο φάκελο Μαζιώτη, αναφέρει πως η Αντιτρομοκρατική είχε καταφέρει χρονικά γύρω στις ημέρες των Χριστουγέννων να ανιχνεύσει κινήσεις της Πώλας Ρούπα. Είναι η δεύτερη φορά που εντοπίζουν τις κινήσεις της καθώς την πρώτη ήταν 10 μήνες νωρίτερα, τότε που αναζητούσε κατάλυμα στην ευρύτερη περιοχή της Τραγάνας Φθιώτιδας καταφέρνοντας μάλιστα μέσω ενός συνδέσμου να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την «αποφυλάκιση» του συντρόφου της αλλά και άλλων ανταρτών πόλης.

Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη σήμερα, στις 6 το πρωί, από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ.Η 48χρονη καταζητούμενη διέμενε στον πρώτο όροφο διώροφης οικίας στην οδό Ζαΐμη.

Η Ρούπα κατά τη σύλληψή της δεν προέβαλε καμία αντίσταση, παρά μόνο είπε «προσέξτε το παιδί μου». – Αλλαγές στο «λουκ» και την εμφάνιση

Οι πληροφορίες την θέλουν να έφερε όπλο, το οποίο ωστόσο δεν χρησιμοποίησε καθόλου, ενώ έχει αδυνατίσει πάρα πολύ, από την τελευταία της εμφάνιση και τα μαλλιά της είναι πάλι κοντά.

Η Ρούπα και ο γιος της μεταφέρθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ. Το παιδί βρίσκεται σε ειδικό χώρο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ενώ Εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσής του και ενδέχεται να ενημερωθούν και συγγενείς του.

Εκτός της Ρούπα συνελήφθη σε ταυτόχρονη επιχείρηση σε διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στον Άγιο Δημήτριο (Μπραχάμι) και μία 25χρονη. Η νεαρή συλληφθείσα κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και προσήχθη επίσης στη ΓΑΔΑ.

Ο παππούς της νεαρής μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, σημείωσε ότι η εγγονή του δεν φιλοξενούσε κανέναν στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται πάνω από το δικό του.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ακριβώς είναι η σχέση της κοπέλας με την Πόλα Ρούπα, αλλά το βέβαιο είναι ότι τη βοηθούσε στο θέμα του παιδιού.

Η 25χρονη ωστόσο, βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών, καθώς φέρεται να είναι αυτή που παρείχε καταφύγιο στην καταζητούμενη τα τελευταία δύο χρόνια. Παράλληλα, εξετάζεται αν ήταν συνεργός της 48χρονης Ρούπα σε ληστεία που είχαν κάνει πρόσφατα σε τράπεζα στη Μαλεσίνα.

Η ίδια θεωρείται ότι οργάνωσε τουλάχιστον δύο ένοπλες ληστείες, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της οργάνωσης, αυτή στο νοσοκομείο Σωτηρία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ και η πρόσφατη σε τράπεζα στην Μαλεσίνα.

Η Πόλα Ρούπα έμενε για μεγάλο διάστημα στο διαμέρισμα στην Ηλούπολη, μαζί με το παιδί. Επίσης διεξάγεται έρευνα και στο διαμέρισμα της 25χρονης στον ‘Αγιο Δημήτριο.

Τα συγχαρητήριά του στην ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ανάρτησής του στο twitter, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα