Παπαγγελόπουλος: Μαφιόζικες οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή

Επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στη Βουλή.


Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε:

«Το τεκμήριο κατακρεουργήθηκε από τον Σαμαρά. Είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ στις συκοφαντικές και αστείες επιθέσεις που εξαπέλυσε για αντιπερισπασμό.

Αντιλαμβάνομαι τη θέση που έχει έρθει και εύχομαι να αποδειχθούν όλοι αθώοι. Πρέπει να καταλάβουν όμως ότι οι αντιδράσεις τους δεν βοηθούν καθόλου και η γραμμή υπεράσπισης τους είναι εσφαλμένη».

Ο ίδιος τόνισε ακόμη: «Η επιχείρηση τρομοκρατίας δεν είναι απλώς εσφαλμένη υπερασπιστική τακτική είναι φασίζουσα τρομοκρατία και μέγα πολιτική ολίσθημα. Και μέγιστη τρομοκρατική προτροπή.

Οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους. Τι εννοεί όταν λέει ότι θα μας πάει μέχρι το τέλος; Ελπίζω να μην εννοεί το τέλος της ζωής μας ή την ηθική μας εξόντωση με παράνομες μεθόδους. Τη δικαστική μας εξόντωση την έχει καταγγείλει ήδη».

Η ομιλία του κ. Παπαγγελόπουλου

Κυρίες κι κύριοι
Θα ήθελα να συνεισφέρω τις νομικές μου γνώσεις για το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων αλλά ο χρόνος της ομιλίας είναι περιορισμένος.

Επί τροχάδην, είναι όλοι σύμφωνοι ότι το θέμα της απιστίας έχει παραγραφεί, ενώ η αξιόποινη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν έχει παραγραφεί.

Εγώ θεωρώ ότι η πράξη της δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί. Γιατί δεν έγινε κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων αλλά επί ευκαιρία αυτών. Θα επικαλεστώ μόνο τις ομιλίες του κ. Καστανίδης και του Παυλόπουλου οι οποίοι με στέρεα επιχειρηματολογία είχαν την ίδια άποψη. Καταθέτω αποσπάσματα από τις ομιλίες προς αποφυγήν άσκοπων επαναλήψεων.

Το τεκμήριο της αθωότητα είναι μια από τις βασικές εγγυήσεις της αμερόληπτης απονομής δικαιοσύνης. Ως εισαγγελέας το τήρησα με τη μεγαλύτερη δυνατή ευλάβεια. Θα προσπαθήσω να το τηρήσω και σήμερα παρότι με έχουν εξοργίσει τα ψέματα κάποιων.

Αρωγό μου έχω και την ιδιαίτερα εκτίμηση που έχω για κάποιους από τους εμπλεκόμενους. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι σε βάρος τους, αλλά αν ο μη γένοιτο προκύψει κάτι δεν πρόκειται να πω οτιδήποτε εγώ σε βάρους τους. Η σχέση έρχεται από παλιά και εγώ άφιλος δεν υπήρξα ποτέ και το ξέρουν όσοι με γνωρίζουν.

Το τεκμήριο κατακρεουργήθηκε από τον Σαμαρά. Είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ στις συκοφαντικές και αστείες επιθέσεις που εξαπέλυσε για αντιπερισπασμό.

Αντιλαμβάνομαι τη θέση που έχει έρθει και εύχομαι να αποδειχθούν όλοι αθώοι. Πρέπει να καταλάβουν όμως ότι οι αντιδράσεις τους δεν βοηθούν καθόλου και η γραμμή υπεράσπισης τους είναι εσφαλμένη.

Μπορεί να προβληματιστεί κανείς με τον ισχυρισμό ότι εγώ ως εκτελεστικός βραχίονας του Τσίπρα έστησα και καθοδηγώ τέτοιου μεγάλου μεγέθους σκευωρία; Αν ισχύει αυτό αδικούμε, πρέπει να αναβαθμιστώ και να αναλάβω καθήκοντα τουλάχιστον διοικητή του FBI και της CIA.

Επικαλείται τη δήλωσή μου ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Υπενθυμίζω ότι δεν αναφέρθηκα στον Σαμαρά ή σε κάποιον άλλο Έκανα αυτή τη δήλωση μετά από ολιγόλεπτη μερική ενημέρωση που είχα από τον αρμόδιο υπουργό για το μέγεθος του σκανδάλου και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό. Δεν είπα ποτέ ότι είχα άτυπη ενημέρωση όπως λέει συνεχώς ο κ. Γεωργιάδης. Και φυσικά δεν το λέει τυχαία.

Υπενθυμίζω ότι ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Κοντονής δήλωσε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι μεγαλύτερο από τη Siemens. H κ. Ράικου, έμπειρη εισαγγελέας που είχε τοποθετηθεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά συμπεριέλαβε στην επιστολή αποχώρησής της μεταξύ άλλων τα εξής: «Καταγγελία για σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου και στοχοποίησης της από παράκεντρα εξουσίας που έχουν στόχο την συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν εκατομμύριο ευρώ και αποζητούν την ακύρωση και την παρεμπόδιση του έργου για τη Νovartis και όχι μόνο.

Μήπως η κ. Ράικου με την μεγάλη της πείρα έβλεπε που οδηγούσε η έρευνα; Μήπως θέλησε να αποφύγει αυτά που υφίσταται σήμερα οι εισαγγελείς; Μήπως φοβήθηκε κάτι άλλο;

Εκτίμησε ότι είναι πιθανά εμβάσματα και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς. Μέχρι τότε είπε ότι είχαν αποδειχθεί μίζες 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Χαρακτήρισε την Novartis κορωνίδα διαφθορά στη χώρα μας. Υπενθυμίζω ότι η έρευνα του FBI είχε ήδη ξεκινήσει, η ίδια ήταν σε επικοινωνία με τις αμερικανικές αρχές και είχε πάει στις ΗΠΑ λίγο πριν την παραίτηση της για να ενημερωθεί.

Διάβασα στην Καθημερινή χθες αναδημοσίευση από ξένα μέσα που έλεγαν ότι η Νovartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού κράτους και ότι η Ελλάδα δύσκολα θα απορροφήσει το σοκ από τα ευρήματα της έρευνας.

Μήπως ο κ. Σαμαράς πρέπει να το ξανασκεφτεί και να μηνύσει τον Κοντονή, την Ράικου, την Καθημερινή και τους ερευνητές του FBI; Που σπαταλά τα χρήματα του αμερικανικού λαού για να στηρίξει τη σκευωρία μου; Και τον Αμερικανό πρόεδρο που στηρίζει την έρευνα; Και κάνα άλλο ξένο ηγέτη μην τυχόν και διαταχθεί και άλλου έρευνα;
Και κάνα άλλο ξένο ηγέτη μην τυχόν διαταχθεί και άλλου έρευνα.

Η έρευνα συνεχίζεται και θα συνεχιστεί από την ελληνική δικαιοσύνη και από το FBI. Ας μην ματαιοπονούν κάποιοι. Είναι σε εξέλιξη η χειρότερη μορφή τρομοκρατία άλλα δεν θα περάσει

Απειλούνται δικαστικοί λειτουργοί, μάρτυρες ακόμα και ο πρωθυπουργός της χώρας. Δεν δίστασαν να επικαλεστούν την ισχύ τους ακόμα και σε παρακρατικούς μηχανισμούς με απειλές εξόντωσης.

Σε άλλες υποθέσεις, όπως παραδείγματος χάριν στην 17 Νοέμβρη και στη Χρυσή Αυγή υπάρχουν προστατευόμενοι μάρτυρες. Εδώ μετατρέπονται σε κουκουλοφόρους. Εκτός από τη γνώση ορισμένων υπάρχει και κάποιος άλλος λόγος;

Στις υπερφυσικές μου ικανότητας πρέπει να προστεθούν οι προφητικές μου ικανότητες που μου επιτρέπουν να προβλέπω το μέλλον αλλιώς πως εξηγείται ότι πριν τόσο καιρό που έστηνα την σκευωρία ήξερα ότι θα προκύψει το μακεδονικό;

Μάλιστα είχα προβλέψει ότι στις 4 Φεβρουαρίου θα γινόταν και το συλλαλητήριο στην Αθήνα και για αυτό είχα φροντίσει την επόμενη να σταλεί στην Βουλή η δικογραφία. Έλεος. Τόση φαντασία ξεπερνά τα όρια της παράνοιας.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί ως άλλοθι το Μακεδονικό. Το ίδιο έκανε και το 1991 που έριξε την κυβέρνηση, μόνο του τότε οργίαζαν οι φήμες για τα αίτια της πτώσης. Ο καθένας έχει την ιστορία του.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού μου απορρήτου και του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου. Γνωρίζει κάτι από παράνομες ενέργειες; Να τον ενημερώσω ότι δεν χρησιμοποιώ ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Μήπως κρίνουν εξ ίδιων τα αλλότρια;

Η επιχείρηση τρομοκρατίας δεν είναι απλώς εσφαλμένη υπερασπιστική τακτική είναι φασίζουσα τρομοκρατία και μέγα πολιτική ολίσθημα. Και μέγιστη τρομοκρατική προτροπή.

Οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους. Τι εννοεί όταν λέει ότι θα μας πάει μέχρι το τέλος; Ελπίζω να μην εννοεί το τέλος της ζωής μας ή την ηθική μας εξόντωση με παράνομες μεθόδους. Τη δικαστική μας εξόντωση την έχει καταγγείλει ήδη.

Για ότι συμβεί σε βάρος εισαγγελέων, προστατευόμενων μαρτύρων και όσων έχουν στιχοποιοί, ακόμα και μια γλάστρα να πέσει στο κεφάλι τους τυχαία ξέρετε τι θα πιστέψουν όλοι; Έχει προηγηθεί μια απόπειρα αυτοκτονίας και περίεργα τροχαία και βίαιες ενέργειες σε βάρος δημοσιογράφων.

in.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπαγγελόπουλος, Μαφιόζικες,papangelopoulos, mafiozikes