Οξεία νεφρική ανεπάρκεια εμφάνισε ο Δημήτρης Κουφοντίνας - νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

17:10 5/3/2021 - Πηγή: Antinews

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια εμφάνισε σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας.

"Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών", αναφέρει ο διοικητής, Ανδρέας Κολοκυθάς και προσθέτει:

"Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει

υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας."

Όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα το Capital.gr σε δημοσίευμα με τίτλο "Σήμερα η δεύτερη "απόπειρα" του Κουφοντίνα να επιστρέψει στον Κορυδαλλό" δεύτερη απόπειρα να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, κάνει σήμερα ο καταδικασμένος ως τρομοκράτης της 17Ν, Δημ. Κουφοντίνας, ο οποίος διανύει την 57η ημέρα απεργίας πείνας και 11η δίψας.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος αναβολής (ή διακοπής) της ποινής, το οποίο απορρίφθηκε ομόφωνα και με σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, η δεύτερη πράξη παίζεται σήμερα.

Σε συμβούλιο

Η εισαγγελέας εισαγάγει στο δικαστήριο εκτέλεσης Ποινών (το οποίο συνεδριάζει ως Συμβούλιο) δεύτερη αίτηση η οποία υποβλήθηκε από τον Κουφοντίνα και τους συνηγόρους του (Κούρτοβικ, Σοφός) και ζητεί:

-Να ελεγχθεί η νομιμότητα της απόφασης της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, με την οποία μετατέθη στις φυλακές Δομοκού

-Να ακυρωθεί αυτή η απόφαση και να αναβιώσει η απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές Κορυδαλλού

-Να ανασταλεί η απόφαση (μεταγωγής στο Δομοκό) μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Λαμίας.

Ουσιαστικά οι συνήγοροι ζητούν να ελεγχθεί κατά πόσο ήταν σύννομη η απόφαση για μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού και όχι στον Κορυδαλλό όπου βρισκόταν πριν βρεθεί στην "Κασσαβέτεια" (Αγροτικές Φυλακές).

Πάντως σημαντικό θεωρείται το γεγονός οτι στην Εισαγγελία Λαμίας, μετά από σχετικό αίτημα, υπήρξε απάντηση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, πως το σχετικό αίτημά του εκεί για να μεταχθεί εκ νέου στον Κορυδαλλό (και αν ακυρωθεί αυτή στο Δομοκό), εκκρεμεί προς εξέταση.

Κουφοντίνας: Συνεχίζω την απεργία πείνας

Πως θα συνεχίσει την απεργία πείνας πάντως φέρεται να διεμήνυσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία απορρίφθηκε η αίτησή του για αναβολή της ποινής του ο Δημ. Κουφοντίνας: "Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα. Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν", ανέφερε σύμφωνα με το eksegersi.gr.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα