Οπερέτας συνέχεια: Ανοιχτό ενδεχόμενο υπερψήφισης πρότασης μομφής της Ν.Δ από ΑΝΕΛ

Το μέλλον του Ζόραν Ζάεφ είναι άδηλο, η Συμφωνία των Πρεσπών στον "αέρα" αλλά πάντως οι διαδικασίες για την απόπειρα Ζάεφ να βρει τους 80 βουλευτές που απαιτούνται ώστε να δώσει το πράσινο φως η Βουλή των γειτόνων στη Συνταγματική Αναθεώρηση, ξεκινούν την Δευτέρα.

Ομοίως άδηλο πάντως είναι και το μέλλον της συγκυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου,

αφού μόλις χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ κ. Τοσουνίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ για το τι θα κάνει το κόμμα του εάν και όταν φθάσει η Συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στην ελληνική Βουλή, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να στηρίξουν πρόταση μομφής της Ν.Δ, υπό όρους!

Συγκεκριμένα, ο κ. Τοσουνίδης, μιλώντας στην εκπομπή "Επόμενη μέρα", ανέφερε σχετικώς, πως οι ΑΝΕΛ έχουν πει ξεκάθαρα ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι πιθανό να συνταχθούν με τη Ν.Δ και να υπερψηφίσουν πρόταση μομφής της εάν η αξιωματική αντιπολίτευση δεσμευτεί ότι "δεν θα δώσει το όνομα Μακεδονία".

Υπέρ πρότασης μομφής της Ν.Δ υπό όρους

Πρόκειται για νέα σκηνή στην οπερέτα που ανεβάζει εδώ και μήνες ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, πιθανότατα γιατί με το νέο ... εύρημά του, αφενός εκτιμά ότι θα πιέσει τη Ν.Δ να πλειοδοτήσει σε "μακεδονομαχία", αφετέρου γιατί παραμένοντας και στηρίζοντας μια Κυβέρνηση που έχει προμετωπίδα την Συμφωνία των Πρεσπών , όσο κυλά ο χρόνος και οι διαδικασίες στην πΓΔΜ, τόσο χάνει από το "δεξιό" του ακροατήριο.

Σε κάθε περίπτωση, οι ΑΝΕΛ δια του κ. Τοσουνίδη, αύξησαν με τη χθεσινή του παρέμβαση τη "συλλογή" των σεναρίων στα οποία έχουν επιδοθεί με επίκεντρο την τύχη του κυβερνητικού συνασπισμού οψέποτε φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι έως και σήμερα, ο Πάνος Καμμένος έχει πει σχεδόν τα πάντα ( και τα αντίθετά τους).

Ζήτησε Δημοψήφισμα, ψήφιση της Συμφωνίας από 180 βουλευτές, μετακύλιση της κύρωσής της από την επόμενη Βουλή ενώ παραλλήλως, διαμήνυσε πως όταν έρθει εκείνη την ώρα θα φύγει από την Κυβέρνηση αποσύροντας τους βουλευτές του ( πόσοι θα τον ακολουθήσουν και κατά πόσο ελέγχει την κοινοβουλευτική του ομάδα βέβαια , ελέγχεται).

Χθες το βράδυ, η οπερετική σκηνή κορυφώθηκε με την "απειλή" Τοσουνίδη ότι οι ΑΝΕΛ θα ταχθούν υπέρ της πρότασης μομφής που αναμένεται να ασκήσει η Ν.Δ εναντίον της Κυβέρνησης όταν φτάσει η Συμφωνία στην ελληνική Βουλή.

Και το μορατόριουμ;

Εν τω μεταξύ, είναι φανερό, ότι το πολιτικό στρες που προκαλεί στους ΑΝΕΛ η Συμφωνία των Πρεσπών ένεκα των ψήφων που αποχαιρετά το κόμμα σταδιακά εδώ και μήνες, κοντεύοντας να εξαερωθεί, δεν επιτρέπουν στον Α. Τσίπρα να εφησυχάζει για τις αντιδράσεις του κυβερνητικού του εταίρου, στον δρόμο προς τις κάλπες.

Υπενθυμίζεται, ότι μόλις πριν από δυο Παρασκευές, Τσίπρας και Καμμένος μετά από συνάντησή τους, συνήψαν "μορατόριουμ" έως τον Μάρτιο, οπότε και αποφάσισαν να ξαναεκτιμήσουν τη συνεργασία τους, βάσει των εξελίξεων στη γείτονα με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι μόλις Οκτώβριος, δεκαπέντε ημέρες μετά την ανανέωση των "όρκων" Τσίπρα- Καμμένου και οι ΑΝΕΛ ...διανθίζουν το ρεπερτόριό τους με νέα οπερετικά έργα.

Ο κ. Τσίπρας είναι βέβαιο ότι δε θα αισθάνεται πολύ άνετα, καθήμενος στην πρώτη σειρά των καθισμάτων.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα