Οι πλειστηριασμοί, τα «λαμόγια» και τα συμφέροντα πλουσίων

H καταγγελία των συμβολαιογράφων είναι πολύ σοβαρή και χρήζει εισαγγελικής παρέμβασης. Σύμφωνα, λοιπόν, μ’ αυτούς συλλογικότητες μπλοκάρουν πλειστηριασμούς όχι φτωχών πολιτών ή που να αφορούν πρώτη κατοικία. Αλλά υποθέσεις που σχετίζονται με πάμπλουτους οι οποίοι έτσι γλιτώνουν και κανείς δεν τους αγγίζει.

Οι συμβολαιογράφοι αναφέρουν ότι αυτό έχει γίνει πολλές φορές και πρόσφατα ματαιώθηκαν άλλοι 2 πλειστηριασμοί: στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στο Δήμο Παλαιού Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνων, για οφειλές άνω του 1,2 εκατ. ευρώ και για ακίνητα στο Ρουφ

ιδιοκτησίας επιχειρηματία, για οφειλές άνω των 2 εκατ. ευρώ. Στην τελευταία περίπτωση ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος σημειώνει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.

Και καταλήγουν: Εφεξής, κάθε Τετάρτη, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου θα εκδίδει ανακοίνωση για το ποιοι πλειστηριασμοί θα ματαιώνονται από τη δράση των συμπολιτών μας που αυτοαποκαλούνται «συλλογικότητες» καθώς και τα ποσά που οφείλουν οι αναξιοπαθούντες οφειλέτες-συμπολίτες μας που χρήζουν προστασίας.

Θα ξεμπροστιάζει δηλαδή όσους προσπαθούν να μπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς, έτσι για να ξέρουμε ποιοι την γλιτώνουν και ποιοι όχι.

Να θυμίσουμε ότι στα περισσότερα επεισόδια πρωτοστατούν ανθρώπου που συνδέονται με την Ζ. Κωνσταντοπούλου αλλά και με τη ΛΑΕ. Συγκεκριμένοι περίεργοι τύποι που λες και δεν έχουν καμιά δουλειά να κάνουν, εμφανίζονται σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας και κάνουν επεισόδια. Σαν κι αυτόν τον τύπο από την Κρήτη που ήταν πρώτος στους τσαμπουκάδες και αποδείχθηκε εγκέφαλος της απαγωγής Λεμπιδάκη.

Θα πρέπει, λοιπόν, κάποιοι δικαστές και η κυβέρνηση, να ασχοληθούν με τα... λαμόγια που το παίζουν αγωνιστές και τελικά εξυπηρετούν τα συμφέροντα πλουσίων που δεν πληρώνουν και μια ζωή την γλιτώνουν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα