Οι δικαστές του Βόλου είπαν τριτο "όχι" στην άδεια Κουφοντίνα

15:38 5/7/2019 - Πηγή: Antinews

Δεν θα πάρει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αποφάσισαν οι δικαστές του Βόλου, οι οποίοι, λίγες μέρες μετά την αναίρεση του προηγούμενου βουλεύματος για την υπόθεση, από την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, επανέρχονται και επιμένουν, πως ο κρατούμενος δεν πρέπει να πάρει άδεια.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, λίγες ημέρες μετά την απορριπτική πρόταση της εισαγγελέως, συντάχθηκαν με τη δική της εισήγηση.

Όπως είναι γνωστό η εισαγγελέας παρά το γεγονός ότι ο νέος Κώδικας μετατρέπει σε πλημμέλημα αντί κακούργημα της στάσης που αποδόθηκε στον Κουφοντίνα

και ως εκ τούτου εκλείπει το κώλυμα για την εφαρμογή του νόμου, είχε πει και πάλι "όχι" στο αίτημα του πολυισοβίτη.

Το εισαγγελικό σκεπτικό βασίζεται στο ότι ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια δεν έχει μεταμεληθεί αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει επέλθει ηθική βελτίωση.

Το εισαγγελικό "όχι"

Προηγουμένως ο Κουφοντίνας εισέπραξε νέο εισαγγελικό "όχι", με άλλο σκεπτικό, στη χορήγηση άδειας και μάλιστα για δεύτερη φορά εντός 15 ημερών.

Η εισαγγελέας του Βόλου Μαρία-Σοφία Βαΐτση, παρά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, θα προτείνει μέσα στις επόμενες μέρες τη μη χορήγηση της 7ης άδειας στον επιχειρησιακό αρχηγό της 17Ν, παρά το γεγονός ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας, η εφαρμογή του οποίου άρχισε την 1η Ιουλίου, του παρέχει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη απορριπτική εισαγγελική πρόταση με τον παλαιό Ποινικό Κώδικα, βασιζόταν στο ότι υπήρχε κώλυμα χορήγησης λόγω "άσκησης κακουργηματικής δίωξης" σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο νέος Κώδικας ξεπερνάει το σκόπελο αυτό, προβλέποντας ότι η άσκηση κακουργηματικής δίωξης, δεν εμποδίζει τη χορήγηση άδειας.

Η Μαρία-Σοφία Βαΐτση δεν τάσσεται υπέρ της χορήγησης της άδειας, καθώς αναφέρει πως "υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση εκ μέρους του κρατούμενου της αξιόποινης πράξης της διέγερσης σε τέλεση (τουλάχιστον) πλημμελημάτων".

Η εισαγγελική λειτουργός στηρίζει τη νέα αρνητική πρόταση σε φράσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα για τις οποίες αναφέρει πως "δεν περιορίζεται μόνο στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις αποστολής επιστολών στα ΜΜΕ", "καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη", "ευχαριστεί για την συμπαράσταση συντρόφους και συντρόφισσες" και σημειώνει ότι "προκαλεί ερεθισμό των πνευμάτων των αλληλέγγυων", στη "διέγερση" και "πρόκληση" σε τέλεση πλημμελημάτων, στις ευχαριστίες του κρατουμένου σε όσους του στάθηκαν αλληλέγγυοι και κίνδυνο εξ αυτών πρόκλησης αδικημάτων.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα