Όχι κύριε Τσίπρα. Η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμική, εσείς είστε ψεύτης

«Οι αντίπαλοί μας έσπευσαν να βαφτίσουν παροχές, τα μέτρα για τη σωτηρία της χώρας και των ανθρώπων. Στη δική τους λογική το να μη πεθαίνουν από τη πείνα, να μην αυτοκτονούν από την απόγνωση, να μη ζουν στο σκοτάδι και να ξεπαγιάζουν το χειμώνα, χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά, είναι φαίνεται παροχή πολυτελείας».

Θα μπορούσε να είναι προεκλογικός λόγος ενός πολιτικού ηγέτη από το Κονγκό, εκεί που πράγματι συμβαίνουν όλα αυτά. Εκεί όπου πράγματι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση με απίστευτες διαστάσεις. Όμως όλα αυτά τα λέει ο Τσίπρας

θεωρώντας ότι οι Έλληνες περνούν όντως μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Ότι στους δρόμους υπάρχουν τουμπανιασμένα από την πείνα παιδιά κι ότι βγάζουν όλοι ένα περίστροφο και αυτοκτονούν γιατί δεν αντέχουν.

Είναι τόσο ψεύτης, τόσο λαϊκιστής και τόσο κοινός συκοφάντης για την πατρίδα του που πλέον έχει ξεφύγει από τα όρια ενός ηγέτη τριτοκοσμικής χώρας.

Η Ελλάδα πράγματι περνά δύσκολα, επί έξι χρόνια βρίσκεται σε έναν διαρκή πόλεμο για την επιβίωση. Χιλιάδες Έλληνες είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται και χιλιάδες άλλοι δεν έχουν δουλειές. Η χώρα πέρασε μια πολύ σκληρή δοκιμασία και τώρα βγάζει κεφάλι από το νερό. Δεν πνίγηκε, δεν καταστράφηκε, δεν είναι εκτός της ΕΕ και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον. Έχει χιλιάδες πονεμένους και εκατομμύρια απογοητευμένους γιατί από την Ελλάδα της απόλυτης χλιδής με τα δανεικά κι αγύριστα βρισκόμαστε σε μια χώρα που μετά βίας τα βγάζει πέρα.

Όμως, κύριε Τσίπρα, λαϊκιστή της τελευταίας υποστάθμης, δεν είναι η Ελλάδα τριτοκοσμική, εσείς είστε. Οι Έλληνες αντέχουν, δεν υπάρχουν αυξήσεις στις αυτοκτονίες όπως υπονοείτε λόγω κρίσης. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν της πείνας. Υπάρχει κάποιο φιλότιμο ελληνικό χέρι να συνδράμει όσους βρίσκονται σε αντικειμενική δυσκολία. Η Ελλάδα δεν είναι αφρικανική χώρα, είναι μια χώρα που πολεμά και ξέρει να κερδίζει. Και σήμερα, για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση, κατατίθεται ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που είναι ισοσκελισμένος. Μπορούμε μόνοι μας να καλύψουμε τα έξοδά μας και το πλεόνασμα σχεδόν 3 δισ. μπορεί να κλείσει όποιες τρύπες υπάρχουν.

Και είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που από την εποχή του «λεφτά υπάρχουν» θα έχει προβλέψεις για παροχές και για διευκολύνσεις. Θα μειωθούν φόροι όπως ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο, θα περικοπεί κατά 30% η έκτακτη εισφορά, θα γίνουν διευκολύνσεις για εξόφληση χρεών έως και 100 δόσεις. Ο ΦΠΑ στην εστίαση θα μείνει στο 13% και σταδιακά θα μειωθεί η φορολογία για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ενώ για πρώτη φορά θα γίνεται πρόβλεψη για μείωση της ανεργίας. Είναι σημάδια ότι η οικονομία παίρνει μπροστά και οι αδικίες θα αποκατασταθούν σταδιακά. Αυτό είναι σπουδαίο επίτευγμα και είναι η απάντηση στον ψεύτη και τριτοκοσμικό Τσίπρα. Που είδε ο Αλέξης τους ανθρώπους να πεινάνε; Στα Εξάρχεια που έχουν 4 ευρώ τον καφέ; Ή στο πατρικό του στην Πεύκη που τα σπίτια έχουν ακόμη 2.000 ευρώ το τετραγωνικό;

Του είπαν τα φιλαράκια του Αλέξη για ανεργία και δουλειά; Γιατί αυτός δεν έχει ούτε ένσημο και δεν έχει διοικήσει ούτε περίπτερο, αλλά θέλει να γίνει πρωθυπουργός.

Όχι, λοιπόν. Η χώρα δεν περνά ανθρωπιστική κρίση. Περνά μια δύσκολη κατάσταση, δεν θα γίνει ποτέ ξανά όπως ήταν, αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, πήρε το μάθημά της και το κυριότερο: Δεν έχει διαλυθεί, δεν έχει καταρρεύσει. Αυτό κύριε Τσίπρα δεν μπορεί κανείς να το βάλει στη ρουλέτα και να το παίξει κορώνα - γράμματα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα