Ο Σαββίδης τα νέα ΜΜΕ του Τσίπρα και η διαχείριση της ήττας του

Πολλές φορές το Antinews σας έχει ενημερώσει για το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται στο χώρο των μέσων ενημέρωσης. Κι όσο κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι κανάλια και εφημερίδες έχουν μικρή παρέμβαση στην κοινωνία, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Όποιος ελέγχει τα ΜΜΕ ή μέρος αυτών ελέγχει κατά ένα μεγάλο ποσοστό και την εξουσία. Η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας εξελέγη χωρίς να έχει τα μίντια

με το μέρος του. Κάποια άρχισαν να τον γλείφουν αφότου έγινε πρωθυπουργός και κάποια άλλα τον προσέγγισαν έχοντας να λαμβάνουν από αυτόν.

Υπήρξαν μεγαλοδημοσιογράφοι που προετοίμασαν το «φαινόμενο Τσίπρα» το οποίο βρήκε πρόσφορο έδαφος και αναπτύχθηκε στα χωράφια του λαϊκισμού. Ενός λαϊκισμού που υπηρέτησαν με πίστη ακόμη και «έγκριτοι» δημοσιογράφοι οι οποίοι βεβαίως πήραν εντολές για να στηρίξουν το «αριστερό» θαύμα.

Μετά την έλευση στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε δικά του ΜΜΕ με κυριότερο το Έθνος του Μπόμπολα ο οποίος μάλλον εξαργύρωσε τη… μπουζού με την παράδοση της ιστορικής εφημερίδας στα χέρια του Μαξίμου. Είχε κι άλλες εφημερίδες, με μικρότερη όμως παρέμβαση, αλλά δεν είχε κανάλια.

Προσπάθησε με το αποτυχημένο σχέδιο της αδειοδότησης του Παππά να γίνει και ο Τσίπρας καναλάρχης αλλά δεν κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Τώρα, όμως τα πράγματα έχουν ωριμάσει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει καταλάβει ότι αν δεν ελέγξει μέρος από τα ΜΜΕ θα κινδυνεύσει μελλοντικά. Ξέρουν στο Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν στις εκλογές, αλλά ο λόγος που θέλουν τα μίντια είναι άλλος. Κι αυτός έχει να κάνει με τη διαχείριση της ήττας τους, το Ειδικό Δικαστήριο που τους περιμένει αλλά και την προοπτική νέας ανόδου στην εξουσία, βοηθούμενοι από ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσίπρας έδωσε το πράσινο φως για την απόκτηση ΜΜΕ το ταχύτερο δυνατό. Εφημερίδες και κανάλια στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τις δύσκολες ώρες που θα έλθουν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και συνεννοήσεις του πρωθυπουργού με τον Λάκη Λαζόπουλο ο οποίος θα παίξει το ρόλο του διαμεσολαβητή με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Στο Μαξίμου θέλουν μέσα στο φθινόπωρο να ελέγχουν το Έθνος και την Ημερησία, να έχουν την εφημερίδα Νέα Σελίδα να παίζει το ρόλο του επιταχυντή εξελίξεων στην κεντροαριστερά ώστε να διασπαστεί το ΠΑΣΟΚ κι ένα κομμάτι του να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να έχουν επίσης ένα κανάλι, το Ε του Σαββίδη, κι αν είναι εφικτό και το Mega, εμμέσως μέσω του ρωσοπόντιου επιχειρηματία.

Στο χώρο των ΜΜΕ συμβαίνουν ραγδαίες αλλαγές. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το Mega, φήμες ακούγονται για πώληση του Alpha, ο Σαββίδης ετοιμάζεται να γίνει καναλάρχης, άγνωστες είναι οι προθέσεις του Μαρινάκη για το Mega. Και παράλληλα, στο Μαξίμου συνεχίζουν να χρηματοδοτούν, μέσω διαφημίσεων, συγκεκριμένα sites που έχουν το ρόλο της προπαγάνδας της αριστεράς ή της απόκρουσης επιθέσεων κατά της κυβέρνησης.

Το σίγουρο είναι ότι η άλωση των ΜΜΕ που επιδιώκει ο Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει συνολικά. Υπάρχουν ακόμη φωνές που διαμαρτύρονται για τις παρασκηνιακές πιέσεις που δέχονται από το Μαξίμου και αυτές θα βρεθούν απέναντι στην κυβέρνηση τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, αν νομίζει η κυβέρνηση ότι κάνοντας τον Σαββίδη πρωταγωνιστή των αριστερών ονειρώξεων για έλεγχο των ΜΜΕ, θα το πετύχει κιόλας, πλανάται πλάνην οικτράν. Κι όσοι… γύφτοι αναλάβουν πόστα στις εφημερίδες και τα κανάλια που θα παίρνουν γραμμή απευθείας από το Μαξίμου, τελικά δεν πρόκειται να διασωθούν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα