Ο «πόλεμος» για τα νέα μέτρα και τα προσωπικά παιχνιδάκια του Βενιζέλου

Σ’ έναν απίστευτο πόλεμο με πολύ «χοντρό» παρασκήνιο, εξελίσσεται η υπόθεση των μέτρων που απαιτεί η τρόικα να πάρει η Ελλάδα και που η κυβέρνηση αρκείται μετά βδελυγμίας. Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος είναι ο Ολι Ρεν για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, εξέφρασε την Τρίτη τη… δυσαρέσκειά του για δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια

μέτρα. Την ίδια ώρα διέρρεε ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει μέτρα 2 δισ. ευρώ καθώς και να βάλει λουκέτο σε ΕΛΒΟ και ΕΑΣ. Μάλιστα, οι Ευρωπαίοι έλεγαν ότι υπάρχει δυσφορία από κυβερνήσεις άλλων κρατών γιατί η Ελλάδα δε δέχεται νέα μέτρα.

Από την πλευρά τους, τόσο ο Αντ. Σαμαράς όσο και ο Ευ. Βενιζέλος ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα γιατί δεν αντέχει η Ελλάδα άλλα μέτρα. Από τη Ρώμη ο πρωθυπουργός έστειλε επίσημο μήνυμα στις Βρυξέλλες να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους ενώ ο Βενιζέλος στη συνέντευξή του ξεκαθάρισε ότι νέα δημοσιονομικά μέτρα δε μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Κι ενώ ο πόλεμος για το «όχι άλλα μέτρα» της κυβέρνησης είναι πλέον ανοικτός και χωρίς προσχήματα, ο κ. Βενιζέλος, σε ρόλο Βοναπάρτη αποφάσισε να δημιουργήσει νέο θέμα με τον Γ. Στουρνάρα, στο πλαίσιο πλέον της γνωστής εμπάθειας που έχει για τον υπουργό Οικονομικών.

Η δήλωση Στουρνάρα για τις συντάξεις που χωρίζουν τους ασφαλισμένους σε πατρίκιους και πληβείους, εκλήφθηκε ως σενάριο για περικοπές στις υψηλές συντάξεις των λεγόμενων «ευγενών» ταμείων. Από το υπουργείο Οικονομικών έλεγαν ότι η ομιλία Στουρνάρα έκανε λόγο για στοχευμένες δράσεις κι εννοούσε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις στις πρόωρες συντάξεις, σε όσους δηλαδή παίρνουν σύνταξη από τα 40 ή και ακόμη παρακάτω.

Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε στη συνέντευξή του να το παίξει «φίλος του λαού», ποιος αυτός που διέλυσε την οικονομία και καταχρέωσε τους Έλληνες.

Σηκώνοντας το γάντι που δεν του έριξε ο κ. Στουρνάρας «άδειασε» τον υπουργό για ένα θέμα που τελικά δεν υπήρξε.

Ξεκαθάρισε ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν ο πρωθυπουργός και ο ίδιος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος: “Υπάρχουν φήμες, σενάρια, απειλητικές πληροφορίες που αναστατώνουν τον κόσμο, δεν τον αφήνουν να ησυχάσει. Συνεχώς μιλάμε για κάποια φορολογικά μέτρα, για κάποια ασφαλιστικά μέτρα, για μια αβεβαιότητα. Ενώ πρέπει να υπάρξει μια ηρεμία, μια αισιοδοξία, να αφοσιωθούμε στην ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και μετά με καλείτε να σχολιάσω τις φήμες οι οποίες διακινούνται”. Και συνέχισε: “Δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα που δεν συνιστά απόφαση του Πρωθυπουργού και δική μου. Εμείς καθορίζουμε την πολιτική της κυβέρνησης”. “Λοιπόν, ο κ. Σαμαράς κι εγώ ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκφράζουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συνεκτιμούμε τα πάντα, κάνουμε πολύ δύσκολες σταθμίσεις, αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε είναι αυτό που έχουμε ανακοινώσει δημόσια, αυτό που έχουμε πει στον ελληνικό λαό και πρέπει να υπάρχει συσπείρωση, αισιοδοξία, ασφάλεια».

Και κάπως έτσι, ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί να παίξει προσωπικά παιχνίδια και να μπει μπροστά στους… ανάλγητους που θέλουν νέα μέτρα. Αντί να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο, δυναμιτίζει το κλίμα και διαρρέει συγκρούσεις με τον κ. Στουρνάρα. Κάποτε αυτό το θέατρο σκιών πρέπει να τελειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα