Ο Μητσοτάκης πετάει το γάντι στον Τσίπρα και κρατάει τις "γαλάζιες" μηχανές στο φουλ

"Το μόνο το οποίο μένει στον κ. Τσίπρα να κάνει, είναι στις 20 Αυγούστου, ημερομηνία ορόσημο κατά τον ίδιο, αντί να στήσει φιέστες, να προκηρύξει εκλογές. Και μετά από τέσσερις εβδομάδες να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το πώς και με ποιον τρόπο και με ποιους πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον".

Το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,

ήταν σαφές. "Ιδού η Ρόδος", λοιπόν, τονίζει η οδός Πειραιώς προς το Μέγαρο Μαξίμου. Με μία καίρια επισήμανση, όπως αυτή αποτυπώνεται στο λόγο του κ. Μητσοτάκη, να δομεί τη "γαλάζια" επιχειρηματολογία. "Η χώρα χρειάζεται μία επανεκκίνηση... Ένα πολιτικό restart που μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από εκλογές. Τι πραγματικά μπορεί να περιμένει κανείς από αυτήν την κυβέρνηση τους επόμενους εννέα, δώδεκα μήνες, εάν υποθέσουμε ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της; Θα σας πω τι θα περιμέναμε, εάν συμβεί αυτό. Μεγαλύτερη τοξικότητα, μεγαλύτερη πόλωση, περισσότερο δηλητήριο", είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και μέσα από την επικαιροποίηση του αιτήματος για προσφυγή στην κάλπη, η Νέα Δημοκρατία σφίγγει ημέρα με την ημέρα τον κλοιό γύρω από το οικοσύστημα ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ανοίγματα συνεχή στην κοινωνία. Ανοίγματα σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων. Ανοίγματα στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να ισχυροποιηθεί περαιτέρω ο αέρας της "γαλάζιας" κυβερνησιμότητας. Ώστε να έρθει πιο κοντά το μονοπάτι της αυτοδυναμίας. Και αυτά τα ανοίγματα θα συνεχιστούν μέχρι τέλους, όσο τα κομμάτια του παζλ που σχετίζονται με την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τοποθετούνται ένα προς ένα στο... τραπέζι.

Ήδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανοίξει τον κύκλο των επαφών του με κοινωνικούς φορείς, οι οποίες θα κορυφωθούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσιάσει ένα πλήρες και κοστολογημένο σχέδιο για τη μετάβαση της χώρας στην ανάπτυξη, το οποίο θα βασίζεται στους λιγότερους φόρους, στις χαμηλότερες εισφορές, στην προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων απασχόλησης. Οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη θα σχετίζονται με το γεγονός ότι υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το "αύριο" της χώρας. Βαθύτατο "πιστεύω" του είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα τολμηρό σχέδιο ανασυγκρότησης του κρατικού μηχανισμού και επανεκκίνησης της οικονομίας. "Ευκαιρίες χρειάζονται οι νέοι άνθρωποι, να δημιουργήσουν και να μπορέσουν να αναπτύξουν τη δική τους προσωπικότητα, τα σχέδιά τους για το μέλλον, να γυρίσουν άνθρωποι πίσω από το εξωτερικό. Και αυτό θα γίνει μόνο με ένα σχέδιο τολμηρών, πραγματικά ριζικών αλλαγών. Ένα σχέδιο ανάταξης ολόκληρης της χώρας. Αυτό χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα", σημειώνει.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η στρατηγική της συνεχούς επικοινωνίας θέσεων και προτάσεων της οδού Πειραιώς για την οικονομία και την καθημερινότητα, η οποία θα υπηρετήσει το κεντρικό αφήγημα της δημιουργίας μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας. Μιας συμμαχίας η οποία θα αποτυπωθεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Την ίδια στιγμή, η "γαλάζια" παράταξη τσεκουρώνει συνεχώς το πρωθυπουργικό αφήγημα για την "καθαρή έξοδο" από τα Μνημόνια, με το βλέμμα στραμμένο στην 20ή Αυγούστου. "Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. Διότι υπάρχουν προψηφισμένα μέτρα, μειώσεις συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου και υπάρχει και ένας αυστηρός μηχανισμός εποπτείας που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμα. Και υπάρχουν, επίσης, δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, τα οποία δυσκολεύουν πάρα πολύ τις δυνατότητες δημοσιονομικών ελιγμών της χώρας μας. Για ποια έξοδο, λοιπόν, από τα μνημόνια, συζητάμε;" τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα