Ο κόσμος καίγεται και το… χτενίζεται

Του Strange Attractor

Το έχω γράψει ουκ ολίγες φορές.

Η πανδημία ήταν και είναι βούτυρο στο ψωμί του Κυριάκου (και των Ποταμίσιων χίπστερ, κ.ά. που τον πλαισιώνουν).

Μια λοιπόν η πανδημία με τα λοκντάουν και την θανατολαγνεία, που την καλλιεργούν τα αδιάβλητα ΜΜΕ και μια ο παντελώς απαξιωμένος Αλέξης, κι ο δρόμος είναι ανοιχτός για την κυβέρνηση των «νοικοκυραίων» να περνάει ό,τι νομοσχέδιο της καπνίσει.

Και αυτό κάνει εδώ και 2 σχεδόν χρόνια.

Συνήθως μέσω τηλεδιάσκεψης.

Έτσι πέρασαν πράγματα

και θαύματα τα οποία ο μέσος πολίτης αγνοεί κυρίως επειδή πρώτον δεν ασχολείται με την ενημέρωσή του αφού έχει άλλους νταλκάδες, ενώ τα ΜΜΕ που λέγαμε προβάλλουν ό,τι τους πει το Μαξίμου με βάση την εξάρτησή τους από την περίφημη λίστα Πέτσα.

Όπως για παράδειγμα η σπουδή που υπήρξε για να περάσουν νόμο που καταργεί τους κρατικούς ελέγχους στα αεροδρόμια και για να δώσουν 120 ζεστά εκατομμύρια στην κρητική αεροπορική εταιρία που βάφτισαν «νέο εθνικό αερομεταφορέα!», η οποία παρεμπιπτόντως ακούω πως προχώρησε σε μαζικές απολύσεις, με άλλες αντίστοιχες να φυτοζωούν χωρίς καμιά βοήθεια (π.χ. η ΕΛΙΝΑΙΡ).

Δυστυχώς δεν είδαμε ανάλογη σπουδή ή ζήλο για να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου, ή για να διορθωθεί κάτι στο καυτό ζήτημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Όπου όλα συνεχίζονται σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από την εποχή του δόγματος Τόσκα «κάντε πως κοιμάστε».

Με τον πολυδιαφημισμένο Κάλαχαν να πατάσσει με ενθουσιασμό όσους δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό και όσους κάνουν καταλήψεις κτιρίων, χωρίς όμως κανένα απτό αποτέλεσμα στις διάφορες δολοφονίες που συμβαίνουν κάθε τρεις και λίγο, ο οποίος όταν το αυγό της κοινωνικής κατακραυγής μπαίνει στον κ..ο, τότε σπεύδει να προσφέρει επικήρυξη 300.000 ευρώ για πληροφορίες που θα βοηθήσουν την αστυνομία να συλλάβει τους δράστες της υπόθεσης στα Γλυκά Νερά.

Και παράλληλα, ο (ειδικός) αρμόδιος υπ. Δικαιοσύνης, που είναι μικροβιολόγος στο επάγγελμα, ανακοινώνει αυστηροποίηση των ποινών φυλάκισης για ειδεχθή εγκλήματα, που αν το αναλύσουμε στην πράξη, τότε μιλάμε για 2-3 μήνες το πολύ παραπάνω έκτισης πραγματικής ποινής σε φυλακή. Τόσο καλά…

Κατά τα άλλα, μαθαίνω πως η αστυνομία κάνει καθημερινούς ελέγχους στην παραλία της Θεσσαλονίκης ελέγχοντας και επιβάλλοντας πρόστιμα σε όσους ιδιοκτήτες σκυλιών δεν τα έχουν τσιπαρισμένα, ή τα κάνουν βόλτα χωρίς λουρί!

Όλα τα υπόλοιπα τα λύσαμε φαίνεται…

Να δείτε που σε λίγο θα ετοιμαστεί και νομοσχέδιο (κατεπείγον) για τον… δημόσιο θηλασμό!

Βασικό και καυτό ζήτημα στο προεκλογικό πρόγραμμα του πάλαι ποτέ ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Έρχεται βεβαίως και το νέο νομοσχέδιο για τα κατοικίδια, που και αυτό (όπως το άλλο με τα αεροδρόμια) είναι κόπι πέιστ από συγκεκριμένα ιδιωτικά και ιδιοτελή συμφέροντα, όπου μεταξύ άλλων (αν θέλετε το πιστεύετε) δεν μπορείτε να πάτε σε κτηνίατρο τραυματισμένο ζωάκι που θα βρείτε στο δρόμο, ή ακόμη και το δικό σας κατοικίδιο, διότι αν δεν έχει τσιπ και δεν είναι στειρωμένο θα απαγορεύεται στον κτηνίατρο να το φροντίσει με την απειλή βαρβάτου προστίμου, ακόμη και απώλειας της άδειάς του!

Θέλετε ένα ακόμη παράδειγμα;

Έχετε ένα καθαρόαιμο σκυλάκι, με όλα τα εμβόλια κλπ. και θέλετε να το ζευγαρώσετε με το αντίστοιχο του γείτονα;

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Γιατί; Διότι όλα τα κατοικίδια σκυλιά (και εκείνα των κυνηγών) θα πρέπει να είναι στειρωμένα. Άρα;

Και πως θα βρείτε αν θέλετε ένα καθαρόαιμο σκυλάκι ράτσας;

Μόνο μέσω εγκεκριμένου δηλωμένου επίσημου εκτροφέα, ο οποίος τηρεί όλες τις φορολογικές, επαγγελματικές, χωροταξικές και κτηνιατρικές κλπ. προδιαγραφές.

Πόσοι είναι στην Ελλάδα; Μαντέψτε…

Θέλετε κι άλλα;

Σε νομοσχέδιο που είναι διαθέσιμο για διαβούλευση και υποβολή σχολίων έως την 4/6/21, στο άρθρο 6 παρ΄στ. αναγράφονται οι περιορισμοί για τους ερασιτέχνες ψαράδες.

Ξεχωρίζει η νεοεισαχθείσα απαγόρευση χρήσης ζωντανού δολώματος για τους ερασιτέχνες!!!!!

Ζωντανό δόλωμα είναι π.χ το σκουλήκι και η σουπιά, δολώματα που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από την μεγάλη πλειοψηφία ερασιτεχνών ψαράδων.

Απαγορεύεται λοιπόν εφεξής το σκουλήκι ως δόλωμα, διότι σύμφωνα με το πνεύμα του νομοθέτη «βασανίζονται ψυχούλες».

Σε λίγο καιρό, αν η σαχλαμάρα συνεχίστει απρόσκοπτα, δεν θα εκπλαγώ αν απαγορευτούν και οι μυγοσκοτώστρες και τα εντομοκτόνα…

Κατά κει πάει το πράγμα. Μη γελάτε.

Για να μη μιλήσουμε για άλλα καινοτόμα νομοσχέδια, όπως εκείνο για τα εργασιακά, που προωθεί ο συνήθης κομάντο σε τέτοια πράγματα Χατζηδάκης.

Εκεί θα κλάψουν μανούλες… αλλά θα είναι αργά.

Διότι όσο περνάνε τέτοιου είδους σοβαρά, αλλά και κωμικά νομοσχέδια, εμείς μαλώνουμε για τις μάσκες στα σουπερμάρκετ, για το οφσάιντ του ΠΑΟΚ στον τελικό, για τα κιλά της Παπαρίζου, ή για το αν ο Τζέιμς του Σαρβάιβορ θα πρέπει να κατέβει για δήμαρχος Ρόδου…

Και στο Μαξίμου τρίβουν τα χέρια τους υπό το χειροκρότημα των ΜΜΕ και των φίλων κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών.

Ένα μικρό ζητηματάκι έχουν με τις κυρώσεις συμφωνιών για τη Β. Μακεδονία, τις οποίες όλο και αναβάλλουν, αλλά που θα πάει… Άλλωστε επ’ αυτού καθαρίζει με αυτοθυσία ο έτερος κομάντο, ο Άδωνις, οπότε τα ψηφαλάκια των συριζαίων τα έχουν σίγουρα, κι ας σκούζουν κάποιοι μακεδονομάχοι…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα