Ο Τσίπρας κάλυψε τον Σταθάκη για τη διατήρηση των φορολογικών συντελεστών

Πλήρη κάλυψη στο Γιώργο Σταθάκη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του βουλευτή και υπεύθυνου ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ

θα διατηρήσει τους φορολογικούς συντελεστές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για «μονταζιέρες» και «γκαιμπελισμό». Μάλιστα στη δική του παρέμβαση ο Γιώργος Σταθάκης γελώντας ανέφερε ότι θα ήθελε να γίνεται γνωστός γι’ αυτά που λέει και όχι γι’ αυτά που δεν λέει.

Ο Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο των χτεσινών δηλώσεων Σταθάκη και στο πως αυτές ερμηνεύτηκαν σημείωσε ότι «απομονώνουν φράσεις, κάνουν κοπτοραπτική με ερωτήσεις και απαντήσεις, βρίσκουν πολύ εύκολα πρόθυμους στα μέσα ενημέρωσης για να αναπαράγουν ότι θέλουν και ότι τους συμφέρει». Ωστόσο παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «στόχος είναι να σταματήσει η φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απ’ το ευρώ» χωρίς όμως να γίνει πιο συγκεκριμένος. Για το θέμα των φορολογικών συντελεστών απέφυγε οποιαδήποτε συγκεκριμένη αναφορά και έκανε λόγο για μια «νέα σεισάχθεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών».

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι η πολιτική ανατροπή καθώς όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «Έχουμε μία κυβέρνηση που από τη μία μεριά φορολογεί με άδικο, άνισο και αυταρχικό τρόπο και από την άλλη έχουμε την αποθέωση του γκεμπελισμού, με συνεντεύξεις του πρωθυπουργού ότι μειώνει τους φόρους. Έχουμε μία κυβέρνηση που πολλαπλασιάζει τους φόρους και από την άλλη κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αυτή θα φέρει περισσότερους φόρους. Έχουμε από τη μία την ανυπαρξία και την αφωνία της κυβέρνησης μπροστά στην τρόικα και από την άλλη να δουλεύουν οι μονταζιέρες».

Κατά σύμπτωση την ίδια ώρα λίγο πιο μακριά η ΔΗΜΑΡ πραγματοποιούσε δική της εκδήλωση με το ίδιο θέμα. Τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όρο για την επανεκκίνησης της οικονομίας χαρακτήρισε ο Φώτης Κουβέλης τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα