ΝΔ: Το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ θα πάει σε ειδικό δικαστήριο

Η υπόθεση της ΔΕΠΑ είναι αδύνατον να μην πάει στο ειδικό δικαστήριο, όταν αλλάξουν οι πλειοψηφίες, ο κ. Κιτσάκος (πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ) θα προσκληθεί στη Βουλή για να καταθέσει τα όσα λέει και στη συνέχεια θα αναλάβει ο ανακριτής του ειδικού δικαστηρίου, τόνισε προ ολίγου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης,

κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης 37 βουλευτών της ΝΔ για το θέμα ΔΕΠΑ - Κιτσάκου και το "αόρατο χέρι" που προκάλεσε ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων στη ΔΕΠΑ.

Αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Βορίδης,τόνισε ότι υπάρχουν αποδεδειγμένα δεδομένα όπως η άσκηση ποινικής δίωξης με τις διατάξεις για τους καταχραστές του δημοσίου κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, ο οποίος όμως λέει ότι ήταν σε πλήρη συνεννόηση με την κυβέρνηση για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Η ποινική αρμοδιότητα της Βουλής εξαντλείται στη διαπίστωση απλών ενδείξεων σε μία υπόθεση, η οποία στη συνέχεια παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο, τόνισε ο κ. Βορίδης, συμβουλεύοντας, όπως είπε χαρακτηριστικά, την κυβέρνηση να "οργανωθεί υπερασπιστικώς".

Έχουμε ένα καραμπινάτο αποδεδειγμένο σκάνδαλο για το οποίο έχουν ασκηθεί ήδη διώξεις, η ουσία είναι ότι επιδιώχθηκε να χαριστούν 80 εκατ. ευρώ σε καταδικασμένο επιχειρηματία, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος στάθηκε και στις "περίεργες συμπτώσεις", όπως η εμπλοκή του κ. Πετσίτη. Η κυβέρνηση άφησε να αυξηθούν τα χρέη της ΕΛΦΕ, απομάκρυνε την προηγούμενη διοίκηση Παλαιογιάννη που ζήτησε να σταματήσει η παροχή αερίου, διόρισε τον παλιό γενικό διευθυντή του κ. Λαυρεντιάδη στη ΔΕΠΑ, παρακολούθησε την υπόθεση της ανταλλαγής των ακινήτων και την προσπάθεια να υπερτιμηθούν, ανέχθηκε την κ. Θάνου να πρωταγωνιστεί στην αντικατάσταση του εισαγγελέα διαφθοράς που έλεγξε την υπόθεση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αδιαφόρησε για τη μηνυτήρια αναφορά της τράπεζας Alpha και δεν απαντά στις καταγγελίες του κ. Κιτσάκου ότι γνώριζαν όλοι οι υπουργοί, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Μια ακόμη σοβαρότατη πτυχή της υπόθεσης ανέδειξε ο τομεάρχης ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, υπογραμμίζοντας ότι η διοίκηση της ΔΕΠΑ και η κυβέρνηση παρακολούθησαν άπρακτοι τη μεταφορά των δραστηριοτήτων των λιπασμάτων σε παρένθετες εταιρείες, με αποτέλεσμα σήμερα τα ΕΛΦΕ να έχουν μετατραπεί σε κουφάρι και εταιρεία κέλυφος χωρίς παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα, τα οποία μάλιστα παρανόμως πωλούν αέριο που αγοράζουν από τη ΔΕΠΑ στις παρένθετες εταιρείες.

Ο κ. Σκρέκας κάλεσε επίσης τον υπουργό Ενέργειας να απαντήσει στις αιτιάσεις του κ. Κιτσάκου ότι ο πραγματικός λόγος της αποπομπής του ήταν πρώτον ότι απέστειλε εξώδικο να πληρώσουν τα ΕΛΦΕ την ΔΕΠΑ, αλλά και η διαφωνία του με την εξαγορά από τη ΔΕΠΑ έναντι 150 εκατ. ευρώ της συμμετοχής της Shell στην ΕΠΑ Αττικής όταν, σύμφωνα με καταγγελίες του κ. Κιτσάκου, υπήρχε προηγούμενη αποτίμηση της αξίας της ΕΠΑ στα 80 με 100 εκατ. ευρώ.

Την εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επιλογής της κυβέρνησης και με σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου στην υπόθεση της ΔΕΠΑ επεσήμαναν στις παρεμβάσεις τους και οι άλλοι ερωτώντες βουλευτές της ΝΔ (Γεωργαντάς, Καραγκούνης, Βούλτεψη).

Σταθάκης: Βραχύβια περιπέτεια το σχέδιο ανταλλαγής ακινήτων των ΕΛΦΕ με τη ΔΕΠΑ

Η μεγάλη αύξηση του χρέους των ΕΛΦΕ προς τη ΔΕΠΑ έγινε την περίοδο της ΝΔ είπε ο κ. Σταθάκης παρουσιάζοντας διαφορετικά στοιχεία για την εξέλιξη των οφειλών των λιπασμάτων, στο πλαίσιο της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης των βουλευτών της ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι το 2011 τα χρέη ήταν 40 εκατ. ευρώ και το 21015 έφτασαν τα 89 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης για τη ΝΔ είχε παρουσιάσει άλλα νούμερα και συγκεκριμένα είχε πει ότι η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε το 2012 χρέος 69 εκατ. και παρέδωσε το 2015 χρέος 74 εκατ. ευρώ και μάλιστα σε φθίνουσα πορεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας σήμερα τα 120 εκατ. ευρώ που έχει φτάσει η οφειλή, προέρχονται από τους τόκους του παλιού χρέους και μόνο 12 εκατ. ευρώ είναι η πραγματική αύξηση του χρέους. Στην πραγματικότητα με τους τόκους παραλάβαμε χρέος 108 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη διακυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Ο υπουργός Ενέργειας επικαλέστηκα και προηγούμενες αποφάσεις επί ΝΔ διοικήσεων της ΔΕΠΑ, αλλά και του ΤΑΙΠΕΔ για συνέχιση της παροχής προς τα ΕΛΦΕ.

Επιπρόσθετα για το θέμα της ανταλλαγής ακινήτων, τόνισε ότι πρόκειται για σχέδιο που προϋπήρχε από την προηγούμενη διοίκηση, το οποίο όμως από τον Ιούλιο του 2016 έχει μπει στον πάγο μόλις η αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος ενημέρωσε για τη δέσμευση των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων.

Ως προς τις άλλες κινήσεις που έχουν γίνει, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι το Μάρτιο του 2017 ζήτησε εβδομαδιαία ενημέρωση για τις οφειλές των ΕΛΦΕ, ενώ τον Ιούνιο του 2017 αποφασίστηκε η αυστηροποίηση των πληρωμών με προεξόφληση της κατανάλωσης 50% μετρητά και 50% με μεταχρονολογημένες επιταγές και καταβολές για μείωση του χρέους (πληρωμή τόκων).

Ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός, στην πορεία το δικαστήριο μετά από προσφυγή των ΕΛΦΕ απαγόρευσε να διακοπεί η παροχή.

Σήμερα κατέληξε ο υπουργός υπάρχουν 2 προσφυγές, η πρώτη της ΕΛΦΕ κατά της ΔΕΠΑ και η δεύτερη της ΔΕΠΑ κατά της ΕΛΦΕ.

Η δικαστική εξέλιξη περιμένουμε να δικαιώσει τη ΔΕΠΑ

Εάν υπάρχει σκάνδαλο για την αύξηση των οφειλών αφορά τη ΝΔ, για να διακοπεί η παροχή πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και οι μέριμνες του νόμου, το σχέδιο ανταλλαγής ήταν μια βραχύβια και άνευ αντικειμένου περιπέτεια που απέχει πολύ από το να έχει οσμή σκανδάλου, κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

Στις νομικές διαστάσεις της υπόθεσης αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μετά την διάψευση της για τα οικονομικά θέματα, έχει εγκαινιάσει στρατηγική για την κατάρριψη του ηθικού πλεονεκτήματος της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχει σκάνδαλο ανέφερε από την πλευρά του και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση Γ. Δραγασάκης, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπήρξε ποτέ απόφαση κανενός οργάνου για τη θέμα της ανταλλαγής και οι όποιες συζητήσεις έγιναν ήταν στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων. Ποτέ δεν ήρθε το θέμα για απόφαση, που σημαίνει ότι δεν είχε ωριμάσει η πρόταση για να υλοποιηθεί.

Όσο για την εμπλοκή του ονόματός του, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι έγινε σκόπιμα προκειμένου να στοιχειοθετηθεί δήθεν συνολική εμπλοκή της κυβέρνησης στο σκάνδαλο.

Υπάρχουν ευθύνες στο πως δημιουργήθηκε το περίπλοκο νομικό κουβάρι ΕΛΦΕ και πως δημιουργήθηκαν τα χρέη στα σημερινά επίπεδα και πως έφτασε να ελέγχεται για ξέπλυμα χρήματος ο επιχειρηματίας, κατέληξε ο κ. Δραγασάκης. Η ΝΔ θέλει να πάει στις εκλογές με μία λίστα σκανδάλων και να δημιουργήσει μια αντίρροπη εικόνα. Το δράμα είναι ότι όποια πέτρα και αν σηκώσουμε κάτι δικό σας θα βρούμε είπε.

Την εκπόνηση πλάνου για τη διάσωση των ΕΛΦΕ προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Α. Φλαμπουράρης ο οποίος ανέφερε ότι το πλάνο αυτό περιλαμβάνει την εξεύρεση νέου επενδυτή, την προσφυγή στο άρθρο 106Β ώστε να μπορούν να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές και να μπορέσουν τα ΕΛΦΕ να λειτουργήσουν με νέα δυνατότητα και προοπτικές.

Γ. Μανιάτης: "Μέγα ηθικό και πολιτικό σκάνδαλο στη ΔΕΠΑ"

Ως το μεγαλύτερο πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χαρακτήρισε ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, στα πλαίσια της συζήτησης Επίκαιρης Επερώτησης για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ. Ο Γ. Μανιάτης είπε ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων σκανδάλων, όπως τα 600.000.000€ του διεθνούς αερολιμένα "Ελ. Βενιζέλος", τα 10.000.000+€ του Θριασίου, κ.ά. κι έθεσε 5 συγκεκριμένα ερωτήματα δίνοντας σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Κατά την τοποθέτησή του ο Γ. Μανιάτης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα προσωπικά ότι προσπαθεί να σφετεριστεί τα έργα που ο ίδιος πολεμούσε. Τον αγωγό EastMed, τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό, τη Μονάδα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, την αναβάθμιση της Ρεβυθούσας, κ.ά. Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση ΔΕΣΦΑ, είπε ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει ότι το αποθεματικό που είχε ο ΔΕΣΦΑ στο Ταμείο του το 2014 ήταν 50.000.000€, ενώ το 2018, που πουλήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, ήταν 150.000.000€. "Μην επαίρεστε και μην περηφανεύεστε, γιατί και σ’ αυτό το θέμα κάνατε μια τρύπα στο νερό", είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθούν τα ερωτήματα που έθεσε ο Γ. Μανιάτης:

1η Ερώτηση: Πρόκειται για σκάνδαλο ή όχι;

Απάντηση: α) Στις αρχές του 2018, μπουκάρισε η οικονομική αστυνομία στα γραφεία της ΔΕΠΑ και κατέσχεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προγράμματα, ηλεκτρονικά μηνύματα, κ.λπ., β) ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του διορισμένου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Διευθύνοντος Συμβούλου και γ) αντικαταστάθηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος από την κυβέρνηση.

Άρα, η απάντηση στην ερώτηση αν πρόκειται για σκάνδαλο, είναι ότι σαφέστατα πρόκειται για κραυγαλέο πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

2η Ερώτηση: Ποιος είναι ο κατηγορούμενος σ’ αυτό το σκάνδαλο;

Απάντηση: Κατηγορούμενος είναι ο κ. Κιτσάκος, κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρ. Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ELFE του κ. Λαυρεντιάδη, που διορίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως Δ/νων Σύμβουλος στη ΔΕΠΑ, δηλ. στην εταιρεία στην οποία χρωστάει τα περισσότερα η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη. Ο διορισμός του κ. Κιτσάκου έγινε λίγες μόλις μέρες αφότου ο προηγούμενος Δ/νων Σύμβουλος, κ. Παλαιογιάννης, είχε αποστείλει στις 24.11.2015, legal notice ότι σε 7 εργάσιμες μέρες θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου προς την εταιρεία λιπασμάτων ELFE.

1η "Σύμπτωση": Αντικαθίσταται ο τότε Δ/νων Σύμβουλος, 3 μέρες αφότου έστειλε τη συγκεκριμένη προειδοποιητική επιστολή. Προφανώς, η μέθοδος της αντικατάστασης των ενοχλητικών από τους πρόθυμους, είναι μια γνωστή μέθοδος στο ΣΥΡΙΖΑ.

3η Ερώτηση: Υπάρχει εμπλοκή του κ. Τσίπρα στο συγκεκριμένο σκάνδαλο;

Απάντηση: Προφανώς υπάρχει, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα 6 τουλάχιστον υπουργοί εμπλέκονται με ηλεκτρονικά μηνύματα και δημόσιες συνεντεύξεις του κατηγορημένου. Τα στοιχεία είναι τρανταχτά. Πολύ περισσότερο, με την εμπλοκή του κ. Πετσίτη, κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, φίλου και συμμαθητή του κ. Ν. Παππά, ο οποίος πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε εισόδημα 5.000€ και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει εισόδημα 205.000€. Άρα, η καριέρα επί ΣΥΡΙΖΑ και με μεθόδους ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ρετσινιά, αλλά φαίνεται ότι είναι μια πολύ καλή υπόθεση.

2η "Σύμπτωση": Ο κ. Πετσίτης αναλαμβάνει εκπρόσωπος της εταιρείας ELFE του κ. Λαυρεντιάδη και των διαφόρων offshore εταιρειών του. Αξιόπιστα ΜΜΕ, όπως το ΒΗΜΑ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το PROTAGON, κ.ά., αποκαλύπτουν σειρά αλληλουχιών ενεργειών και δράσεων. Επιπλέον, επί ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πετσίτης αρχίζει να εκπροσωπεί το κυπριακό δικηγορικό γραφείο του κ. Αρτεμίου, δηλ. του δικηγόρου που είχε πάει μαζί με τον κ. Ν. Παππά το 2013 στη Βενεζουέλα, δήθεν για να προωθήσουν τις ελληνικές εξαγορές αγροτικών προϊόντων, αλλά στο ερώτημα που τέθηκε, η απάντησή τους ήταν: "Σιγά μην πήγαμε στη Βενεζουέλα, για να πουλήσουμε φασολάκια". Προφανώς, πήγαν για κάτι πολύ πιο βαρύ.
3η "Σύμπτωση": Μετά την ανταλλαγή των περίφημων βοσκοτόπων του κ. Καλογρίτσα, που θα τα αντάλλασε με μια τηλεοπτική άδεια, έχουμε πάλι ανταλλαγή ακινήτων. Συγκεκριμένα, γίνεται συζήτηση ανταλλαγής ακινήτων που έχουν εκτιμηθεί σε 9.000.000€, να ανταλλαγούν με χρέος 90.000.000€, δηλ. 10πλάσιο της αξίας!

4η Ερώτηση: Η δικαιοσύνη και η βουλή, από εδώ και πέρα έχουν πολύ δουλειά να κάνουν;

Απάντηση: Προφανέστατα ναι. Είμαι βέβαιος ότι και η δικαιοσύνη θα εμπλουτίσει τη δικογραφία με όλα όσα έρχονται στην επιφάνεια και με ονόματα των υπουργών και θα ακολουθηθεί η δέουσα διαδικασία προς τη βουλή από τη στιγμή που θα υπάρχουν νομικές τεκμηριώσεις εκ μέρους και της δικαιοσύνης και της Ανεξάρτητης Αρχής.

5η Ερώτηση: Μόνο αυτό το θέμα σχετίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΕΠΑ;

Απάντηση: Όχι. Με τη ΔΕΠΑ σχετίζεται και η αμοιβή των 150.000.000€ που πήρε η Shell, για να δώσει το 49% που κατείχε στις μετοχές της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής (ΕΠΑ). Από το 2010 η Shell κάνει μια αποεπένδυση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου κατείχε μετοχές σε δίκτυα διανομής φυσικού αερίου, κάτι που ήξερε όλη η αγορά. Από το 2010 ήθελε να φύγει και από την Ελλάδα, αλλά υπήρχε λόγος που η πατρίδα μας ήθελε έναν μεγάλο επενδυτή, όπως τη Shell, την ENI στη Θεσσαλονίκη, κ.ά. Εκείνη την εποχή, κυκλοφορούσε ευρέως στη ΔΕΠΑ ότι και με 50.000.000€ η Shell, αφού θέλει να φύγει γιατί είναι στο στρατηγικό κι εμπορικό της σχεδιασμό, μπορεί να φύγει.

Ερώτημα: Αληθεύει ότι υπάρχουν αξιολογήσεις για τίμημα όχι πάνω από 80.000.000€ και αντίθετα η κυβέρνηση από χρήματα των Ελλήνων πολιτών, πλήρωσε τη συγκεκριμένη πολυεθνική με 150.000.000€; Μπορεί να αποδείξει ο υπουργός κ. Γ. Σταθάκης στο Σώμα ότι τα 150.000.000€ που δόθηκαν σε μια εταιρεία που εδώ και 8 χρόνια θέλει να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη επένδυση, ανταποκρίνονται πράγματι σ’ αυτό που έπρεπε να πληρώσει ο ελληνικός λαός ως τίμημα;

Αγωγός EastMed: Θυμηθείτε ότι τον αγωγό EastMed, ο κ. Τσίπρας και ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ, τον σαμποτάρισε, τον καταψήφισε και ήταν απέναντι του σε κάθε βήμα, όταν εμείς το 2013-2014 τον εντάσσαμε στα διευρωπαϊκά ενεργειακά προγράμματα κι εξασφαλίζαμε τη χρηματοδότησή του. Μας κατηγορούσατε ότι πρόκειται για ένα ανέφικτο έργο και ότι ρίχναμε δήθεν στάχτη στα μάτια του λαού. Τώρα, έρχεται προσωπικά ο κ. Τσίπρας και προσπαθεί να σφετεριστεί τα έργα που ο ίδιος πολεμούσε,. Τον αγωγό EastMed, τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, τη Μονάδα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, την αναβάθμιση της Ρεβυθούσας.

ΔΕΣΦΑ: Αναρωτιόμαστε τόσο πολύ "καλή" διαπραγμάτευση επί ΣΥΡΙΖΑ; 130.000.000€ παραπάνω; Ξεχνάτε μια "λεπτομέρεια" που η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει. Πόσο αποθεματικό είχε ο ΔΕΣΦΑ στο Ταμείο του το 2014; 50.000.000€. Πόσο αποθεματικό είχε ο ΔΕΣΦΑ το 2018 που πουλήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ; 150.000.000€. Αυτή είναι η διαφορά. Μην επαίρεστε και μην περηφανεύεστε, γιατί και σ’ αυτό το θέμα κάνατε μια τρύπα στο νερό.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
δεπα, δεπα, αδωνις γεωργιαδης, νεα δημοκρατια, το βημα, βουλη, χατζηδακης, λαυρεντιαδης, τραπεζες, alpha, υπουργοι, εταιρεία, shell, επα, συριζα, νέα, χρεος, οφειλή, δραγασάκης, σημαίνει, εκλογες, δραμα, συγκεκριμένο, βενιζελος, τσιπρας, αλεξανδρουπολη, δεσφα, elfe, δηλ, offshore, μμε, βημα, καθημερινη, protagon, ελλαδα, θεσσαλονικη, igb, capital, διορισμος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, eurobank alpha, alpha eurobank, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, βασεις 2012, 600 δις, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, κυπρος εκλογες, εκλογες 2014, εκλογες 2015, δραγασάκης, βουλευτες, οικονομικη αστυνομια, χωρες, το θεμα, αδεια, αστυνομια, βημα, δημοκρατια, δουλεια, εμπορικη, θεμα, καθημερινη, καριερα, μμε, ονοματα, πλαισιο, το βημα, alpha, protagon, shell, αγορα, αδωνις, αυξηση, αρθρο, ανθρωπος, βενεζουελα, βοριδης, γινει, γινεται, γραφεια, δεσφα, δηλ, δυνατοτητα, διοικηση, δωσει, δικτυα, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, ενημερωση, εργα, εξελιξη, εξωδικο, επα, εποχη, επρεπε, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, η καθημερινή, υπολογιστες, υποθεση, ηθικο, εικονα, καλογηρου, κελυφος, κυβερνηση, μαξιμου, ματια, μηνυματα, μειωση, νερο, ξεπλυμα χρηματος, ουσια, πετρα, προγραμματα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, σειρα, σωμα, σχεδιο, οσμη, οφειλή, elfe, igb, ηλεκτρονικα, κωστας, μεθοδος, offshore, σημαίνει, θανου, θεματα, ξεπλυμα
Τυχαία Θέματα