ΝΔ: Ευχαριστούμε δημοσίως τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Νέα Δημοκρατία οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για την διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημά της ΝΔ

για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε. Είναι αξιέπαινο να αναγνωρίζει κανείς, έστω και καθυστερημένα, τα λάθη του".

Με αυτό το σχόλιο υποδέχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

Παράλληλα, πηγές της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζουν ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην πρόταση του κόμματος για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, είχε δώσει σε αυτήν τόσες πιθανότητες επιτυχίας όσες και να βγει ο ίδιος ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιοχανσον.

Για fake news κάνει λόγο το ΥΠΟΙΚ

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι "σπεύδει να υιοθετήσει τα fake news" και διαψεύδει τα όσα ακούγονται στο επίμαχο ηχητικό απόσπασμα, ότι δηλαδή ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε πιθανό το ενδεχόμενο να έρθει η ΝΔ στην εξουσία.

Το ΥΠΟΙΚ σε ανακοίνωσή του επικαλείται "το επίσημο αρχείο απομαγνητοφώνησης του CNBC" σύμφωνα με το οποίο ο κ. Τσακαλώτος φέρεται πως δήλωσε ότι "Φυσικά και δεν θα αλλάζαμε τις θέσεις μας επειδή η ΝΔ βρέθηκε στην εξουσία. Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό αλλά στο μη πιθανό και ατυχές σενάριο που βρεθεί στην εξουσία φυσικά".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

"Στο ακόλουθο λινκ https://www.cnbc.com/video/2019/02/21/greek-finance-minister-high-surplus-target-feeds-populists.html?&qsearchterm=tsakalotos

βρίσκεται το video με απόσπασμα της συνέντευξης του Υπουργού Οικονομικών. Στο 2ο λεπτό, όταν ο υπουργός Οικονομικών ερωτάται , σύμφωνα με το επίσημο αρχείο απομαγνητοφώνησης του CNBC:

Q: So let's imagine a scenario where New Democracy actually forms the next government. Would SYRIZA then given what you just said support Kyriakos Mitsotakis in getting that renegotiation from the creditors?

Απαντά:

Α. Of course, of course we did we wouldn't change our position just because new democracy was in power. I don’t think it's very likely they will be in power but in the unlikely and unfortunate eventuality that they are in power of course.

Η ελληνική μετάφραση είναι:

Ερ: Ας φανταστούμε ένα σενάριο στο οποίο Η Νέα Δημοκρατία σχηματίζει την επόμενη κυβέρνηση. Θα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ( με δεδομένο αυτό που είπατε) τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία επαναδιαπραγμάτευση [σ.σ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα] με τους πιστωτές;

Απ. Φυσικά και δεν θα αλλάζαμε τις θέσεις μας επειδή η ΝΔ βρέθηκε στην εξουσία. Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό αλλά στο μη πιθανό και ατυχές σενάριο που βρεθεί στην εξουσία φυσικά.

Το γεγονός ότι η Νέα δημοκρατία σπεύδει να υιοθετήσει τα fake news των φίλα προσκείμενων σε αυτήν ΜΜΕ με ανακοινώσεις τραγικωμικές, δείχνει γιατί το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι και μη πιθανό και ατυχές".

Fake news και για το Μαξίμου οι δηλώσεις Τσακαλώτου

Fake news χαρακτηρίζει η Κυβέρνηση την αναπαραγωγή των δηλώσεων του Ευ. Τσακαλώτου από συνέντευξή του στο CNBC. Μέσω της Ν.Δ, η Κυβέρνηση επιτίθεται και στα ΜΜΕ. "Πλέον δύσκολα μπορεί κανείς να διακρίνει πότε η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης παράγουν τα fake news και πότε απλά γελοιοποιούνται γιατί τα καταναλώνουν αμάσητα από τα ΜΜΕ τους, όπως σήμερα με τις δήθεν δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών" αναφέρεται στην κυβερνητική ανακοίνωση η οποία καταλήγει:

"Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Αντιπολίτευση για κλάματα".

Κ. Μητσοτάκης: Ο Τσακαλώτος παραδέχεται ότι τα πλεονάσματά του είναι καταστροφικά

Με δηκτικό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζει τις αναφορές του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέσω ανάρτησής του στο Twitter, επισημαίνει ότι ο κ. Τσακαλώτος όχι μόνο παραδέχθηκε ότι τα πλεονάσματα στα οποία έχει δεσμεύσει η κυβέρνηση Τσίπρα τη χώρα καταστρέφουν την οικονομία, αλλά δεσμεύθηκε ότι η Κουμουνδούρου θα στηρίξει την προσπάθεια που η οδός Πειραιώς καταβάλει για τη μείωσή τους.

Τι απαντά ο Ευκ. Τσακαλώτος

Με ένα γράφημα απαντά ο υπουργός Οικονομικών στα σχόλια του Κυριάκου Μητσοτάκη περί πλεονασμάτων. Στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Ευκ. Τσακαλώτος αναφέρει:

"Αντί απάντησης στον κ. Μητσοτάκη, λίγη ιστορική μνήμη. Από το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά στις 9.5.2014". Και παραθέτει ένα γράφημα με την εξέλιξη του πρωτογενούς αποτελέσματος της κυβέρνησης ως ποσοστό του ΑΕΠ:


Ευκλείδης Τσακαλώτος | Euclid Tsakalotos@tsakalotos

Αντί απάντησης στον κ. Μητσοτάκη, λίγη ιστορική μνήμη. Από το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά στις 9.5.2014

139

5:46 μ.μ. - 21 Φεβ 2019

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα