Μετά τη φωτιά οι πλημμύρες-Τριτοκοσμικές εικόνες στο Μαρούσι

Τραγική είναι η κατάσταση στο Μαρούσι από την κακοκαιρία, αφού με την ισχυρή μπόρα που έπληξε τα βόρεια προάστια, πλημμύρισαν δρόμοι, «πνίγηκαν» αυτοκίνητα σε πάρκινγκ και ρέματα κάλυψαν τους δρόμους!

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 140 κλήσεις για παροχή βοήθειας, αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς οδηγών από Μαρούσι και Κηφισιά.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος δήλωσε πως θα είναι «θαύμα εάν δεν θρηνήσουμε νεκρό» και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους!

Μια

ολόκληρη γειτονιά από πίσω έχει πνιγεί από την βροχή που έπεσε νωρίτερα. Κόσμος έχει βγει στους δρόμους και προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Οι περιοχές που έβρεξε καταρρακτωδώς είναι Μαρούσι, Εκάλη, Κηφισιά, Διόνυσος αλλά και στην Κερατέα.

Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και στον παράδρομο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία.

Ενδεικτικό της ισχυρότατης νεροποντής είναι πως μέσα λίγα λεπτά τα ΙΧ που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ στη διασταύρωση Κηφισίας και Σώρου βούλιαξαν.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η περιφέρεια Αττικής, η οποία «κατόπιν εντολής της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, μετά από το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ ενεργοποιήθηκε άμεσα το σύνολο των τεχνικών υπηρεσιών και του μηχανολογικού εξοπλισμού της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή εν όψει των καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Αττική από σήμερα μέχρι και αύριο το βράδυ», αναφέρεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Επιπλέον, στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής έχουν ενεργοποιηθεί επιπλέον μηχανήματα έργου προκειμένου να προβούν σε προσωρινούς καθαρισμούς ρεμάτων και ό,τι άλλο έκτακτο απαιτηθεί συνέπεια των καταστροφικών πυρκαγιών».

Πηγή:eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετά, -Τριτοκοσμικές, Μαρούσι,meta, -tritokosmikes, marousi