Μαδούρο: Άγκυρα και Καράκας μοιράζονται το ίδιο όραμα για έναν "διαφορετικό κόσμο"

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επισήμανε το κοινό όραμα που μοιράζεται το Καράκας με την Άγκυρα για έναν "διαφορετικό κόσμο", μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική πρωτεύουσα.

"Επιθυμούμε να ξεκινήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ της Βενεζουέλας και της Τουρκίας" δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ερντογάν.

"Πιστεύουμε σε έναν διαφορετικό κόσμο,

έναν καλύτερο κόσμο. (…) Αυτό δεν είναι μονάχα δυνατό, είναι απαραίτητο" υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για έναν "πολυπολικό κόσμο όπου καθένας μπορεί να βρει τη θέση του".

Σχολιάζοντας την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας επισήμανε ότι "δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τη βούληση του λαού".

"Πιστεύουμε ότι οι εξωτερικές παρεμβάσεις το μόνο που κάνουν είναι να επιδεινώνουν τα προβλήματα" τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

"Ελπίζουμε ότι η Βενεζουέλα θα βρει μια λύση στα προβλήματά της μέσω της λογικής, του διαλόγου και της συμφιλίωσης".

Πριν από την Άγκυρα, ο Μαδούρο επισκέφθηκε τη Ρωσία και τη Λευκορωσία αυτή την εβδομάδα.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην οικοδόμηση ενός τέμενους στο Καράκας και επισήμανε το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines συνεχίζει τις πτήσεις της στη Βενεζουέλα.

"Αν και πολλές αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν τις πτήσεις τους προς τη Βενεζουέλα, η Turkish Airlines δεν θα αφήσει μόνο του τον λαό της Βενεζουέλας" υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ –ΜΠΕ-capita.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα